Adviesbureaus laten je dingen zien die je niet eerder hebt gezien of wellicht uit het oog bent verloren. Ze helpen je team en organisatie in beweging te komen. Stilstaan zorgt er namelijk voor dat je op achterstand komt. Met ervaren onderzoekers en aanpakkers duurzame verandering creëren. In dit artikel meer over adviesbureaus binnen gemeenten en welke stappen er worden doorlopen.

Inhoudsopgave

Gemeente adviezen 

Met vragen die gericht zijn op de maatschappij onderzoek en advies instellen om doelen te bereiken. Gemeente adviezen kunnen gaan over bijvoorbeeld werkloosheid, inburgering of kansenongelijkheid. Dit zijn allemaal vragen die er echt toe doen maar binnen bijvoorbeeld gemeenten op een grote stapel terecht komen of vergeten worden. Een adviesbureau gemeenten brengt ervaring en veroorzaakt beweging. Zij kennen het openbare bestuur en denken graag met je mee. Een aantal voorbeelden van vraagstukken:

  • Hoe perk je als gemeente werkloosheid in?
  • Hoe zorgt je als gemeente voor een goede inburgering voor nieuwe burgers?
  • Hoe kan de kracht van preventie het beste benut worden?

Inzetten adviesbureaus

Adviesbureaus werken voor verschillende organisaties. Denk aan gemeenten, provincies, werkgevers en maatschappelijke organisaties. De boven- en onderstroom van deze organisaties moeten in elkaar overlopen. Wanneer de onderstroom soepel verloopt en genoeg aandacht krijgt verloopt de bovenstroom ook soepeler. Een adviesbureau helpt je naar meer maatschappelijke impact door middel van een frisse blik op de situatie. Zij laten je zien wat je moet doen en laten om te zorgen voor verandering maar ook wat het uiteindelijk zal opleveren.

Stappen:

Na de intake is het belangrijk om te starten met het plan van aanpak. In het begin wordt er een gezamenlijk doel opgesteld. Medewerkers moeten in lijn zijn met de strategie en het plan van de organisatie. Hierna wordt het gezamenlijke doel omgezet naar een oplossing. De strategie die hieruit voortkomt moet geïmplementeerd worden binnen het bedrijf. De basis moet worden bekeken en herzien met een kritische blik. Wanneer alles sterk staat is het gedrag van medewerkers belangrijk. Wanneer zij in een lijn staan met de doelen en strategie van de organisatie zal er een verandering van gedrag worden gerealiseerd.

Is jouw pensioenpot al gevuld voor een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Foto van Nanda den Hartog

Nanda den Hartog

Als redactiecoördinator bij De Zaak zorg ik ervoor dat er dagelijks interessante artikelen voor ondernemers op onze website staan en ben ik de drijvende kracht achter het weekoverzicht. Dat ik zelf ondernemer ben geweest komt daarbij goed van pas. Door deze ervaring en mijn redactionele skills begrijp ik op welke informatie en tips ondernemers écht zitten te wachten.
Lees ook…
Het opstellen van een afvalbeleid kan een uitdagende taak zijn, maar het is essentieel voor elk bedrijf dat verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn…
Een inbraak bij je bedrijf is een nare ervaring die veel impact kan hebben. Wat kun je doen om schade te herstellen en herhaling te voorkomen? In dit…
Wist je dat je met jaarruimte extra pensioen kunt inleggen? En dat dit je flink wat belastingvoordeel kan opleveren? Dat is goed nieuws voor al die…
OKR, ook wel de OKR-methode, is een manier van werken die ook wordt toegepast door veel Nederlandse bedrijven. In dit artikel bekijken we wat OKR…
Wist je dat volgens statistieken jaarlijks duizenden werknemers gewond raken door ongevallen op de werkplek? Vallen zijn een van de meest voorkomende…
De snelle, technologiegedreven werkplekken en thuiskantoren van vandaag vereisen zeer efficiënte en productieve werknemers. Het is echter gemakkelijk…