In samenwerking met
Als ondernemer of bedrijf is het cruciaal om online marketing te omarmen, ongeacht je omvang. In dit artikel delen we 6 redenen waarom je met online marketing moet beginnen.

Inhoudsopgave

Benieuwd wat online marketing voor de groei van jouw bedrijf kan betekenen? Doe de Online Marketing Scan en krijg een advies hoe jij snel groeit!

1. Vergroot je bereik

Misschien ben je lokaal bekend en heb je een sterke reputatie opgebouwd. Maar als je wilt groeien, is online marketing een krachtig middel. Het stelt je in staat om je bedrijf zichtbaar te maken op nationaal of zelfs internationaal niveau. Het internet kent geen grenzen, en met online marketing kun je iedereen bereiken.

2. Precieze doelgroepbepaling

Online marketing geeft je volledige controle over wie je boodschap te zien krijgt. Of je nu een hele regio wilt targeten of specifieke demografische kenmerken en interesses wilt raken, de mogelijkheden zijn eindeloos, zelfs met een beperkt budget.

3. Meetbare resultaten

Online marketing biedt een schat aan meetbare gegevens, zoals bezoekersstatistieken, apparatengebruik, en paginaweergaven. Hierdoor kun je snel beoordelen of je inspanningen vruchten afwerpen, wat essentieel is voor groeiende bedrijven.

4. Snelheid en flexibiliteit

In tegenstelling tot traditionele media kun je online marketing direct aanpassen. Fout in je advertentie? Je kunt het binnen enkele seconden corrigeren. Online marketing is ongelooflijk flexibel en stelt je in staat om je boodschap in realtime aan te passen.

5. Gemakkelijk testen

Met online marketing kun je eenvoudig A/B-tests uitvoeren om te ontdekken wat je doelgroep aanspreekt. Wil je weten of kortingscodes of gratis verzending effectiever zijn? Je kunt het testen en je strategie aanpassen op basis van de resultaten.

6. Kostenbesparing en hoger rendement

Online marketing biedt meer resultaten tegen lagere kosten. De gerichte targetingopties resulteren in een hogere return on investment dan traditionele media. Of je nu een groot bedrijf of een kleine ondernemer bent, online marketing kan jouw bedrijf laten groeien.

Wat kan online marketing voor jou betekenen? 

Stel je voor dat je met een bescheiden investering een potentieel groeipad kunt verkennen. Een pad dat je op elk moment kunt aanpassen of stopzetten. Als deze kans je interessant lijkt, is het de hoogste tijd om te beginnen met online marketing. Durf die stap te zetten in het digitale landschap en aan de slag te gaan. Want wat heb je te verliezen? Binnen enkele weken kunnen de eerste resultaten zich al manifesteren, en zelfs als je achteraf denkt dat het een mislukt experiment was, heb je waardevolle inzichten opgedaan (die bij evaluatie van traditionele marketing helaas vaak ontbreken), waardoor men vaak gefrustreerd de handdoek in de ring gooit voor je volgende online marketingcampagne. Voor je het weet, bevind je je in een nieuwe fase van bedrijfsgroei.

Hoe bereik jij meer naamsbekendheid, meer traffic en dus meer omzet in 2023? Vraag de gratis Online Marketing Scan aan.

Marlies Bonnike

Marlies Bonnike

Marlies Bonnike is uitgever, schrijver en redacteur. Zij startte haar loopbaan bij een internationale tijdschriftenuitgeverij, had haar eigen pr-bureau en was directeur van een tijdschriftenuitgeverij. Ze was de mede oprichter en eigenaar van Editio, een online schrijversacademie. Voor De Zaak is zij verantwoordelijk voor de eindredactie.
Logo Buro210

BURO210, partner van De Zaak

BURO210 gelooft dat die groeikansen voor ieder bedrijf bereikbaar moeten zijn. Vanuit deze overtuiging biedt BURO210 een breed scala aan diensten aan: het bouwen van websites en webshops, fotografie, videografie, online marketing, design en content… kortom: we zijn een fullservice internetbureau. Eentje die het groeipotentieel van de online wereld beschikbaar maakt op een begrijpelijke manier. Geen overdaad aan ingewikkelde termen: no-nonsense uit de polder is wie we zijn én wat we doen!

Bekijk alle artikelen van BURO210 >

Lees ook…
Online reviews zijn essentieel voor het succes van je bedrijf. Het vragen van een klantbeoordeling is een kleine moeite en geeft veel plezier. Maar hoe…
i.s.m.
Wanneer je de wereld van online marketing betreedt, en dat is onvermijdelijk, sta je voor cruciale keuzes die het succes van je bedrijf beïnvloeden….
Zoek je een manier om je (online) marketing- of reclamestrategie te finetunen? Gebruik dan een beproefd model dat de tand des tijds heeft doorstaan:…
Je hebt advertenties, je hebt marketing en je hebt growth hacking. Daarbij worden creatieve, onconventionele marketingmethoden gecombineerd met…
Je hebt besloten om in het diepe te springen en te starten als zelfstandige zonder personeel (zzp’er). De baas zijn over je eigen agenda is…
Prachtige producten, uitstekende diensten, goede service. Dat is de basis van de meeste bedrijven. Maar de commerciële economie speelt een belangrijke…