Categorieën

Cloud opslag, een online werkplek

Cloud, wat is het en wat voor voordelen heeft dit voor mijn bedrijf? Werken in de cloud zorgt ervoor dat jij op elk moment vanaf verschillende apparaten bij jouw data. Jij kan via de cloud ervoor zorgen dat jouw data op een centrale plek beschikbaar is voor jou en je medewerkers, zo kan je ervoor zorgen dat er efficiënter wordt gewerkt.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Cloud opslag: Wat is de cloud?

Er zijn verschillende vormen van cloud opslag, de keuze die daarin wordt gemaakt ligt volledig aan wat jij als bedrijf nodig hebt. Twee voorbeelden van deze oplagen zijn een private of een openbare cloud.

  • Private cloud: Bij een private cloud huur je een eigen server 
  • Openbare cloud: Bij een openbare cloud deel je de server met andere partijen.  

Let op! Bij de keuze van welke vorm jij kiest is het belangrijk om te kijken naar de gevoeligheid van je data. Zo voorkom jij dat je gevoelige data makkelijk toegankelijk is.

Cloud opslag: Leverancier

Bij het maken van de keuze kan de cloudleverancier je helpen. De leverancier beheert de cloudomgeving en zorgt voor verschillende factoren. Denk hierbij aan de beveiliging, verschillende software updates en het onderhoud. Zit je met een probleem of heb je een vraag? Dan kan de cloudleverancier je verder helpen. Zo is het snel afgehandeld en kan jij je concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf.  

Werken in de cloud  

 
Cloud opslag: Voordelen van werken in de cloud

 1. Flexibel: Door te werken in de cloud is het gemakkelijk om overal en altijd te kunnen werken.

2. Veiligheid: Door een veilig netwerk te gebruiken zorg jij ervoor dat je het risico op datalekken verminderd en een veilige toegang hebt tot je bestanden.

3. Beheer: Door snelle en geavanceerde updates en onderhoud maak jij gebruik van de nieuwste en snelste technologie.

4. Efficiëntie: Het gebruiken van cloud opslag zorgt ervoor dat jij en je medewerkers sneller kunnen schakelen en beter kunnen samen werken.

Cloud opslag is eigenlijk een online community voor jouw bedrijf waarin iedereen zijn gegevens, bestanden en verschillend software kan opslaan. Deze gegevens zijn daarna vanaf elk apparaat via jou online toegankelijk. De leverancier stelt voor jou een ruimte beschikbaar om deze gegevens op te slaan, tegen betaling staat dit dan op een externe server.  

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
De verschillen tussen zakelijke laptops en consumentenlaptops zitten vooral in de specifieke eisen waaraan de apparaten bij zakelijk gebruik moeten…
Toetsenbord verkeerde tekens? Zo los je het op Ineens zit je met een probleem: je Windows-toetsenbord geeft verkeerde tekens. Zeker in de drukke…