Vanuit puin en stof een nieuw restaurant opbouwen, daar is 2015 voor Hans Derks en Wouter van Orsouw mee begonnen. Op 20 februari openen zij de deuren van Restaurant Versaen, gevestigd in een historisch pand in Ravenstein. De Zaak sprak de beide compagnons een aantal weken voor de opening, tussen de verfbakken, bouwlampen en ammoniakflessen.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Zonder Wouter’s vader had Restaurant Versaen niet bestaan. Hij was vaste gast in het restaurant in Oss waar Hans als chefkok werkte en bezorgde Wouter daar een stage. “Het klikte ontzettend tussen Wouter en mij”, vertelt Hans. “We grapten wel eens dat we ooit samen een restaurant zouden openen. Zijn vader nam dat serieus en heeft ons aan dit pand geholpen. Helaas kan hij de opening niet meer meemaken, afgelopen september is hij overleden. Na zijn overlijden zijn we keihard doorgegaan. Hij had niet anders gewild.”

Slagerij

Het restaurant is gevestigd in een oude slagerij. Wouter en Hans vinden het belangrijk om de historie van het gebouw in ere te houden. Hans: “Toen we dit pand vonden, was er niets meer van over. Het is helemaal gestript en in december zijn we begonnen met de verbouwing. De historische gevel aan de achterkant is gerestaureerd en in het restaurant zijn delen van de originele muren te zien. Deze zijn honderden jaren oud.”

Beluga

De compagnons willen in hun restaurant bewijzen dat eten op topniveau niet duur hoeft te zijn. Wouter: “Wij willen uitblinken in creativiteit. Je hoeft geen dure producten als truffel en kaviaar te gebruiken om een heerlijk gerecht te bereiden.” Hans: “Het meest bijzondere gerecht op onze menukaart is een tarte tatin van witlof met gamba’s en botersaus. Dat is het signatuurgerecht van sterrenrestaurant Beluga. Ik heb daar gewerkt en heb geholpen bij de ontwikkeling van het recept, daarom mag ik het op mijn eigen kaart zetten. Beluga maakt het gerecht met kreeft, dat hebben we vervangen door gamba’s.”

Streekproducten

Wie graag een biertje van de tap wil, is bij Versaen niet aan het juiste adres. Hans: “Wij bieden alleen flesjes bier aan van een brouwer uit de streek. Dit is een mooi product en een tap biedt wat ons betreft geen meerwaarde.” De bierbrouwer is niet de enige leverancier uit de streek waar Hans en Wouter zaken mee doen. “We willen zoveel mogelijk samenwerken met ondernemers uit de omgeving”, vertelt Wouter. Er is wel een uitzondering op die regel: “Onze visleverancier zit in Zeeland. Wij zijn zes dagen in de week open en wilden per se een leverancier die zes dagen per week vers kon leveren. Daarom kwamen we bij de aanbieder in Zeeland uit.”

Lange dagen

De verbouwing was een hectische tijd voor de twee mannen, maar de grootste drukte gaat nu pas beginnen. Hans: “We gaan om 10.00 uur open en sluiten de keuken om 21.30 uur. Wij staan zelf in de keuken, dus dat betekent dat wij zes dagen per week deze uren gaan draaien.” Wouter vult aan: “We zijn ervan uitgegaan dat we dat de eerste twee à drie jaar zelf moeten doen. Dat hoort erbij.”

Michelingids

De compagnons zijn tevreden als hun gasten tevreden zijn. Hans: “Wij willen dat mensen over ons zeggen dat het gezellig, lekker en niet te duur is.” Wouter: “Ze moeten zich thuis voelen en nergens aan hoeven te denken. Ze hoeven alleen te bestellen en te genieten.” Toch hopen de mannen niet alleen op waardering van hun gasten. “We hebben Michelin via de mail laten weten dat we open gaan”, vertelt Hans. “Het zou fantastisch zijn als we volgend jaar november een Bib Gourmand (red. onderscheiding van de Michelingids voor restaurants die een goede maaltijd serveren onder de 35 euro) hebben.”

Nieuwsgierig geworden naar Restaurant Versaen? www.restaurantversaen.nl

Lees ook: 

– Steuntje in de rug voor starter »
– Wat uw klant echt wil: zo komt u erachter »
– 3 manieren om als starter aan geld te komen »
– Bestel de pocket Succesvol starten (papier of digitaal) »

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….
Het starten van een eigen handelsonderneming is de laatste jaren erg in trek. De handelssector is namelijk zeer toegankelijk en biedt diverse…
Als franchisenemer stap je in een beproefd concept. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid, marketing en inkoop van een bestaande formule. Mooi…