Het organiseren van een bedrijfsuitje lijkt soms wel een onmogelijke missie. Hoewel de budgetten na COVID ruimer zijn geworden, blijven de verwachtingen stijgen. Vooral de nieuwe generatie werknemers heeft hoge eisen als het gaat om bedrijfsuitjes. Hoe pak je dat aan en hoe speel je hier als ondernemer slim op in?

Inhoudsopgave

De uitdaging van het moderne bedrijfsuitje

Hugo Haarman van Pubevents.nl, specialist in het organiseren van bedrijfsuitjes en teamuitjes, kent de uitdaging maar al te goed: “Origineel, een beperkt budget, en voor iedereen geschikt. Dat is het speelveld waar binnen je moet werken. Dit blijft een uitdaging en kost natuurlijk veel uitzoekwerk. Het gevolg is dat veel bedrijven toch voor ‘de veilige keuze’ gaan.

De cijfers spreken boekdelen

Recent onderzoek van Nationalevacaturebank.nl (2023) schetst een interessant beeld: “bijna de helft van de werknemers heeft helemaal geen bedrijfsuitje”. Van de bedrijven die wel uitjes organiseren, heeft een aanzienlijk deel moeite met het vinden van de juiste invulling. Opvallend genoeg blijkt uit hetzelfde onderzoek dat de specifieke activiteit voor veel werknemers minder belangrijk is dan de mogelijkheid om te kunnen borrelen.

Generatiekloof

De jongste generatie werknemers (Gen Z) heeft een uitgesproken voorkeur voor bedrijfsuitjes, zo blijkt uit onderzoek van De Telegraaf (2023). Deze groep ziet bedrijfsuitjes als een essentieel onderdeel van hun werk-privébalans. Dit verklaart mogelijk ook waarom de traditionele barbecue niet meer voldoende is, zoals ook blijkt uit cijfers van Fundustry (2023). Deze generatie is met name op zoek naar meer diepgang en fun en vindt dit een echte verantwoordelijkheid van de werkgever. Alleen een borrel is in hun ogen te gemakkelijk en saai.

Investeren in teambuilding

Een goed georganiseerd bedrijfsuitje is meer dan alleen een kostenpost. Het is een investering in je team die zich terugbetaalt in betere communicatie, sterkere onderlinge banden en hogere motivatie. Enkele praktische tips voor een succesvol bedrijfsuitje:

  1. Betrek je team bij de planning en inventariseer hun wensen
  2. Denk na over een thema dat past bij je bedrijfscultuur
  3. Combineer verschillende soorten activiteiten voor maximale inclusiviteit
  4. Kies een unieke locatie die bijdraagt aan de beleving


Door deze elementen slim te combineren, creëer je een bedrijfsuitje dat zowel aan de verwachtingen van je team voldoet, als bijdraagt aan je bedrijfsdoelstellingen. Want uiteindelijk draait het om meer dan alleen een leuke dag – het gaat om het bouwen aan een sterk en gemotiveerd team.

Is jouw pensioenpot al gevuld voor een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Overweegt u om uw bedrijf te verkopen? Misschien wilt u een nieuw avontuur aangaan in een andere branche. Of gaat u een nieuwe levensfase in. Wat de…
Webshops opereren in een gedeelte van de economie die ontzettend competitief is. Hierdoor is het ontzettend belangrijk om de kleine details goed te…
Iets opzijzetten voor je pensioen is altijd slim. Maar als je geld stort op een pensioenrekening, kan dat dankzij een paar belastingvoordelen flink…
In een tijd waarin efficiëntie en veelzijdigheid centraal staan, is het gebruik van A3 printers een slimme keuze voor veel bedrijven. Deze printers…
Machines maken het werk zoveel gemakkelijker. Ze kunnen de werkdruk verlagen en de productiviteit verhogen. Maar dan moeten ze natuurlijk wel op de…
Als ondernemer weet je hoe belangrijk een goed ingerichte werkplek is. Of je nu een kantoor runt, een werkplaats hebt of een winkel inricht: de juiste…