Culinair: de Marokkaanse keuken
Deze keer zetten we wijnkenner Paul Brasz en kok Aziz Chafai bij elkaar. Welke wijnen passen het beste bij deze lekkere gerechten? 

De kok
Aziz Chafai (49) startte in 1998 met Marokkaans restaurant La Cocotte in ‘s-Hertogenbosch. Koken zit in zijn bloed, dat heeft hij van zijn moeder en oma. Ondernemerschap kreeg hij mee via vaderskant. Het concept van La Cocotte is ‘relaxed tafelen’ voor mensen die écht van eten houden. Alles wordt vers bereid op een traditioneel Marokkaanse manier.

De wijnkenner
Paul Brasz (61) is in 2007 voor zichzelf begonnen als wijnboer in Zutphen. Hij won al drie keer de Grand Prix St. Hubert, een blindproefwedstrijd in de Benelux van The Wine and Food Association. Zijn wijnen zijn exclusief: er is geen webshop of supermarkt waar je ze kunt krijgen.
Wil je een wijntje bestellen bij Paul? Ga naar dezaak.nl/mijnzaak en bekijk zijn profiel.

 

Droge Riesling bij koude salades
De Duitse wijn John Baptiste Schäfer (Riesling) past mooi bij een voorgerecht van koude salades. Deze witte wijn is licht sprankelend, sappig en heeft een minerale afdronk. Hij vindt moeiteloos de aansluiting bij gerechten met veel kruiden en een zoet/zure combinatie. Hier gecombineerd met een aantal Arabische salades: wortelsalade, Oosterse komkommersalade, bietensalade, gegrilde paprika en tomaat en olijvenmix.

 

Sainte Leocadie bij gekruid lamsvlees
Een rode wijn zoals de Domaine Sainte Leocadie (Frans) ruikt naar tijm, rozemarijn, zwarte olijven, bosfruit en een hint van drop. Het is een wijn met kruidige accenten, die heel goed past bij vleesgerechten, zoals een tajine van gekruid lamsvlees met pruimen, amandelen, honing en kaneel. Daarbij gekruid filodeeg gevuld met kip en ei.

Zoete Riesling bij Arabische zoetigheid
De Riesling Dorsheimer Pittermänchen Spätlese past goed bij het dessert: Arabische zoetigheden. Deze wijn is overwegend zoet, maar bij een zoeter gerecht zoals dit komen de frisse ondertonen in de wijn meer naar boven. Hij heeft een frisse afdronk en een laag alcoholpercentage.

 

Lees dit artikel ook in tijdschrift 6

 

Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.