Inhoudsopgave
Maar: wat nog beter is, is om een losse werken bij website te maken die je vervolgens via een API koppelt aan je bestaande ATS-systeem. Waarom dat zo is? Simpel: je bespaart er werk mee en het werkt eenvoudiger en bovenal veel passender bij je organisatie. In dit artikel vertellen we je er meer over.
Losse werken bij werbsite scheelt veel werk
Een van de grootste redenen om een losse werken bij website te hebben die je gekoppeld hebt aan je bestaande ATS is dat je hiermee veel overbodig werk schrapt. Er zijn namelijk genoeg mensen die vanuit de ATS een website maken voor het plaatsen van vacatures zonder enige verbinding tussen de twee. Dat betekent dat je altijd extra werk hebt, omdat de vacature in zo’n geval als het ware een los onderdeel is. De gegevens van sollicitanten moeten hierbij apart worden ingevoerd. Zorg je voor een losse werken bij website met een koppeling dan heb je direct al veel minder werk. Dat scheelt tijd en uiteindelijk geld, omdat je die tijd in andere onderdelen van je bedrijf kunt steken.
Veel meer vrijheid qua design en inhoud
Daarnaast is het goed om te weten dat wanneer je ATS en CMS apart van elkaar laat ontwikkelen (met alleen een koppelstuk ertussen) je de werken bij website helemaal naar eigen wensen kunt samenstellen. Je hebt namelijk niet te maken met standaard designs en onderdelen die je normaal vanuit de ATS wel hebt. Dat is handig, want op die manier kun je de werken bij website volledig naar je doelgroep en de huisstijl van je eigen bedrijf aanpassen. De kans is groot dat je daarmee de juiste kandidaten kunt aanspreken, omdat zo’n werken bij website veel meer en sneller opvalt dan een standaard website of pagina vanuit het ATS-systeem. Dat is wel zo prettig om passende medewerkers aan te trekken midden in een tijd waarin personeelstekort hoogtij viert.
Beter beheer van alle systemen binnen bedrijf
Een ander groot voordeel van een werken bij website die niet vanuit je ATS gemaakt is, is het feit dat bijvoorbeeld recruiters het ATS kunnen blijven gebruiken waarvoor het bedoeld is: de stroom aan vacatures beheren. Omdat zij verder niet in of aan de website zullen werken is de kans nihil dat er bepaalde onderdelen op de website worden verpest omdat iemand er geen verstand van heeft. Die mogelijkheid is er gewoon niet wanneer je deze dingen gescheiden houdt. Natuurlijk kunnen de medewerkers wel gewoon vacatures publiceren. Deze worden door de koppeling automatisch op de website gezet in het design dat je daarvoor bedoeld had. Hoe handig is dat?
Overstap van ATS-leverancier: werken bij website blijft
Wanneer je van plan bent om van ATS-leverancier over te stappen, is het eveneens goed nieuws dat je je werken bij website los hebt gemaakt en gepubliceerd. Juist door die scheiding is het mogelijk om je bestaande werken bij website gewoon ‘mee te nemen’ naar de nieuwe leverancier. Nu denk je misschien dat je niet zo gauw van ATS-systeem zou wisselen, maar zodra je organisatie groeit is het vaker wel dan niet nodig om een overstap te maken. Het systeem waar je gebruik van maakt, kan bijvoorbeeld niet meer passen qua grootte of qua onderdelen die je nodig hebt. In zo’n geval is het heel fijn om te weten dat je de werken bij website gewoon mee kunt nemen naar een nieuwe leverancier.
Twee aparte krachten bundelen als beste idee
Tot slot: een leverancier van zoiets als ATS-systemen is er natuurlijk in gespecialiseerd om het beste, maar dan ook echt het allerbeste, systeem voor recruiters te maken. Die basis is er en is heel handig om te gebruiken. Maar: wil je voor de volledige candidate journey gaan waarbij jouw huisstijl en andere wensen worden toegepast op dit deel dan is een combinatie van beiden de beste deal. In andere woorden: door te kiezen voor een aparte werken bij website die niet in je ATS gemaakt is, bundel je twee krachten met elkaar tot het beste resultaat. Je koopt immers ook geen brood bij de slager of vlees bij de kaasboer toch? Je wil voor de beste kwaliteit gaan. Juist daarom is een werken bij website los maken een goed idee.