Kredietverzekering of factoring?

Kredietverzekering of factoring?

30 juni 2020
Wie zich voor het eerst gaat verdiepen in kredietverzekeringen en factoring loopt waarschijnlijk tegen een muur aan. Alles lijkt op elkaar en je weet niet wat nu precies geschikt is voor je.

Vind de beste factoring partijen uit je buurt

Factoring of een kredietverzekering?

Het handigst is om eerst te bedenken wat je precies voor je bedrijf voor ogen heeft. Als je een beeld heeft van wat je van een eventuele kredietverzekering of van een factoringmaatschappij verwacht, is het makkelijker om gericht op zoek te gaan naar wat bij jouw bedrijf past.

Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen verzekeren en factoring?

Factoring en kredietverzekeringen lijken in een bepaald opzicht veel op elkaar. Toch zit hier wel degelijk verschil in. Bij een kredietverzekering geniet je van services zoals het onderzoeken van de kredietwaardigheid van debiteuren, evaluatie van de klantenportefeuille, incasso en het uitbetalen van schadevergoedingen aan verzekerden als de schade gedekt is. Bij factoring geniet je van debiteurenadministratie, voorfinanciering, incasso na vervaldag en draag je het risico van niet-betalingen niet zelf. De twee die er bij factoring dus sterk uitspringen zijn de voorfinanciering en het risico van niet-betaling dat je afdraagt. Dit zijn grote voordelen voor verschillende soorten bedrijven omdat je dit de mogelijkheid geeft om jouw bedrijf snel te laten groeien.

Meer zekerheid met factoring

Daarnaast brengt het minder risico’s voor jouw bedrijf met zich mee. Factoring biedt dus vaak meer voordelen dan een kredietverzekering. Er zijn nog wel verschillende vormen van factoring waar je rekening mee kunt houden. American factoring is veruit de meest gebruikte vorm van factoring. Bij deze vorm van factoring kom je snel en makkelijk in aanmerking voor factoring. Verder is er geen sprake van langdurige contracten of een minimumomzet. Bij American Factoring krijgt je het hele factuur bedrag over gemaakt. Een andere vorm is traditionele factoring. Hierbij liggen de kosten relatief een stuk lager. Bij deze vorm moet je wel jouw hele debiteurenbestand overdragen. Deze laatste vorm wordt het meest gebruikt bij grote bedrijven. American Factoring is meer in trek bij de kleinere bedrijven. Nu je meer weet over het verschil tussen een kredietverzekering en de verschillende vormen van factoring hopen we dat je een stukje verder bent in een keus maken. Lees ook:
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google

Lees ook…

Factoring MKB
Factoring ZZP
Kosten factoring
American factoring
Traditionele factoring

Lees ook…