Wist je dat arbeidsongeschiktheid een van de grootste risico’s is voor je bedrijf? Dit terwijl je als ondernemer juist koste wat het kost uitval wil voorkomen. Want als jij niet kunt werken, heeft dit veel impact op zowel jou als je onderneming. Het is misschien een cliché, maar voorkomen is beter dan genezen. Met deze 3 tips helpen wij je vitaal te blijven ondernemen.

Benieuwd wat je kan doen om je medewerkers meer te laten bewegen om verzuim te voorkomen? Download het gratis whitepaper “Bewegen tijdens het werk”.

Inhoudsopgave

Tip 1: zorg voor een gezonde werk-privébalans

Bij een goede werk-privébalans is je werk afgestemd op je privéleven en andersom. Er is dus balans. Bij een verstoorde balans ben je een stuk minder productief en maak je sneller fouten. Je merkt dat je je thuis sneller irriteert en de kans op overspannenheid of een burn-out neemt toe. 

Merk je dat de balans verstoord is? Dan kan dit helpen om hem te herstellen:

  • Besteed je huishouden uit (win tijd en ervaar rust door een schone en opgeruimde omgeving).
  • Zorg voor een goede nachtrust (slaap minimaal 7-8 uur per nacht).
  • Besteed je vrije tijd echt aan jezelf en je gezin (besteed je energie aan dingen waar je energie van krijgt, zo laad je weer op).
  • Maak je hoofd leeg (sport, lees een boek, doe iets om je gedachten te verleggen van je werk).
  • Pak rustmomenten wanneer je ze nodig hebt (neem de tijd om te rusten wanneer je te veel stress ervaart).

Tip 2: zorg voor voldoende beweging

Nee, je hebt het niet te druk om te bewegen! Als je haren overeind gaan staan van deze uitspraak, dan ben je waarschijnlijk juist een persoon voor wie dit extra belangrijk is. We weten als geen ander hoe druk je kunt zijn als ondernemer, maar bewegen is essentieel. Te druk? Pak het eens zo aan:

  • Telefoontje? Combineer het met een wandeling. 
  • Deadlines? Las een pauze in en ga een rondje hardlopen. Of stap op de crosstrainer. Je bent daarna meteen productiever, waardoor je met een uurtje minder toch die deadline haalt.
  • Veel achter de laptop? Investeer in een fietsbureau. Bewegen tijdens het werken, helpt bij je concentratie.

Tip 3: kies een arbeidsongeschiktheidsverzekering die investeert in het voorkomen van uitval

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt voor een financieel vangnet. Daarnaast is het belangrijk om voor een AOV te kiezen waarbij aandacht wordt besteed aan het voorkomen van arbeidsongeschiktheid. Want goed zorgen voor je onderneming, begint bij goed zorgen voor jezelf. 

Zitten is één van de grootste risico’s van verzuim. Tijd om in beweging te komen! Maar hoe stimuleer je je werknemers? Download het whitepaper “Bewegen tijdens het werk” met praktische tips & tricks en verlaag vandaag nog jouw risico op langdurig verzuim.

Lees ook…
Feit 1: vrouwen krijgen in Nederland gemiddeld 13 procent minder salaris dan mannen. Feit 2: gemiddeld verdient een vrouw € 300.000 minder dan een…
In het eerste jaar van de coronapandemie werd het al snel een onderwerp van discussie: hoe ga je als werkgever met vakantiedagen om? Medewerkers…
Nederland heeft elk jaar meerdere officiële feestdagen. De meeste mensen zijn dan vrij, maar het is een misverstand dat dat verplicht is. Er is geen…
Quiet quitting is een mogelijk zorgelijke nieuwe trend onder generatie z medewerkers. Quiet quitters nemen geen ontslag maar beperken hun inspanningen…
De Wet Arbeid en Zorg (WAZO) regelt en bundelt alle soorten verlof voor werknemers en zorgt ervoor dat zij werk en privé beter kunnen combineren….
Twijfel je of je een verzuimverzekering nodig hebt voor jouw bedrijf? Hou bij je overweging rekening met deze veelgehoorde…