Een CRM-pakket heeft veel voordelen, maar wegen deze op tegen de prijs? Het is niet altijd even duidelijk wat een CRM-pakketkost omdat weinig leveranciers echt transparant zijn over hun prijzen. Dit kan als vervelend worden ervaren, want voor je iets aanschaft wil je natuurlijk eigenlijk precies weten waar de prijs dan vanaf hangt. Toch is het vanuit de leveranciers logisch dat zij niet zomaar een prijs willen en kunnen geven.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Kosten CRM systeem

De prijs hangt af van veel verschillende factoren af. Denk hierbij aan het aantal gebruikers, het aantal functionaliteiten, de gewenste complexiteit, on-premises of cloud, de hoeveelheid maatwerk en het implementeren van een CRM-systeem. Wij raden dan ook de gratis CRM wijzer aan. Hiermee vind je een selectie van leveranciers die het beste past bij jouw organisatie. De kosten voor een CRM-systeem worden door verschillende variabelen beïnvloed. Wij zullen ze hieronder wat verder voor je toelichten.

Aantal gebruikers

Misschien logisch maar toch belangrijk, hoe meer licenties je afneemt, hoe meer dit kost. Het hangt er dus heel erg vanaf hoe groot je bedrijf is en met name hoeveel klanten je hebt.

Het aantal functionaliteiten en de gewenste complexiteit

Het is belangrijk dat je precies weet waar je het CRM-systeem voor wilt gaan gebruiken. Dit omdat er enorm veel oplossingen worden aangeboden. Dus, hoe uitgebreid wil je je CRM-systeem hebben? Het is nuttig om een onderscheid te maken in welke functionaliteiten onmisbaar zijn binnen jouw organisatie, en welke gewoon ‘wel handig’ zijn. Hoe meer complexiteit en functionaliteit, hoe duurder. Het is dus belangrijk om hier een goede afweging in te maken.

Keuze tussen on-premises of cloud CRM

Bij de keuze van een CRM-systeem zal je ook een keuze moeten maken tussen een ‘on-premises’ installatie of een ‘cloud’ systeem. Bij ‘on-premises’ wordt een lokale CRM-installatie in jouw hardware bedoeld. Cloud CRM draait op de servers van jouw leverancier. Je heeft dus internet nodig voor toegang tot het systeem. Bij cloud CRM betaal je meer voor de licentiekosten, echter zijn de initiële uitgaven lager dan bij on-premises CRM-systemen.

Hoeveelheid maatwerk

Een CRM-systeem moet aansluiten bij de gebruikte IT-systemen. Het kan dus zijn dat er aanpassingen moeten worden gedaan. Dit is dus een belangrijke factor binnen de prijs van een CRM-systeem.

Conclusie

Er is een reden dat niet alle leveranciers makkelijk een prijs noemen voor hun CRM-pakketten. Niet altijd even fijn voor jou als ondernemer maar wel begrijpelijk. Omdat wij ook wel begrijpen dat je toch graag een indicatie heeft van een prijs hebben je hier wat meer informatie over proberen te geven. Wat je vooral moet doen is je niet laten af leiden door de licentiekosten. Dit is slechts een klein deel van de prijs. Deze hangt van veel verschillende factoren af. Bedenk dus eerst wat je met het CRM-systeem wilt bereiken. Daarna kan je voor jezelf bekijken wat je budget is voor de aanschaf van zo’n pakket. Daarna kan je gaan zoeken naar eventuele leveranciers die aan jouw eisen voldoen. Met het artikel hierboven hopen we je iets te hebben geholpen zodat je toch een indicatie kunt krijgen van de prijs van een CRM-pakket.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Met een goede projectadministratie kun je een bepaalde klus of opdracht beter stroomlijnen. Daarnaast krijg je inzicht in de kosten van een…
Een bestaande klant behouden is veel goedkoper dan een nieuwe binnenhalen. Dat is oud nieuws. Toch dreigt het in een door verkoopcijfers en -grafiekjes…