Categorieën

In samenwerking met
Als je een online boekhoudpakket hebt, wil je deze waarschijnlijk zoveel mogelijk automatiseren. Hoe meer er automatisch gaat hoe makkelijker je leven wordt. Daarnaast worden door automatisering taken sneller, secuurder of kwalitatiever uitgevoerd dan wanneer je dit zelf zou doen. Maar hoe pak je dit aan? In dit artikel leggen we uit hoe je in een mum van tijd je boekhouding automatiseert.

Als ondernemer wil je ongetwijfeld je kosten laag houden. Daarom speciaal voor lezers van De Zaak 15 maanden gratis de boekhoudsoftware van e-Boekhouden.nl uitproberen.

Inhoudsopgave

Automatiseer je betalingen

De eerste stap die je veel tijd bespaart, is de bankkoppeling. Het overtikken van alle bij- en afschrijvingen in je boekhoudprogramma is echt niet nodig. Met een bankkoppeling stuurt je bank de mutaties van je zakelijke betaalrekening automatisch door naar je boekhoudpakket. Vervolgens worden al deze mutaties herkend en staat er een boekingsvoorstel klaar. Zo’n koppeling is mogelijk met alle Nederlandse banken, diverse webshops en betaalproviders. Bespaar jezelf dus veel tijd door je boekhoudpakket te koppelen met je zakelijke betaalrekening. 

Digitaal archiveren

Heb jij nog mappen vol papierwerk in de kast staan? Niet meer nodig. Een online boekhoudpakket beschikt vaak over een digitaal archief waar alles veilig en geordend staat. Je kunt facturen dan rechtstreeks naar je digitale archief mailen of documenten en facturen handmatig inscannen en uploaden naar het digitaal archief. Of je gebruikt de mobiele app van je boekhoudpakket waarmee je bonnen en facturen eenvoudig inscant en rechtstreeks naar je boekhouding uploadt. Als je opeens een document nodig hebt om te verantwoorden aan de Belastingdienst dan heb je het in no time gevonden. Dit bespaart je veel tijd met zoeken en je hebt geen archiefkasten meer nodig. 

Automatisch factureren

Binnen een boekhoudpakket maak je eenvoudig en snel een factuur op in jouw eigen huisstijl die je vervolgens in een paar klikken naar je klant stuurt. Verstuur je vaak dezelfde facturen? Sla deze factuur dan op als standaard factuur. Als je regelmatig hetzelfde factureert, heb je heel snel de factuur hergebruikt en weer verstuurd naar de volgende klant. 

Nog zo’n klus is het bijhouden van alle betalingen. In je boekhoudpakket heb je altijd inzicht in welke facturen wanneer verstuurd zijn en of ze al betaald zijn of niet. Stuur je factuur altijd zo snel mogelijk naar de klant. Na de betalingstermijn nog niet betaald? Stuur late betalers een vriendelijke herinnering via je boekhoudpakket. Wil je sneller betaald krijgen? Maak gebruik van de betaallink-koppeling op je facturen. Een klant die van jou een betaallink op zijn factuur ontvangt, betaalt gemiddeld drie keer sneller. Maak daarom gebruik van deze koppeling. 

Automatisch je btw-aangifte doen

De btw-aangifte: de meeste zzp’ers en startende ondernemers zien ertegenop. Helemaal wanneer ze overal papieren en bonnen moeten zoeken of nog uitdraaien moeten maken van de zakelijke betaalrekening. Wanneer je boekhouding (nog) niet geautomatiseerd is kan het een ingewikkelde klus zijn om je btw-aangifte handmatig via de website van de Belastingdienst in te vullen. Maar als je een boekhoudpakket hebt is dit verleden tijd. Je doet je btw-aangifte met een paar drukken op de knop. Wanneer jij al je bonnen en facturen netjes in je boekhouding hebt verwerkt, zet het systeem automatisch de btw-aangifte voor je klaar. Wat jij nog moet doen? Even controleren en versturen maar! Een boekhoudpakket heeft een automatische koppeling met de Belastingdienst. Dit neemt je veel stress en werk uit handen.

Gebruik vooral koppelingen

Er zijn nog veel meer koppelingen waardoor je jouw boekhouding nog verder automatiseert. Je boekhoudpakket ‘praat’ dan met andere systemen zoals: je payrol- of salarisadministratie, je zakelijke betaalrekening, incassobureaus, je kassasysteem, je webshop, urenregistratie software en betaalproviders die zorgen dat je betalingen ontvangt van iDeal of creditcard. 

Hoe meer je koppelt, hoe makkelijker en sneller je boekhouding gaat. Je hele boekhouding wordt op deze manier verzameld op één centraal punt. Zodat jij altijd 24/7 inzicht hebt in je financiële gegevens. Dit zorgt ervoor dat jij zelf minder werk hebt aan het bijhouden van je boekhouding en meer tijd over hebt om te investeren in jouw bedrijf. Met real time inzicht is het een stuk eenvoudiger om bij te sturen en beslissingen te maken. Alleen of met je boekhouder of accountant. 

Hoe staat het met jouw boekhouding? Via De Zaak krijg je 15 maanden gratis boekhouden met e-Boekhouden.nl. Ook wanneer je al gebruikmaakt van een boekhoudpakket. Je zet de gegevens van je oude boekhouding in een handomdraai over en je hebt geen dubbele kosten.

e-Boekhouden

e-Boekhouden.nl, partner van De Zaak

Al ruim 20 jaar biedt e-Boekhouden.nl eenvoudige en betaalbare boekhoudoplossingen aan ondernemend Nederland. Met ons haal je een professionele en betrouwbare partner in huis. Boekhoudkennis is niet nodig. Heb je toch een vraag? Onze razendsnelle en deskundige helpdesk staat graag voor je klaar. Het is daarom niet gek dat klanten ons beoordelen met een 9,4. Al 500.000 ondernemers gingen je voor.

Bekijk alle artikelen van e-Boekhouden.nl >

Lees ook…
Een factuur of vordering verjaart en is dus niet eeuwig incasseerbaar. De verjaringstermijn van een factuur voor zakelijke klanten is in principe vijf…
60% van de zzp’ers maakt al gebruik van online boekhoudprogramma’s. En dat is niet voor niets. Handmatige boekhouding kost niet alleen veel tijd, maar…
Het succes van je bedrijf valt en staat met een goed debiteurenbeheer. En het goede nieuws is: of je nu van boekhouden houdt of er een hekel aan…
Heb jij een eigen bedrijf en ben je verantwoordelijk voor de boekhouding? Dan is het cruciaal om deze veelvoorkomende boekhoudfouten te vermijden….
Klaar om vaarwel te zeggen tegen administratieve chaos en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Ontdek hoe een strak georganiseerde boekhouding…
Ieder kwartaal is het weer zover. Dan moet elke ondernemer de btw-aangifte (omzetbelasting) doen en betalen. Veel ondernemers zien er als een berg…