American factoring

American factoring

30 juni 2020
De meest gebruikte vorm van factoring is American Factoring. Hierbij worden facturen gekocht. Dit wordt gezien als de eenvoudigste en snelste manier van factoring gezien.

Vind de beste factoring partijen uit je buurt

Deze vorm van factoring is met name populair bij ZZP’ers en MKB’ers. Maar wat is dan precies het verschil met het traditionele factoring? Bij de traditionele variant kan je kiezen welke uitstaande facturen je aan een factoringmaatschappij verkoopt. Hierbij ben je dus niet verplicht om alle facturen van je klanten te verkopen aan de factoringmaatschappij.

De voordelen van American Factoring

De voordelen van American Factoring zijn dat je veel sneller in aanmerking komt voor American Factoring dan voor Traditional Factoring. Ook is American Factoring veel sneller. Daarnaast is er bij deze variant geen sprake van langdurige contracten en kan je dus factoring van een bepaalde klant zonder moeite eenvoudig stoppen. Bij American Factoring is het ook een voordeel dat je het volledige factuurbedrag overgemaakt krijgt. Uiteraard op de factorkosten na. Het laatste grote voordeel van American Factoring is dat hierbij geen minimumomzet nodig is.

Het nadeel van American Factoring

Een nadeel van American Factoring is dat de klanten worden gescreend en de factormaatschappij dus ook het recht heeft om klanten eventueel te weigeren. Kortom, American Factoring biedt veel voordelen. Met name voor de wat kleinere bedrijfjes en is daarom niet voor niets populair bij ZZP’ers en MKB’ers. Overweeg je factoring? Dan zit je met American Factoring waarschijnlijk goed, zeker als je eigenaar bent van een klein bedrijf. Lees ook:
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google

Lees ook…

Factoring MKB
Factoring ZZP
Kredietverzekering of factoring?
Kosten factoring
Traditionele factoring

Lees ook…