Categorieën

Drie jonge ondernemers hebben hun droom verwezenlijkt in Almere. Een eigen kartcentrum! Christian Snoek, Indy en Milan Bontje over 'de mooiste en veiligste kartbaan van Nederland'.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Wie: Christian Snoek (28), Indy (21) en Milan (19) Bontje
Bedrijf: Kartcentrum Lelystad
Sinds: 2010 (en sinds 2013 met zijn drieën)
Waar: Lelystad
Medewerkers: 4, en 16 oproepkrachten

Fanatieke karters met een eigen kartcentrum: klinkt als een enorme jongensdroom!

Christian: “Dat is het zeker! Wij karten en racen al ons hele leven. Drie turven hoog waren ze, Indy en Milan, toen ze leerden karten. Ik was 13 jaar en heb ze het zowat geleerd. Dat we nu dus samen een kartcentrum runnen, is eigenlijk heel logisch én ongelooflijk.”

“Ik heb de baan vier jaar geleden overgenomen. Het was toen nog een klein kartcentrum, met beperkte mogelijkheden. Terwijl ik juist grote plannen had. Niet lang daarna kreeg ik de kans om het perceel te vergroten. Bij de banken kreeg ik niet eens koffie, laat staan geld. In mijn zoektocht naar een investeerder kwam ik al snel uit bij Arthur, de vader van de broers. Hij investeerde, Indy en Milan sloten zich aan en samen besloten we de plannen richting te geven. Een jaar lang zijn we bezig geweest met de voorbereidingen. Telkens stuurden we bij, tot het goed was. Vervolgens hebben we in vier maanden alles verbouwd, van rioolpijp tot circuit. Nu ligt er niet alleen de mooiste baan van Nederland, maar waarschijnlijk ook de veiligste.”

Veiligheid staat bij jullie hoog op de agenda?

“Klopt. We investeren enorm in veiligheid, ik wil dat het voor 1000 procent in orde is. Zo is onze baan ontworpen door een topingenieur uit de kartwereld. Het is een baan van 735 meter lengte en 7 meter breedte met veel verschillende bochten, waar je goed kunt inhalen. Dát betekent dat alles heel veilig moet zijn. We voldoen aan de wettelijke eisen maar doen ook veel meer. We gebruiken  bijvoorbeeld speciale banden langs de baan die een klap absorberen of kussens die een val afremmen. Overal op het terrein kijken we altijd naar het veiligheidsaspect, zelfs in het clubhuis. En kinderen moeten bij ons eerst een diploma halen, voordat ze wedstrijden mogen rijden. Raar toch, dat je een kart kunt kopen en de volgende dag gewoon een wedstrijd mag rijden? Onverantwoord. Veiligheid staat bij ons áltijd op de agenda.”

Over agenda’s gesproken: hoe combineren jullie drie drukke schema’s?

“Soms is het lastig, we zijn allemaal druk. Zo kart Milan nog steeds wedstrijden in Amerika en is Indy begonnen aan zijn eerste seizoen Formule 3. Ze studeren allebei aan een businessschool. Het gaat goed, omdat iedereen verantwoordelijk is voor zijn deel van het bedrijf. Indy runt de kartschool en Milan doet de verhuur. Ik heb de algemene leiding. Samen maken we het plaatje compleet. Daarbij hebben we met zijn drieën ook veel meer slagkracht dan een ondernemer die alleen is. We communiceren de hele dag via WhatsApp. We vergaderen maar één keer per maand samen, je hoeft niet altijd fysiek aanwezig te zijn om te overleggen. Dat typeert onze stijl van ondernemen. We denken en schakelen supersnel. De kartwereld is best ingeslapen, maar wij kijken juist heel fris tegen alles aan. We doen het vaak net even anders en bewandelen andere wegen.”

Tekst: Niobe Moen
Meer: kartcentrumlelystad.nl

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Als franchisenemer stap je in een beproefd concept. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid, marketing en inkoop van een bestaande formule. Mooi…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….
Het starten van een eigen handelsonderneming is de laatste jaren erg in trek. De handelssector is namelijk zeer toegankelijk en biedt diverse…