Categorieën

In samenwerking met
Glasvezel biedt veel voordelen, juist ook voor kleine bedrijven en start-ups. We zetten de belangrijkste pluspunten voor je op een rij.

Inhoudsopgave

Profiteer nu van tijdelijke korting op Zakelijk Internet, razendsnel en veilig. Nu de eerste 9 maanden extra voordelig voor €30,- per maand. Check de speciale aanbiedingen voor ZZP of MKB.

Snel

Een snelle en stabiele internetverbinding is voor iedere start-up of klein bedrijf van vitaal belang. Met een snelle en stabiele internetverbinding zoals glasvezel, neemt je productiviteit toe en stimuleer je innovatie. 

Snelheid is het meest in het oog springende voordeel van glasvezel. Downloads haal je supersnel binnen. Je bent bij glasvezel ook niet afhankelijk van hoeveel andere bedrijven of particulieren internet gebruiken. In tegenstelling tot een normale verbinding, deel je deze namelijk niet met anderen. Iedereen heeft zijn eigen aansluiting. De verbinding is altijd snel, vloeiend en realtime.

En bij glasvezel gaat uploaden even snel als downloaden. Bij andere netwerken is de snelheid lager en gaat uploaden langzamer dan downloaden. Dat kan heel onhandig zijn als je bestanden in de cloud opslaat of foto’s of video’s wil uploaden naar het internet.

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid is voor elke onderneming van groot belang. En al helemaal als je bijvoorbeeld als start-up nog een plekje in de markt moet veroveren. Downtime – waarin je systeem offline is en je netwerk onbereikbaar is, terwijl ook je data niet wordt opgeslagen – is het laatste wat je wilt. Een glasvezelverbinding is minder gevoelig voor storingen die worden veroorzaakt door externe factoren, zoals weersomstandigheden.

Doordat je je mogelijke downtime met glasvezel minimaliseert, verbetert de bedrijfscontinuïteit en daarmee dus ook de klanttevredenheid.

Schaalbaar

Je wilt natuurlijk dat je start-up verder groeit. En soms moet je misschien tijdelijk wat terugschakelen. Glasvezelinfrastructuur is zeer schaalbaar, dit betekent dat het gemakkelijk kan worden aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf.

Kleinere bedrijven en start-ups kunnen beginnen met een basisverbinding en deze later naarmate het bedrijf verder groeit upgraden naar hogere snelheden of een grotere bandbreedte. Dit maakt het mogelijk om flexibel te blijven en jouw IT-infrastructuur aan te passen aan steeds veranderende eisen.

Stapelbaar

Wil je telefonie, internet en bijvoorbeeld een pinverbinding onder één dak samenbrengen? Daarvoor is glasvezel uitermate geschikt. Dankzij glasvezel kun je namelijk verschillende diensten stapelen en je hele netwerk aansluiten op één en hetzelfde netwerk.

Zeker voor een beginnend bedrijf is het handig om meteen voor glasvezel te kiezen, zodat je niet met een wirwar aan netwerken zit op het moment dat je bedrijf gaat uitbreiden. Het is niet alleen makkelijker en overzichtelijker, maar vaak ook voordeliger om diensten te stapelen.

Future proof

Veel start-ups rekruteren werknemers van over de hele wereld die steeds vaker hybride of helemaal thuis werken. In plaats je mensen naar één centrale locatie te halen – met alle kosten van dien – kun je als start-up al aan de slag met weinig of zelfs zonder kantoorruimte.

Daarvoor heb je wel een super stabiele en betrouwbare verbinding nodig waarmee je doorlopend goed kunt communiceren met al je medewerkers. 

Het aanbod van cloud-gebaseerde diensten, videostreaming en andere geavanceerde communicatietoepassingen stijgt nog steeds. En daardoor zal ook de vraag naar een snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk alleen maar toenemen. Je bent dus met glasvezel beter voorbereid op de technologische ontwikkelingen die nog gaan komen.

Milieuvriendelijk

Glasvezel is het milieuvriendelijkste vaste netwerk. Het verbruikt tot 17 keer minder stroom dan andere netwerken, die stroomsignalen gebruiken om data te versturen. Ook is glasvezel beter voor de grond. Het roest niet, zodat de bodem niet vervuild raakt. Daarnaast geeft glasvezel minder straling af, waardoor de bodem minder opwarmt.

Onderneem razendsnel met Zakelijk Internet. Nu de eerste 9 maanden extra voordelig. Ontdek jouw aanbieding voor op je eenmanszaak of op kantoor.

Picture of Marlies Bonnike

Marlies Bonnike

Marlies Bonnike is uitgever, schrijver en redacteur. Zij startte haar loopbaan bij een internationale tijdschriftenuitgeverij, had haar eigen pr-bureau en was directeur van een tijdschriftenuitgeverij. Ze was de mede oprichter en eigenaar van Editio, een online schrijversacademie.
KPN logo

KPN, partner van De Zaak

KPN is al bijna 140 jaar de toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT-diensten in Nederland. Elke Nederlander gebruikt dagelijks direct of indirect het KPN-netwerk, van de glasvezelverbindingen in de grond tot de pinautomaten in een winkel of de matrixborden boven de snelweg. Via het netwerk van Nederland, waar KPN continu in investeert door de aanleg van glasvezel en de uitrol van bijvoorbeeld het nieuwe mobiele 5G-netwerk, bedient KPN consumenten en zakelijke klanten met diensten voor telefonie, data, televisie, internet-of-things, cloud, werkplekken en security. KPN heeft een open netwerk waarover ook andere providers diensten aanbieden.

Bekijk alle artikelen van KPN

Lees ook…
i.s.m.
Langzame internetverbindingen op de werkvloer zijn niet alleen frustrerend, maar schaden ook de productiviteit. In dit artikel delen we 11 eenvoudige…
i.s.m.
Als ondernemer ben je altijd verbonden met je bedrijf, zelfs wanneer je geniet van een welverdiende vakantie. Steeds vaker reist je laptop of tablet…
i.s.m.
ChatGPT geeft ons toegang tot een ongekende technologische vooruitgang. De schaduwzijde van dit soort AI-tools is dat ze de weg openen voor nieuwe…
i.s.m.
Ben jij ondernemer en werk je vaak vanuit huis? Dan weet je hoe belangrijk een snelle en stabiele internetverbinding is. Want je wilt zonder frustratie…
Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing. Werken in de cloud heeft voor jou als ondernemer bepaalde voordelen. Hier leggen we uit wat…
Als we het hebben over technologische ontwikkelingen, valt al snel het woord AI (Artificial Intelligence). Geen verrassing, want kunstmatige…