Categorieën

Als je voor je werk de hele dag achter een bureau zit, dan kan het gebeuren dat je ’s avonds last hebt van pijnlijke spieren of gewrichten. Dit is grotendeels te voorkomen door tijdens een werkdag voldoende te bewegen en ook door het juiste meubilair te kiezen.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Hierbij speelt ergonomie een belangrijke rol. Een bureau dat op de juiste hoogte staat en een bureaustoel die je tijdens het zitten goed ondersteunt, zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten.

Kies je bureaumeubilair met zorg uit

Bureaumeubilair uitkiezen is iets dat je niet even tussendoor moet doen. Ga naar de website van Dijkgraaf.nl en bekijk alle mogelijkheden. Er zijn tientallen bureaus waar je uit kunt kiezen. Datzelfde geldt voor bureaustoelen en meubilair voor vergaderkamers of spreekkamers. Naast comfortabel moet het meubilair natuurlijk ook mooi zijn. Je wilt tenslotte ook een goede indruk maken als je bezoek ontvangt. Maar het belangrijkste is dat het meubilair ervoor zorgt dat je werkplek je de mogelijkheid biedt om je werk zonder ongemakken kunt uitvoeren.

Staand werken wordt steeds populairder

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat we in Nederland veel te veel zitten. Tijdens een werkdag kan het zijn dat je minstens een uur of 7 op je bureaustoel zit. Tel daar thuis nog een paar uur bij als je ’s avonds op de bank zit en je komt al snel op meer dan 10 uur per dag zitten. Dat kan beter. Daarom worden op steeds meer werkplekken de zit sta bureaus geïntroduceerd. Deze bureaus zijn eenvoudig in hoogte verstelbaar zodat je bepaalde werkzaamheden ook stand kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van telefoongesprekken. Er wordt soms zelfs staand vergaderd. Uit onderzoek blijkt dat dit zeer efficiënt is en dat vergaderingen daardoor veel korter duren met hetzelfde resultaat. Er zijn zelfs beroepen die grotendeels staand worden uitgevoerd. Nieuwslezers op TV en ook DJ’s op de radio doen hun werk grotendeels staand. Vroeger was dit heel anders en stond er steevast een stoel klaar voor de presentators.

Laat je adviseren door een deskundige

Als je een nieuw kantoor gaat inrichten en je wilt het meteen in één keer goed doen dan kun je advies inwinnen bij een ergonomisch specialist. Die kan je informatie geven over de juiste hoogte van bureaus en bureaustoelen, maar ook over de juiste hoeveelheid daglicht en kunstlicht op een werkplek en andere aspecten. Denk bijvoorbeeld aan geluidsoverlast van bellende collega’s. Dit kun je oplossen door schermen te plaatsen. Ook het inrichten van stilteplekken waar iemand in alle rust aan een ingewikkeld rapport kan werken zijn een aanrader. Door zo veel mogelijk rekening te houden met dit soort aspecten is de kans kleiner dat medewerkers zich ziek gaan melden omdat ze bijvoorbeeld rugklachten hebben of overprikkeld raken vanwege geluidsoverlast in een drukke kantoortuin. De investeringen die je doet verdienen zichzelf terug als het ziekteverzuim binnen het bedrijf laag is.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
AMSTERDAM, maandag 28 augustus 2023 – Nu de CSRD in 2024 van kracht wordt, dienen finance professionals in actie te komen om hun ESG-rapportages te…
Het hebben van goede verlichting in een werkplaats is belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat er geen fouten worden gemaakt en de zichtbaarheid wordt…
Beleggen in edelmetaal is al eeuwenlang een populaire manier om investeringen te beschermen tegen inflatie en politieke en economische onzekerheid….
Een bedrijfswagen is voor veel ondernemers en werknemers in diverse branches onmisbaar. Of je nu als monteur, schilder of timmerman werkt, je…
Wil je aan de slag met jouw online marketing en ben je benieuwd welke marketingmiddelen geschikt zijn voor jouw…
Wanneer je de wereld van online marketing betreedt, en dat is onvermijdelijk, sta je voor cruciale keuzes die het succes van je bedrijf beïnvloeden….