Windows-tip: toetsenbord geeft verkeerde tekens
Even herkenbaar als vervelend: je begint een mail of Word-document te typen, maar je toetsenbordinstellingen zijn gewijzigd, waardoor je verkeerde tekens ziet. Een / wordt bijvoorbeeld een – . Vaak heb je per ongeluk je instellingen aangepast. Gelukkig heb je dit snel weer opgelost met deze handige tips.

Tekens veranderen

Het kan soms voorkomen dat er andere tekens verschijnen dan die je indrukt. Het / teken geeft bijvoorbeeld een –, het @ teken geeft “, of het ? teken geeft =. Met de Windows-tip van De Zaak leggen we uit hoe dit komt. 

Programma’s, zoals tekstverwerkingsprogramma’s, worden steeds slimmer. Ze analyseren jouw teksten en denken op basis daarvan te weten in welke taal je typt. Wanneer bijvoorbeeld Word opmerkt dat je in een andere taal typt, kan het plotseling jouw toetsenbordinstellingen wijzigen naar de instellingen die gebruikelijk zijn voor het typen in een bepaalde taal. Ook kan het voorkomen dat je per ongeluk een verkeerde toetsencombinatie indrukt, waardoor je toetsenbordinstellingen wijzigen. Zo kan de toetsencombinatie CTRL + SHIFT gebruikt worden om te schakelen tussen toetsenbordindelingen.

Instelling toetsenbord wisselen: de snelste oplossing

De snelste oplossing is vaak ook de simpelste. Als je toetsenbordinstellingen (per ongeluk) zijn veranderd, kun je deze met een handige toetsencombintie weer terugzetten. Druk op CTRL+SHIFT en het toetsenbord gebruikt weer de oude instelling.

Instelling toetsenbord wisselen vanuit menubalk

In de menubalk rechtsonder in het scherm staat meestal een icoon van een toetsenbord. Als je daar met de muis overheen gaat, verschijnt er een pop-up met de actieve indeling van het toetsenbord. Je kunt er ook op klikken om die indeling te zien.

  • Staat er in de menubalk een afbeelding van een toetsenbord? Klik daar dan op om van indeling te wisselen.
  • In Nederland wordt meestal de indeling Verenigde Staten (Internationaal) gebruikt.

Instelling toetsenbord wisselen vanuit configuratiescherm

Het kan zijn dat jouw computerinstellingen anders zijn. Je kunt dan ook bij de gewenste instellingen komen via je configuratiescherm en de opties daar wijzigen naar de gewenste taal. Dat werkt zo:

  • Druk op de Windows-knop
  • Klik op >> Configuratiescherm
  • Ga naar >> Land en taal
  • Selecteer tab >> Toetsenborden en talen
  • Klik op >> Toetsenborden wijzigen
  • Wijzig de standaard invoertaal naar >> Nederlands (Nederland)Verenigde Staten (Internationaal)

Deze Windows-tip is van toepassing op

  • Microsoft Windows 7, 8.1 en 10.

 

Dit artikel is geschreven met behulp van Easy Learning.

Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
DOWNLOAD WHITEPAPER 6 TIPS AUTOMATISERING
Hoe automatiseer je jouw bedrijfsprocessen optimaal? Download de whitepaper met 6 handige tips om je bedrijfsprocessen te verbeteren.

Lees ook…