Alle bedrijfsprocessen aansturen met één en dezelfde applicatie. Naarmate een onderneming groeit, wordt die wens sterker hoorbaar. Het bestaat: het heet ERP.
Met Windows 8, de nieuwe versie van het besturingssysteem van Microsoft, blijkt u alleen aangifte inkomstenbelasting te kunnen doen over 2012 en de jaren daarna. Gebruikers van Windows 8 RT, bestemd voor tablets, kunnen helemaal geen IB-aangifte doen. Dat heeft de Belastingdienst tegenover De Zaak bevestigd.
Synchroniseer je agenda met klanten
Misschien werk je zelf niet met weeknummers, je klanten en relaties meestal wel. In de communicatie is het wel zo handig als alle partijen weten over welke week en datum het gaat. Vooral als je internationale klanten hebt of zelf veel in het buitenland bent, is dit belangrijk vanwege de verschillende tijdszones. Zo zet je de weeknummers in de Outlook-agenda.
Met een back-up voorkom je dat belangrijke gegevens op je pc verloren gaan. Het kan het behoud van uw onderneming zijn. Wat is verstandig: Zelf doen of uitbesteden (de cloud)? En welke keuze heb je in beide gevallen?
Over de clouddiensten Office 365 en Google Apps hebben wij op deze site eerder geschreven. Heeft u ze al uitgeprobeerd? Met dit stappenplan kunt u zo aan de slag met Office 365.
Het beheer en onderhoud van hard- en software is uitgegroeid tot één van de grootste kostenposten in het bedrijfsleven. Die kosten kunnen aanzienlijk lager uitvallen, wanneer er meer via internet wordt gewerkt. Zowel grote (zoals Microsoft) als kleine bedrijven bieden steeds meer diensten op dat gebied aan onder de gezamenlijke noemer "the cloud".
Heeft u de indruk dat uw systeem steeds langzamer wordt? Tijd voor een grondige schoonmaakbeurt!
Apple’s Mac is door het geringe marktaandeel niet interessant voor virusschrijvers. Bovendien kent de Unix-onderlaag van het besturingssysteem een vrij strikte beveiliging. Om die reden staat een Mac doorgaans aan minder gevaren bloot dan een pc. Dat wil niet zeggen dat Apple nooit beveiligingsupdates uitbrengt.
Wanneer u met eerdere versies van Microsoft Office werkt, kunt u geen Office 2007-bestanden openen. Geen paniek: u kunt een compatibiliteitspakket downloaden.
Om uw klantgegevens bij te houden, heeft u aan Access 2007 een goed database programma. U kunt er bijvoorbeeld adressen uit ophalen voor een mailing in Word.
Werkt u regelmatig buitenshuis en maakt u daarbij gebruik van een laptop of notebook voor onderweg en een desktop pc voor uw (thuis)kantoor, dan is het plezierig wanneer u gegevens kunt synchroniseren. Dat kan met SyncToy.
Nieuwsgierig naar Windows 7, maar twijfels of uw huidige systeem het wel aankan? Nadat u deze download heeft geïnstalleerd, heeft u in een oogopslag een antwoord op die vraag.
Getoond 1 tot 12 van 56. Er zijn meerdere pagina's.
Als ondernemer hoeft u niet van de hoed en de rand te weten als het om computersystemen en andere technologie gaat. Maar basiskennis mag toch wel verondersteld worden, al was het maar omdat IT-uitgaven een fors deel van uw budget uitmaken. En is 'Het Nieuwe Werken' alleen maar oude wijn in nieuwe zakken of is het echt iets nieuws?
© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming