Factoring vergelijken
Factoring heeft veel voordelen, zo verhoogd het de liquide middelen en kan jouw bedrijf sneller groeien. Het is dus begrijpelijk dat je overweegt om gebruik te maken van factoring.

Inhoudsopgave

Vergelijken loont, tarieven kunnen veel verschillen

Maar voor welke factoringmaatschappij moet je dan precies kiezen? Er zijn heel wat maatschappijen die factoring als dienst aanbieden. Om nu precies het bedrijf te kiezen wat het beste bij jouw soort bedrijf past is het verstandig om de verschillende factoringmaatschappijen te vergelijken.

American style factoring

Zo zijn er bedrijven die zich vooral richten op American Factoring. Dit is vooral voordelig voor kleinere bedrijven omdat je snel en makkelijk in aanmerking komt voor American Factoring. Daarnaast zijn de contracten niet langdurig waardoor je deze eenvoudig kunt stoppen. Ook krijgt u bij American Factoring het volledige factuurbedrag overgemaakt en heb je geen minimumomzet nodig. Wel worden klanten bij American Factoring gescreend en kan een maatschappij dus ook een klant weigeren.

Traditionele factoring

Een anderen vorm van factoring is Traditionele factoring. Dit is vooral voor bedrijven met een grote omzet voordelig. Denk hierbij aan een omzet die groter is dan 2,5 miljoen euro. Voordelen van Traditionele Factoring zijn dat dit relatief goedkoper is en dat ze snel klanten accepteren. Nadelen zijn dat je niet snel in aanmerking komt voor deze vorm van factoring en dat slechts 70% van het totale factuurbedrag voorgefinancierd wordt. Daarnaast vragen zij  soms om een jaarlijkse bijdrage en moet bij sommige partners jouw bedrijf langer dan 3 jaar bestaan. Ook ligt het debiteurenrisico bij jezelf, in tegenstelling tot American Factoring en dien je langere contracten af te sluiten.

Kortom, er is nogal veel om rekening mee te houden als je gaat kiezen voor een factoringmaatschappij. Uit ervaring weten wij dat als je zelf op zoek gaat naar welke factoringmaatschappij bij je past, dit een ondoordringbaar doolhof is. Allereerst moet je al weten wat je precies verwacht van een factoringmaatschappij. Ook is het handig als je van te voren bedenkt wat je precies wilt bereiken binnen jouw bedrijf aan de hand van factoring. Dit is slechts het eerste gedeelte. Het is namelijk ook van belang dat je op de hoogte bent van welk bedrijf wat aanbiedt en wat dit inhoudt.

Dan is het ook nog niet zo gemakkelijk om een duidelijk overzicht te krijgen van wat je dat precies gaat kosten. Een factoringmaatschappij uitkiezen is zo makkelijk nog niet. Daar kan je wellicht wel wat hulp bij gebruiken. Door factoring te vergelijken bent je verzekerd van een goede keus. Ook krijg je door factoring vergelijken een duidelijk overzicht van de voordelen van de verschillende maatschappijen. Daarnaast kan je ook goed te prijs-kwaliteit verhoudingen van de verschillende bedrijven vergelijken.

Crypto
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
Haal meer uit je investering door de belangrijkste fiscale aftrekposten te gebruiken. In deze checklist staat welke dat…
Liquiditeit is de mate waarin een bedrijf aan zijn kortlopende schulden kan voldoen. Maar hoe kan je de liquiditeit van je bedrijf zelf beïnvloeden?…
MijnZaak biedt ondernemers een platform voor al hun juridische documenten, exclusieve ondernemers kortingen en… onbeperkt eerstelijns advies. Wij…