Categorieën

Interview met Wim Balkenende van Interim MKB

Na het oprichten en begeleiden van diverse ondernemingen, merkte Wim Balkenende dat hij de uitdagingen van andere ondernemers het meest interessant vindt. Daarom startte hij in 2015 Interim MKB, een adviesorganisatie voor ondernemers in nood.

Inhoudsopgave

Ontdek universele strategieën voor bedrijfsgroei die werken in elke sector; download het whitepaper en begin vandaag nog met het transformeren van jouw onderneming.

Hun kracht? “Ondernemers in nood staan vaak alleen en op dat moment ontbreekt er de kracht en kennis om te vechten voor hun onderneming”. Daar reikt Interim MKB de ondernemer een helpende hand.

Ondernemen weer leuk maken

Veel ondernemers beginnen vanuit een passie of omdat ze ergens heel erg goed in zijn. Maar er kunnen uitdagingen ontstaan.

Wim Balkenende, Interim MKB

Door onvoorziene omstandigheden, zoals een veranderende markt, nieuwe concurrentie of de coronacrisis. Of simpelweg doordat je een aantal zaken heel goed kunt, maar weinig kennis van de randzaken van het ondernemen hebt. Op dat moment komt Wim Balkenende en zijn team te hulp.

“Veel van onze klanten zijn enthousiast begonnen maar verstikken in dingen die erbij komen. Ze zijn goede verkopers of technisch heel sterk, maar hun kennis blijft achter op andere gebieden.

Wim doet dit zeker niet alleen. Hij heeft een team van 8 specialisten, van administratieve krachten tot interim directeuren. “Onze kracht is de hands on mentaliteit,” aldus Wim. “Onze rapporten en conclusies zijn zo kort mogelijk, om daarna met de ondernemer aan de slag te gaan. Juridische zaken, personeel, administratie, dat deel kunnen wij goed aanvullen. We coachen en begeleiden en waar nodig nemen we delen tijdelijk over. Zo kijken we per ondernemer waar de behoefte zit. Dat kan bijvoorbeeld hulp met de administratie, of een tijdelijke ondersteuning op gebied van management zijn.”

We helpen de ondernemer écht verder. Ik zeg ook niet tegen een ondernemer: ‘zo moet je het doen.’ Ik geef advies en stel hem de vraag: ‘wil je het zelf doen of zal mijn team het tijdelijk overnemen?’ Ik neem de ondernemer zaken uit handen en ontzorg.”

 

Advies

Interim MKB ontzorgt niet alleen, maar geeft ook coaching en advies. Ondernemers met problemen zijn vaak ook mentaal uitgeput. Door de juiste coaching krijgen ze weer energie en zien nieuwe kansen.

Het advies dat Wim voor elke ondernemer heeft? “Zorg dat je geld verdient. Met geld kun je al je zakelijke problemen oplossen. Dat klinkt hard, maar dat is de kern.

Krijg je sales op orde, met nieuwe klanten kun je je problemen oplossen. Ik zorg ervoor dat ik de problemen van de ondernemer weghaal en tijd voor hem of haar vrij maak om weer te ondernemen.”

 

Valkuil

Willen ondernemers wel geholpen worden? Daar ziet Wim soms inderdaad een valkuil. “Ondernemers zijn eigenwijze aardappels, daarom zijn ze ook ondernemer geworden. Ze hebben een eigen wil en zijn zeker van hun kunnen, trots zelfs. En ze zijn ook kundig, maar komen soms kennis te kort op bepaalde vlakken.

Of zijn 20 jaar succesvol maar komen door omstandigheden toch in problemen. Dan is hulp vragen lastig. Maar als de nood hoog genoeg is, vragen ze wel hulp.” Wim maakt een treffende vergelijking: “als je nergens last van hebt, geef je niets om doktersadvies. Maar zodra je klachten hebt, luister je zeker.”

 

Aan de slag

Wim helpt dan ook het liefst mensen die ook geholpen willen worden: “als ik echt iets voor iemand kan doen, ben ik er ook echt voor hem of haar. Ik wil helpen op die plekken waar ik verschil kan maken.”

En de eerste stap is makkelijk gezet, Interim MKB biedt namelijk een vrijblijvend kosteloos gesprek op hun kantoor. In dat gesprek wordt er besproken waar de oorzaak van de problemen zit en wat er voor nodig is om weer financieel gezond te worden.

Daarnaast nog hulp nodig op administratief gebied? Bekijk dan onze boekhouder en belastingadviseur pagina’s voor meer advies. 

Ontgrendel het potentieel van jouw onderneming met deze bewezen groeiformules; download het whitepaper en zie direct resultaat.

Lees ook…
Het is vakantie en eindelijk heb je de tijd om te lezen. Wat is er niet heerlijker dan een boek waaraan je ook na de vakantie nog wat hebt. En dat ook…
Door middel van KPI’s (kritieke prestatie-indicatoren) meet je hoe ver je op weg bent om een bepaald doel te bereiken. Dat doel kan van alles zijn….
Al sinds de 19de eeuw kennen we in Nederland de zomervakantie: een periode van zes weken, waarin de scholen zes weken gesloten zijn. Gezinnen met…
Het leven van een ondernemer kan intens zijn. Je wilt alles uit je bedrijf halen en er ook zijn voor je familie en vrienden. En niet te vergeten: af en…
Wat maakt jouw bedrijf in de ogen van klanten zo bijzonder dat zij voor jou kiezen en niet voor de concurrent? Ofwel: wat is je onderscheidend…
Of het nu gaat om een meningsverschil met een werknemer, zakelijke relatie, klant of de Belastingdienst: vrijwel elke ondernemer krijgt vroeg of laat…