Categorieën

De hele dag achter het bureau verdwijnen en aan het einde van de dag de stappenteller tevoorschijn toveren en zien dat je wel heel minimaal hebt bewogen. Het is iets wat ons ongetwijfeld (bijna) allemaal wel eens is overkomen. Zonde, want sporten en bewegen brengen alleen maar voordelen met zich mee. Zowel voor jou als voor je personeel. Wat die voordelen zijn en hoe je jouw personeel stimuleert, vertellen we je in dit artikel.

Is werkstress een probleem binnen jouw team? Pak stress gerelateerd verzuim aan met gerichte adviezen. Download het whitepaper ‘Werkstress’ voor praktische inzichten en voorkom verzuim door werkstress.

Inhoudsopgave

Minder stress, meer creativiteit 

Gekluisterd zitten we achter onze computers. We hebben het druk, dus we moeten doorwerken en gaan onze kostbare tijd zeker niet ‘verdoen’. Toch is het heel nuttig om af en toe een uurtje afscheid te nemen van de werkplek en in beweging te komen. 

Sporten zorgt namelijk voor minder stress, omdat we even stoppen met onszelf overprikkelen. Sporten zorgt ook voor meer creativiteit en inspiratie, omdat we de waan van de dag even loslaten en ruimte creëren om met nieuwe ideeën te komen. Daarnaast zijn mensen die vaak sporten over het algemeen ook productiever en minder vaak ziek. Voor jou als ondernemer een groot pluspunt. 

Sportief aan de slag 

Productief en creatief personeel dat minder vaak ziek is klinkt natuurlijk als een ideaal, maar hoe zorg je als ondernemer dat dat geen utopie blijft? Simpel! Stel voor om met elkaar een wandeling te maken in de lunchpauze, stimuleer het met de fiets naar het werk komen door er met een app zoals ‘Ommetje’ of ‘Trappers’ een competitief element aan te hangen, organiseer één keer per week een bootcamp of biedt een fitnessabonnement aan. Dat laatste is financieel ook nog eens aantrekkelijk. 

Fitnessabonnement en werkkostenregeling 

Door de werkkostenregeling (WKR) kan je je personeel een fitnessabonnement aanbieden. Op deze manier een fitnessabonnement afsluiten heeft voor jou en je werknemer niet alleen het voordeel dat hij of zij lekker in beweging blijft, maar het komt jullie portemonnee ook ten goede. Doordat jij het abonnement als het ware voorschiet en met je werknemer verrekent, door tijdelijk het brutoloon te verlagen, hoeft je werknemer over dat gedeelte van het loon geen inkomstenbelasting te betalen en jij bespaart op werkgeverslasten omdat je tijdelijk minder loon uitkeert. Win-win! 

Breng jij jouw bedrijf in beweging? 

Naast een productiever en creatiever bedrijf dat de vruchten plukt van belastingvoordelen, wordt jullie bedrijf natuurlijk ook een stuk gezelliger en aantrekkelijker van dat sporten. Het is namelijk een gunstige arbeidsvoorwaarde, het team kan er hechter door worden en jullie halen als bedrijf het allerbeste uit jezelf. Werken combineren met af en toe een beetje sport is dus in welke situatie dan ook een strak plan. Ga ervoor! 

Werkstress effectief aanpakken begint hier. Wil je weten hoe je je medewerkers kunt ondersteunen in het omgaan met stress? Download het gratis whitepaper ‘Werkstress’.

Picture of Amber Oomen

Amber Oomen

Amber Oomen is een jonge ambitieuze onderneemster. Ze mag zichzelf tekstschrijver, videomaker, beeldredacteur en mediaprofessional noemen. Al vroeg begon zij met het bouwen aan haar carrière. De combinatie van beeld en tekst is haar kracht.
Lees ook…
De zomerperiode staat weer voor de deur: een periode waarin veel werknemers op vakantie gaan. Voor ondernemers betekent het vaak flink puzzelen, want…
In het eerste jaar van de coronapandemie werd het al snel een onderwerp van discussie: hoe ga je als werkgever met vakantiedagen om? Medewerkers…
Wat is mantelzorg verlenen? Mantelzorg is onbetaalde hulp voor zieke familieleden of vrienden. Meestal is dit langdurige zorg die bestaat uit…
Het is een menselijke basisbehoefte om in een gezonde, comfortabele en veilige werkomgeving te verkeren. Mensen brengen een behoorlijk deel van hun…
i.s.m.
Zowel jij als je medewerkers kunnen het zwaar te verduren krijgen met een hoge werkdruk. Verzuim ligt dan op de loer. Maar geen zorgen: er zijn…
i.s.m.
Nederlanders zijn Europees kampioen zitten. In geen enkel ander Europees land zit zo’n groot deel, namelijk 32% van de volwassen bevolking, meer dan…