Je bent niet de enige die graag wil dat zijn of haar website op nummer 1 staat in de zoekmachine. En juist daarom is het zo’n lastige opgave! Vrijwel elke ondernemer is tegenwoordig bezig met SEO, en je kunt dan ook haast niet zonder de hulp van iemand die er verstand van heeft. Wat een SEO specialist precies voor je kan betekenen lees je hier. Maar eerst: wat is SEO precies?

Inhoudsopgave

Wat is SEO?

Onder de noemer SEO vallen alle technieken die je kunt toepassen om hoger te ranken in zoekmachines, oftewel: een betere positie te verkrijgen in de zoekresultaten. Denk aan het optimaliseren van de content op je website, een sterk linkprofiel, slim ingevulde metatitels en -omschrijvingen, etc. In principe kost SEO je niets als je het zelf doet, in tegenstelling tot SEA, wat betrekking heeft op zoekmachine adverteren. Het inschakelen van een expert kan er echter wel voor zorgen dat je veel sneller resultaten ziet, en dat ze langer aanhouden. En dat is waar een SEO specialist voor zorgt!

Hoe ze bij Doublesmart je website optimaliseren voor Google

Bij online marketing bureau Doublesmart.nl weten ze alles van SEO, en kunnen ze jou precies vertellen hoe je je website moet optimaliseren voor Google. Ze kunnen dit zelfs volledig voor je uit handen nemen. Is de content bijvoorbeeld in lijn met wat je aanbiedt, en zitten de juiste zoektermen in je websiteteksten verwerkt? Zijn al je afbeeldingen en pagina’s voorzien van een sterke metatitel en -omschrijving, en welke content moet je precies als cornerstone content aanmerken? Bovendien is het super belangrijk dat je website snel laadt, en technisch helemaal in orde is. Google houdt namelijk niet van trage websites die niet goed in elkaar zitten. Allemaal zaken waar een SEO expert van Doublesmart.nl je bij kan helpen.

En dan: je domein autoriteit verhogen

Is jouw website helemaal in orde en staat deze bol van de sterke content? Dan is het zaak om je te richten op linkbuilding! Elke website heeft een zogeheten domein autoriteit (DA). Dit is een getal tussen de 0 en 100, dat aangeeft hoe waardevol het domein is. Hoe meer andere websites naar de jouwe verwijzen, hoe hoger je DA zal zijn. Dit komt doordat zoekmachines dan denken dat jouw content relevant en interessant is. Als er niemand naar je linkt, zal je DA blijven hangen op 1.

Het is dus zaak dat je links naar jouw website verkrijgt, al dan niet betaald. Natuurlijk kun je bloggers of nieuwswebsites benaderen en vragen of ze naar je willen linken, maar doorgaans is het beter om dit uit te besteden. Bij Doublesmart beschikken ze over vele websites met een aantrekkelijke DA, die reeds vol met content staan. Daar kunnen ze artikelen of blogs over jouw product of dienst op plaatsen, inclusief een link naar je website. Het is wellicht niet goedkoop, maar het effect ervan is wel heel erg sterk.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Het liefst regel jij zo snel mogelijk je lening. En online kan dat! Hier hoor je al binnen 15 minuten wat jouw financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Ben je een echte keukenprinses of topkok die veel tijd besteedt aan het creëren van de mooiste en lekkerste gerechten, dan moet die keuken een ideaal…
Afval, we produceren er behoorlijk wat van met z’n allen. Per persoon gooien we in Nederland bijna 490 kilo afval per jaar weg. Als je je bedenkt…
Met ingang van 1 januari 2022 gaat Van Duuren een strategische samenwerking aan met Jac. Goenee Douane-Expediteur….