Vooral veel mogelijkheden op het gebied van koelen en vriezen
Het gaat niet alleen om meer kunnen verkopen in je horecabedrijf. Het gaat tegelijkertijd om het verlagen van de maandlasten en dat is tegenwoordig makkelijker dan je denkt. Gebruik jij nog steeds een vriezer die tien jaar oud is? Kies dan een nieuwe vrieskist met een beter energielabel. Vrieskisten staan 24/7 aan, wat betekent dat zelfs een kleine besparing al snel oploopt.
Dit geldt ook voor je koelkasten, zoals die barkoelkast die eigenlijk net niet meer lekker sluit en daarom meer stroom nodig heeft dan een nieuwer model. Bespaar je elke maand op de maandlasten, dan wordt het aanzienlijk makkelijker om de groene cijfers nog wat verder omhoog te krijgen.
Het is dé tijd om slim te werken in de horeca
Met de huidige energieprijzen, loonkosten en de prijzen voor de ingrediënten die verwerkt moeten worden tot topgerechten voor de kritische consument, is dit een bijzonder goed moment om eens kritisch te kijken naar de processen in jouw restaurant, hotel of keuken. Dit kan overigens ook direct je reclamebord worden. Kies jij voor de energiezuinige, innovatieve horeca-apparatuur van Horecagemak, dan kun je aangeven dat er duurzaam gewerkt wordt in jouw keuken, wat tegenwoordig direct extra klanten oplevert aangezien consumenten zich hier bijzonder bewust van zijn.
Kijk vooral naar energieverslindende apparatuur, apparaten die eigenlijk niet meer optimaal werken en de machines die ervoor zorgen dat er steevast gewacht moet worden. Dat zijn de plekken waar je als eerste investeert om meer uit je horecabedrijf te kunnen halen en waar je meerdere maanden achter elkaar kunt profiteren van jouw juiste keuzes.