Elke horecaondernemer weet dat de capaciteit van de keuken begrensd wordt door de apparatuur. Het gebeurt immers regelmatig dat je personeel stilstaat, puur omdat een machine of apparaat nog niet klaar is. Hoewel hier in de meeste gevallen niet veel aan gedaan kan worden (bereidingstijden van sommige ingrediënten zijn nou eenmaal lang), kan dit een bijzonder goed moment zijn om eens te kijken naar de apparatuur die jij hebt en die eigenlijk vervangen moet worden.

Inhoudsopgave

Vooral veel mogelijkheden op het gebied van koelen en vriezen

Het gaat niet alleen om meer kunnen verkopen in je horecabedrijf. Het gaat tegelijkertijd om het verlagen van de maandlasten en dat is tegenwoordig makkelijker dan je denkt. Gebruik jij nog steeds een vriezer die tien jaar oud is? Kies dan een nieuwe vrieskist met een beter energielabel. Vrieskisten staan 24/7 aan, wat betekent dat zelfs een kleine besparing al snel oploopt. 

Dit geldt ook voor je koelkasten, zoals die barkoelkast die eigenlijk net niet meer lekker sluit en daarom meer stroom nodig heeft dan een nieuwer model. Bespaar je elke maand op de maandlasten, dan wordt het aanzienlijk makkelijker om de groene cijfers nog wat verder omhoog te krijgen.

Het is dé tijd om slim te werken in de horeca

Met de huidige energieprijzen, loonkosten en de prijzen voor de ingrediënten die verwerkt moeten worden tot topgerechten voor de kritische consument, is dit een bijzonder goed moment om eens kritisch te kijken naar de processen in jouw restaurant, hotel of keuken. Dit kan overigens ook direct je reclamebord worden. Kies jij voor de energiezuinige, innovatieve horeca-apparatuur van Horecagemak, dan kun je aangeven dat er duurzaam gewerkt wordt in jouw keuken, wat tegenwoordig direct extra klanten oplevert aangezien consumenten zich hier bijzonder bewust van zijn.

Kijk vooral naar energieverslindende apparatuur, apparaten die eigenlijk niet meer optimaal werken en de machines die ervoor zorgen dat er steevast gewacht moet worden. Dat zijn de plekken waar je als eerste investeert om meer uit je horecabedrijf te kunnen halen en waar je meerdere maanden achter elkaar kunt profiteren van jouw juiste keuzes.

Is jouw pensioenpot al gevuld voor een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Foto van Nanda den Hartog

Nanda den Hartog

Als redactiecoördinator bij De Zaak zorg ik ervoor dat er dagelijks interessante artikelen voor ondernemers op onze website staan en ben ik de drijvende kracht achter het weekoverzicht. Dat ik zelf ondernemer ben geweest komt daarbij goed van pas. Door deze ervaring en mijn redactionele skills begrijp ik op welke informatie en tips ondernemers écht zitten te wachten.
Lees ook…
Een goed ingericht kantoor is belangrijk voor zowel de productiviteit als het welzijn van je medewerkers. Een ruimte waarin je je fijn voelt stimuleert…
In de detailhandel is de optimale benutting van de beschikbare ruimte van groot belang. Wanneer winkels hun ruimte niet goed gebruiken, kan dit leiden…
Als directeur van een grote onderneming is het gewoon noodzakelijk dat je in een auto rijdt die je status weergeeft. Daar is niets mis mee. Je kunt…
Als ondernemer wordt u voortdurend geconfronteerd met een scala aan uitdagingen en kansen, waarbij de soms moeilijk te begrijpen wereld van het…
Er zijn verschillende factoren die een kantoor prettig maken om te werken. Hierin speelt bijvoorbeeld de luchtkwaliteit een belangrijke rol. Het hebben…
In de wereld zijn er markten die altijd relevant blijven, en één daarvan is de ongediertebestrijding. Ondernemers die actief zijn in deze branche…