In samenwerking met
Wanneer je de wereld van online marketing betreedt, en dat is onvermijdelijk, sta je voor cruciale keuzes die het succes van je bedrijf beïnvloeden. In dit artikel bespreken we 6 belangrijke beslissingen die je moet nemen voordat je met online marketing begint, en we bieden richtlijnen om je te helpen bij deze keuzes.

Inhoudsopgave

Benieuwd wat online marketing voor de groei van jouw bedrijf kan betekenen? Doe de Online Marketing Scan en krijg een advies hoe jij snel groeit!

1. Vindbaarheid of zichtbaarheid

In de online marketingwereld kun je kanalen categoriseren op basis van vindbaarheid of zichtbaarheid. Vindbaarheidskanalen richten zich op het aantrekken van mensen die al een bestaande behoefte hebben, terwijl zichtbaarheidskanalen gericht zijn op het vergroten van de merkbekendheid en het stimuleren van vraag. Kies welke strategie het beste bij je doelen past en neem de kosten en de termijn waarbinnen je je doelen wilt bereiken mee in deze overweging.

Benieuwd wat online marketing voor de groei van jouw bedrijf kan betekenen? Doe de Online Marketing Scan en krijg een advies hoe jij snel groeit!

2. Betaald of organisch

Je gaat beslissen tussen betaalde en organische kanalen. Met betaalde kanalen koop je advertentieruimte op platforms zoals Facebook, Instagram en Google. Terwijl je met organische kanalen jouw boodschap verspreid via jouw gratis kanalen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfspagina’s op LinkedIn en Facebook, maar ook aan de zoekresultaten van Google.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan betaalde marketingkanalen. Een belangrijk aspect is dat betaalde kanalen doorgaans een groter bereik bieden. Bovendien leveren ze vaak snel waardevolle gegevens op en tonen ze snelle resultaten. In het geval van organische kanalen is het bereik in eerste instantie beperkt tot je eigen volgers, wat over het algemeen kleiner is dan het potentieel bereik dat je kunt behalen met betaalde kanalen.

Het is interessant om te weten dat je mogelijk niet al je volgers kunt bereiken met je berichten op verschillende socialemediaplatforms. Aan de andere kant zijn organische kanalen kosteloos en trekken ze vaak verkeer van hogere kwaliteit aan.

3. Zelf doen of uitbesteden

Overweeg of je de tijd en kennis hebt om online marketing zelf uit te voeren, of dat je bepaalde taken wilt uitbesteden aan professionals. Zelf doen biedt volledige controle, maar uitbesteden kan efficiënter en effectiever zijn als je de juiste partner kiest.

4. Sturen op conversies of bezoekersaantallen

Stel jezelf het doel om conversies (bijvoorbeeld aankopen of contactaanvragen) te verhogen of om meer bezoekers naar je website te trekken. De keuze hangt af van je huidige situatie, bijvoorbeeld of bezoekers je website al weten te vinden (of niet) en doelstellingen.

5. Visuele content of geschreven content

Overweeg het gebruik van visuele content (foto’s, video’s, grafieken) versus geschreven content (blogs, nieuwsbrieven). De keuze hangt af van je beschikbare middelen, doelgroep en communicatiedoelen. Met visuele content pak je aandacht, geschreven content kan de boodschap verdiepen.

6. Het beste van twee werelden

Besef dat je niet altijd hoeft te kiezen tussen tegenstellingen. Vaak is een combinatie van verschillende benaderingen het meest effectief. Experimenteer om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw bedrijf en doelgroep.

Het is belangrijk om flexibel te blijven en je online marketingstrategie aan te passen op basis van feedback en resultaten. Blijf leren en evalueren om succes te behalen in de steeds veranderende wereld van online marketing. Als je nog onzeker bent over deze keuzes, aarzel dan niet om hulp te zoeken bij professionals die je kunnen begeleiden bij het opzetten van een effectieve online marketingstrategie.

Hoe bereik jij meer naamsbekendheid, meer traffic en dus meer omzet in 2023? Vraag de gratis Online Marketing Scan aan.

Hoe bereik jij meer naamsbekendheid, meer traffic en dus meer omzet in 2023? Vraag de gratis Online Marketing Scan aan.

Marlies Bonnike

Marlies Bonnike

Marlies Bonnike is uitgever, schrijver en redacteur. Zij startte haar loopbaan bij een internationale tijdschriftenuitgeverij, had haar eigen pr-bureau en was directeur van een tijdschriftenuitgeverij. Ze was de mede oprichter en eigenaar van Editio, een online schrijversacademie. Voor De Zaak is zij verantwoordelijk voor de eindredactie.
Logo Buro210

BURO210, partner van De Zaak

BURO210 gelooft dat die groeikansen voor ieder bedrijf bereikbaar moeten zijn. Vanuit deze overtuiging biedt BURO210 een breed scala aan diensten aan: het bouwen van websites en webshops, fotografie, videografie, online marketing, design en content… kortom: we zijn een fullservice internetbureau. Eentje die het groeipotentieel van de online wereld beschikbaar maakt op een begrijpelijke manier. Geen overdaad aan ingewikkelde termen: no-nonsense uit de polder is wie we zijn én wat we doen!

Bekijk alle artikelen van BURO210 >

Lees ook…
Online reviews zijn essentieel voor het succes van je bedrijf. Het vragen van een klantbeoordeling is een kleine moeite en geeft veel plezier. Maar hoe…
Je hebt advertenties, je hebt marketing en je hebt growth hacking. Daarbij worden creatieve, onconventionele marketingmethoden gecombineerd met…
Zoek je een manier om je (online) marketing- of reclamestrategie te finetunen? Gebruik dan een beproefd model dat de tand des tijds heeft doorstaan:…
B2b marketing is voor veel ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf de drijvende kracht achter zakelijk succes. Terwijl grote bedrijven vaak over…
Jouw website beter vindbaar in de lokale zoekresultaten? Dat bereik je door te investeren in lokale SEO. Zo komen je bedrijfsprofiel en webpagina’s…
i.s.m.
Als ondernemer of bedrijf is het cruciaal om online marketing te omarmen, ongeacht je omvang. In dit artikel delen we 6 redenen waarom je met online…