Voldoende beweging bevordert de productiviteit van werknemers. Steeds meer werkgevers zijn van dit gegeven op de hoogte en stimuleren dit op de werkvloer. Ook het kabinet erkent dit feit en draagt haar steentje bij, door beweging op de werkvloer onder werkgevers te stimuleren. Een goed voorbeeld van dit nieuwe beleid is de verandering van de wet en regelgeving omtrent de fiets van de zaak. Sinds 1 januari 2020 is het voor werkgevers en werknemers namelijk stukken voordeliger én aantrekkelijker om een fiets van de zaak te rijden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het zakelijk leasen van een e-bike!

Filedruk verlagen en bewegen stimuleren

E-bikes leasen kon altijd al, maar voorgaande regelingen waren complex en daardoor niet aantrekkelijk. Iedere privé kilometer die werd afgelegd moest door middel van een sluitende kilometeradministratie haast tot op de meter nauwkeurig bijgehouden worden. Complexe zaken zoals deze zorgde er naast de financiële onaantrekkelijkheid voor, dat zowel werkgevers als werknemers afzagen van een elektrische leasefiets.

Naast de doelstelling om werknemers in beweging te krijgen, lag ook andere problematiek, zoals de filedruk waar we mee te maken hebben, ten grondslag aan de wijzigingen in de fietslease regeling. Deze wijzigingen zijn voor het eerst gepresenteerd op Prinsjesdag 2018. Het voormalige fietsplan is dus nieuw leven in geblazen om werknemers uit de auto’s te krijgen en tegelijk een gezonde levensstijl te stimuleren. Door onder andere een aantrekkelijke bijtelling van slechts 7% per maand, is de e-bike van de zaak vandaag de dag populairder dan ooit.

De financiële gevolgen van een e-bike leasen

De financiële gevolgen zijn naast de aantrekkelijke bijtelling voor zowel werkgever als werknemer groot. Een e-bike van zo’n €3000,- kost een werknemer minder dan een tientje per maand, dankzij de bijtelling die is vastgesteld op 7%. Dit is in vergelijking tot een leaseauto van de zaak slechts een klein percentage. Daarnaast ben je afhankelijk van de belastingschijf waarin je zit, tot wel 35% goedkoper uit ten opzichte van de aanschaf van een nieuwe fiets voor privé gebruik. In het geval dat je werkgever niet het volledige bedrag van de fiets betaalt, kun je de kosten van de fiets laten verrekenen met je brutoloon. Je treft dan een regeling met je werkgever waarin je vrijwillig een deel van je brutoloon afstaat in ruil voor de leasekosten.

Met het nieuwe fietsplan is de leasefiets een stuk aantrekkelijker! Wil jij eens een e-bike voor zakelijk gebruik uitproberen? Vraag dan een gratis proefrit aan!

.
Beleggen in vastgoed is inflatiebestendig. Stijgt de inflatie? Dan stijgt ook de huur en dus het directe rendement. Benieuwd wat jouw opties zijn?
Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Wil je investeren of juist tekorten oplossen? Bereken online binnen 15 minuten wat je financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Lees ook…
Wat is een cao? Moet jouw bedrijf voldoen aan een cao? En hoe pas je de cao toe binnen je bedrijf? Lees hier de basisregels over de collectieve…
i.s.m.
Hoe je het ook wendt of keert, het coronavirus heeft een flinke impact (gehad) op mkb-ondernemers in Nederland. Ook als het aankomt op het werven en…
Werknemers hebben in een aantal gevallen recht op betaald verlof, zonder daarvoor vakantiedagen op te moeten nemen. Bijvoorbeeld voor een trouwerij in…