Zakelijk rijden
Als je besluit te starten als ondernemer, dan zal dit doorgaans in eerste instantie zijn als zzp’er. Wanneer je begint, dan zal dit gepaard gaan met de nodige investeringen, zoals materiaal, kleding en eventueel een auto of bus. Je kunt er dan voor kiezen je auto op de zaak te zetten, maar je er ook voor kiezen om privé te blijven rijden. Het is namelijk belangrijk, dat wanneer je ervoor kiest je auto ook daadwerkelijk op de zaak te zetten, je te maken krijgt met andere wet- en regelgeving.

Zakelijk met je privé auto

Net als dat je een privé auto moet verzekeren, geldt dit voor een zakelijke auto ook. Je kunt dan kiezen voor een Zakelijke autoverzekering. Heb je een privé auto en gebruik je deze ook zakelijk, dan volstaat vaak een normale verzekering. Wanneer je ervoor kiest je privé auto ook af en toe zakelijk te gebruiken, dan mag je voor iedere kilometer die je zakelijk rijdt, 19 cent aftrekken. Wel is het belangrijk een kilometeradministratie bij te houden, zodat je exact weet en ook kunt aantonen welke kilometers zakelijk zijn en welke privé. Ook heb je op deze manier snel inzichtelijk of het op termijn niet verstandiger is om je auto volledig op je eigen zaak te zetten.

Tankpas

Wanneer je zakelijk rijdt, dan gaat dit vaak gepaard met een tankpas. Op deze manier hoef je niet iedere tankbeurt afzonderlijk af te rekenen en te registreren, maar kun je ervoor kiezen iedere maand een afrekening met duidelijk overzicht te ontvangen. Zo heb je in één overzicht helder wat je exact uitgeeft aan brandstof. Daarnaast biedt het ook vele andere voordelen, zo is het vaak een stukje voordeliger tanken en kun je ook wanneer je werknemers in dienst hebt bepaalde tankstations uitsluiten. Zo weet je zeker, dat ze altijd tanken tegen een gunstig tarief. Vaak biedt een aanbieder ook nog wat aanvullende kortingen op bijvoorbeeld de autoverzekering of andere zaken. Het loont zich dus niet alleen doordat je een stuk minder administratie hebt, maar ook de kosten voor het tanken en bijkomende voordelen maken het enorm aantrekkelijk om te kiezen voor een tankpas.

Leasen

Als startende ondernemer krijg je in het begin te maken met allerlei verschillende investeringen. De kosten voor een nieuwe of andere auto kunnen dan voor een flinke uitdaging zorgen. Een goede oplossing om deze directe kosten te vermijden, is door te kiezen voor het leasen van een auto. Zo kun je direct profiteren van je nieuwe bedrijfsauto, maar hoef je niet ineens een flinke uitgave te doen. Wanneer je kiest voor het leasen van een auto, dan kan dit door middel van een operational lease of een financial lease. Bij ondernemers zien we vaak dat er gekozen wordt voor een operational lease. Hierin zitten namelijk alle additionele kosten verwerkt zoals de belasting, verzekering en het onderhoud. Je weet dan exact wat je kwijt bent en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan als jij je auto voor onderhoud naar de garage brengt. 

Gerelateerd lezen:
Verschil privé en zakelijke autoverzekering

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Het liefst regel jij zo snel mogelijk je lening. En online kan dat! Hier hoor je al binnen 15 minuten wat jouw financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…
Bedrijven zijn verplicht om door middel van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) alle arbeidsrisico’s in kaart te brengen. Daar hoort een…
Als jij je al eens hebt verdiept in jouw online marketingopties, zal je ongetwijfeld de termen SEO en SEA zijn tegengekomen. Beide strategieën hebben…
Een locker kent veel voordelen. De belangrijkste drie voordelen voor het aanschaffen van een locker zal ik hieronder verder…