Categorieën

Zakelijk internet voor je bedrijf: wat is het verschil met ‘gewoon’ internet? En waarom zou je kiezen voor zakelijk internet als je een ondernemer bent? Allemaal vragen waar we in dit artikel een duidelijk antwoord op geven.

Profiteer nu van tijdelijke korting op Zakelijk Internet, razendsnel en veilig. Nu de eerste 9 maanden extra voordelig voor €30,- per maand. Check de speciale aanbiedingen voor ZZP of MKB.

Inhoudsopgave

Veilig internetten als ondernemer

De kranten stonden er vol mee. Hackers die het voor elkaar hadden gekregen om door te dringen in de computersystemen van nietsvermoedende bedrijven. De computers gingen op slot, en werden pas weer geopend na het betalen van een som geld. Voor een ondernemer is dit een nachtmerrie. Stel je toch eens voor dat je niet in je computer kunt om bestellingen en gegevens van klanten te bekijken. 

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je werkt met een goede computer en deze voorziet van programma’s die regelmatig en automatisch een update krijgen. Vooral dat laatste is belangrijk. Die update zorgt ervoor dat je computer steeds is voorzien van de nieuwste software zodat een computervirus, malware of een hacker minder makkelijk kan binnenkomen.

Het verschil tussen privé of zakelijk internet

Tijd is geld als je met je bedrijf bezig bent. Valt het internet weg, of hapert er iets, dan kun je het je eigenlijk niet permitteren om rustig af te wachten. Als je te maken hebt met minder snel of onstabiel internet, bekijk dan ook eens mogelijkheden om je internet te versterken.

Dat is natuurlijk heel anders wanneer je privé over het internet surft op zoek naar een restaurant, een vakantiebestemming of een nieuw kledingstuk. Gebruik je internet voor privédoeleinden, dan is het vervelend als er iets hapert, maar daar blijft het dan ook bij. Zakelijk internet is er speciaal voor bedrijven. De website van het bedrijf moet altijd online zijn en de shop en de pinbetalingen moeten goed, snel en veilig blijven werken. Kies je voor zakelijk internet, dan kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst en kies je tegelijkertijd voor betrouwbaarheid.

Zakelijk internet: waar moet je op letten?

Zakelijk internet wordt door veel verschillende providers aangeboden. Heb je met een bepaalde provider goede ervaringen, dan is het een verstandige keuze om daar allereerst  te informeren naar de mogelijkheden. Je kunt ook de verschillende pakketten en prijzen met elkaar vergelijken. Bedenk voordat je gaat zoeken en vergelijken wat je precies nodig hebt. 

Voor een beginnend ondernemer met een beperkte informatieve website zonder webshop is een beginnerspakket meestal voldoende. Ben je echter een ondernemer die een zakelijk internetpakket zoekt voor een website met een webwinkel, dan heb je in ieder geval een veilig pinnen netwerk nodig. Wordt er veel gebeld? Kies dan voor een zakelijk internet en bellen pakket met meerdere telefoonlijnen.

Betrouwbaar werken in de cloud

Zakelijk internet is toegespitst op online systeembetrouwbaarheid. Voor bedrijven die veel werken in de cloud, documenten opslaan in de cloud of e-mailadressen hosten in de cloud is dit van groot belang. 

Veilig internetten

Als je gaat zoeken naar een zakelijk internetpakket, dan kom je de term veilig internet regelmatig tegen. Dit is een extra beveiliging die de provider aanbiedt tegen spyware, cyberaanvallen, virussen en spam. Je kunt deze optie toevoegen als je kiest voor een abonnement en daarbij aangeven hoeveel apparaten je extra wilt beveiligen. De beveiliging hoeft dan niet alleen beperkt te blijven tot de computer, maar kan ook worden toegevoegd aan je smartphone of tablet.

Zakelijk internet in de praktijk

Heb je een provider gekozen voor zakelijk internet, bel dan met de servicedesk van de provider van je keuze. Leg uit wat je denkt nodig te hebben en kies een pakket dat het beste aansluit bij je wensen. Heb je een keuze gemaakt, dan staat de monteur binnen korte tijd bij je op de stoep. Alles wordt keurig netjes aangesloten zodat je met je bedrijfsactiviteiten binnen korte tijd ongestoord, supersnel en beveiligd online kunt gaan.

Onderneem razendsnel met Zakelijk Internet. Nu de eerste 9 maanden extra voordelig. Ontdek jouw aanbieding voor op je eenmanszaak of op kantoor.

Lees ook…
i.s.m.
Glasvezel biedt veel voordelen, juist ook voor kleine bedrijven en start-ups. We zetten de belangrijkste pluspunten voor je op een…
i.s.m.
Als ondernemer ben je altijd verbonden met je bedrijf, zelfs wanneer je geniet van een welverdiende vakantie. Steeds vaker reist je laptop of tablet…
i.s.m.
ChatGPT geeft ons toegang tot een ongekende technologische vooruitgang. De schaduwzijde van dit soort AI-tools is dat ze de weg openen voor nieuwe…
i.s.m.
Langzame internetverbindingen op de werkvloer zijn niet alleen frustrerend, maar schaden ook de productiviteit. In dit artikel delen we 11 eenvoudige…
Sinds de coronatijd werken veel werknemers remote of hybride. Het is daarom essentieel voor jou als ondernemer om efficiënte en effectieve online…
i.s.m.
Verkoop is leuk. Iedere ondernemer is dol op goede verkoopcijfers. Alleen de administratie die daarbij komt kijken: de offertes, de facturering, het…