Inhoudsopgave
Met Urban Events is er voor ieder evenement een passende game of simulator te vinden. Daarmee zal je zeker de aandacht trekken. Ook tijdens personeelsfeestjes en -bijeenkomsten.
Entertainment is belangrijk
Wanneer je een groot congres organiseert, dan vraag je veel van je bezoekers. Tijdens een dergelijk zakelijk evenement ligt de focus vooral op de verschillende colleges, sprekers en panels. Dat is zeer intensief, want de concentratie moet extra hoog blijven om alle informatie tot je te nemen. Een dergelijk congres heeft baat bij ontspanning tussen de verschillende verhalen door. Wat dacht je dan van een leuke activiteit in een simulator. Hierdoor kun je je brein even rust geven om vervolgens weer ‘aan’ te kunnen staan tijdens het volgende officiële onderdeel van het programma. Entertainment doorbreekt dan de dag, waardoor iedereen de volle aandacht blijft hebben. Het is leuk als de simulator past bij het onderwerp van het congres, omdat je zo vermaak koppelt aan het onderwerp. Is het niet mogelijk? Dan hoeft dat geen probleem te zijn.
Het trekt de aandacht
Sta je wel eens op een beurs? Dan weet je dat een stand waar ‘iets’ gebeurt meer aandacht zal trekken van de bezoekers dan de stand waar je netjes met je informatie zit te wachten op aandacht van een beursganger. Entertainment in de vorm van muziek, theater en dans doen het altijd goed. Dat geldt overigens ook voor simulators. Laat je bezoeker voor een presentje eerst een paar doelpunten scoren, een race rijden of surfen op een surf simulator. Zorg er wel voor dat de simulator of de game past bij de stand. Het is een beetje gek om te skiën, terwijl je zonvakanties promoot. Maar verkoop je scootmobiels, dan zou een rondje racen in een F1 simulator juist wel weer heel erg passen. Altijd leuk zijn de VR-brillen met partygames.
Bijzonder entertainment
Een simulator of een VR-bril spel is altijd bijzonder om aan te bieden. Niet iedereen heeft namelijk de mogelijkheid om een racesimulator thuis op te stellen of zal een VR-bril aanschaffen om te gamen. Als je zoiets dus aanbiedt op een congres, beursstand, festival of bedrijfsfeest dan gaat dat sowieso de aandacht trekken. Het kan zelfs geïntegreerd worden in een uitje voor teambuilding. Zo kun je eerst vrijwilligerswerk doen en daarna even lekker losgaan in een virtuele wereld met een kleine competitie wie het beste is met virtueel bowlen bijvoorbeeld. Met een simulator of VR game stap je letterlijk even een andere wereld in. Dat op zich is al een bijzondere ervaring. Daarnaast zal iedereen veel plezier beleven aan de games.
Themafeesten
Heb je een zakelijk evenement met een feest erbij, dan regel je naast eten en drinken, uiteraard toffe muziek. Simulators doen het bij bedrijfsfeestjes ook erg goed. Bijvoorbeeld om een themafeest luister bij te zetten. Huur je de simulator bij een goed bedrijf, dan kun je zelfs vragen naar de mogelijkheden om de ruimte eromheen in stijl aan te kleden. Zo kun je bij een voetbalsimulator een soort stadionsfeer creëren met vlaggetjes en shirtjes. Uiteraard is het mogelijk om deze aankleding in de kleuren van het bedrijf te kiezen. Door het thema goed neer te zetten, wordt de ervaring alleen maar gaver.
Geschikt voor kinderen
Kinderen mogen ook gebruik maken van diverse simulators. Hoe tof is het om, net als Max Verstappen, even een rondje te racen op Zandvoort of om een paar penalty’s te scoren. Een evenement waarbij ook kinderen aanwezig zijn, geef je met simulators een nog leukere uitstraling. Terwijl de ouders luisteren naar een lezing, kunnen de kinderen zich even lekker helemaal uitleven. Een (silent) disco, lekkere hapjes en een drankje erbij en ze vermaken zich best. Het is goed om bij evenementen rekening te houden met de komst van kinderen. En een VR-game of simulator helpt daar zeker bij.
Er zijn tal van redenen om een simulator of een VR-bril experience te huren voor een evenement. De belangrijkste reden is dat het opvalt en je er je bezoekers groot en klein heel veel plezier mee gaat doen. Dan rest er eigenlijk nog maar één vraag: welke simulator wordt het? Ga je skiën, vliegen, racen, voetballen, bowlen, stap je in een virtuele achtbaan of wordt het een van de vele andere mogelijkheden?