Deze keer zetten we wijnkenner Paul Brasz en kok Aziz Chafai bij elkaar. Welke wijnen passen het beste bij deze lekkere gerechten? 

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

De kok

Aziz Chafai (49) startte in 1998 met Marokkaans restaurant La Cocotte in ‘s-Hertogenbosch. Koken zit in zijn bloed, dat heeft hij van zijn moeder en oma. Ondernemerschap kreeg hij mee via vaderskant. Het concept van La Cocotte is ‘relaxed tafelen’ voor mensen die écht van eten houden. Alles wordt vers bereid op een traditioneel Marokkaanse manier.

De wijnkenner

Paul Brasz (61) is in 2007 voor zichzelf begonnen als wijnboer in Zutphen. Hij won al drie keer de Grand Prix St. Hubert, een blindproefwedstrijd in de Benelux van The Wine and Food Association. Zijn wijnen zijn exclusief: er is geen webshop of supermarkt waar je ze kunt krijgen.
Wil je een wijntje bestellen bij Paul? Ga naar dezaak.nl/mijnzaak en bekijk zijn profiel.

Droge Riesling bij koude salades

De Duitse wijn John Baptiste Schäfer (Riesling) past mooi bij een voorgerecht van koude salades. Deze witte wijn is licht sprankelend, sappig en heeft een minerale afdronk. Hij vindt moeiteloos de aansluiting bij gerechten met veel kruiden en een zoet/zure combinatie. Hier gecombineerd met een aantal Arabische salades: wortelsalade, Oosterse komkommersalade, bietensalade, gegrilde paprika en tomaat en olijvenmix.

Sainte Leocadie bij gekruid lamsvlees

Een rode wijn zoals de Domaine Sainte Leocadie (Frans) ruikt naar tijm, rozemarijn, zwarte olijven, bosfruit en een hint van drop. Het is een wijn met kruidige accenten, die heel goed past bij vleesgerechten, zoals een tajine van gekruid lamsvlees met pruimen, amandelen, honing en kaneel. Daarbij gekruid filodeeg gevuld met kip en ei.

Zoete Riesling bij Arabische zoetigheid

De Riesling Dorsheimer Pittermänchen Spätlese past goed bij het dessert: Arabische zoetigheden. Deze wijn is overwegend zoet, maar bij een zoeter gerecht zoals dit komen de frisse ondertonen in de wijn meer naar boven. Hij heeft een frisse afdronk en een laag alcoholpercentage.

Lees dit artikel ook in tijdschrift 6.

Is jouw pensioenpot al gevuld voor een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Een eigen bedrijf starten is een avontuur vol uitdagingen en kansen. Maar hoe ambitieus je ook bent, zonder de juiste voorbereiding kun je tegen…
Droom je van een eigen winkel? Dat lijkt misschien achterhaald in het online tijdperk, maar niets is minder waar. Met de juiste aanpak en voorbereiding…
Een tweede onderneming starten klinkt spannend: nieuwe avonturen, extra inkomsten, meer groei. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet vastloopt in regels,…
In een tijd waarin 90 procent van de start-ups de eerste vijf jaar niet overleeft, is een onderscheidend merk het verschil tussen overleven en ten…
Droom je ervan om je eigen bedrijf te beginnen? Met deze praktische gids zet je goed voorbereid de eerste stappen richting ondernemerschap. Van het…
Je eigen baas te zijn – voor velen klinkt het als muziek in de oren. Je bouwt aan iets wat écht van jou is en hebt de vrijheid om je eigen koers te…