Ontslag shutterstock_594725945.jpg
22 okt 2020

Waar heeft mijn uitzendkracht allemaal recht op?

Het is zo makkelijk als je even wat extra handjes nodig hebt: een flexibele kracht inhuren via het uitzendbureau. Maar de arbeidspositie van uitzendkrachten is veranderd. In dit artikel leggen we je uit waar jouw uitzendkracht precies recht op heeft.
Bedrijfsvoering DZ_Wetaanpassen arbeidsduur.jpg
27 aug 2020

Ik stop met mijn bedrijf. Wat moet ik voor mijn personeel regelen?

"Ik ga stoppen met mijn bedrijf en de zaak zal niet worden voortgezet. Ik heb wel mensen in dienst. Wat moet ik daarvoor regelen?"
Ontslag Contract eindigen verbreken De Zaak.jpg
11 okt 2019

Beëindiging van een arbeidscontract

Het Nederlandse ontslagrecht kent twee manieren om de arbeidsovereenkomst te beëindigen zonder dat UWV of de kantonrechter eraan te pas komen: de beëindiging met wederzijds goedvinden en de beëindiging van rechtswege. Wat zijn de verschillen en voorwaarden per optie?
Columns de zaak VvE rechten plichten en regels.jpg
9 sep 2016

Het nieuwe arbeidsrecht na 9 maanden: een lelijk kind

De meeste ondernemers zijn inmiddels op de hoogte van het nieuwe arbeidsrecht, dat in 2015 zijn intrede heeft gedaan. Vooral de ketenregeling en het vernieuwde ontslagrecht heeft veel te weeg gebracht. Een evaluatie en advies.
Ontslag DZ_ontslag.jpg
22 jul 2016

Ontslag op staande voet: uitleg en voorbeelden

Bij ontslag op staande voet is het belangrijk dat er een dringende reden is. Dat geldt zowel voor de werkgever die iemand wegstuurt, als voor de werknemer die zelf opstapt. De gevolgen kunnen anders ingrijpend zijn. Een uitleg, met voorbeelden en modelbrieven.
Ontslag DZ_ontslag.jpg
3 jun 2016

Ben ik verplicht een ontslagvergoeding te betalen?

Als u afscheid wilt – of moet – nemen van een medewerker, is er een ontslagmethode die u veel tijd en energie kan besparen: ontslag met wederzijds goedvinden. Veel werkgevers denken dat ze bij deze methode verplicht zijn een ontslagvergoeding te betalen. Is dat zo?
Bedrijfsvoering DZ_Wetaanpassen arbeidsduur.jpg
31 jul 2015

Ondernemers vermijden transitievergoeding

Werkgevers hebben een manier ontdekt om onder de transitievergoeding bij ontslag uit te komen. In plaats van zieke medewerkers na twee jaar te ontslaan, houden ze hen onbetaald in dienst om de vergoeding te ontlopen.
Financiën DZ_ontslag.jpg
30 mrt 2015

Ontslagregels: wat is er veranderd sinds 1 juli 2015?

Sinds 1 juli 2015 is er voor ondernemers heel wat veranderd op het gebied van het ontslagrecht. Dat heeft te maken met de invoering van de Wet werk en zekerheid (Wwz). Wat betekent dit voor ondernemers en hun personeel? Een bondige en heldere uitleg van deskundigen.
Bedrijfsvoering de zaak rekenmachine berekenen.jpg
26 jan 2015

Kun je als ondernemer zomaar bezuinigen op personeelskosten?

Het zijn roerige tijden voor V&D. Niet alleen vroeg het warenhuis zijn verhuurders om 4 maanden gratis huur, maar ook wilde het zijn personeel zo'n 6 procent van het loon laten leveren. Ook veel mkb-ondernemers hebben last van hoge huren en stevige personeelskosten. De vraag rijst: kun je als ondernemer makkelijk snijden in uw personeelskosten?
Personeel de zaak groei.jpg
9 jan 2015

"Taxibranche trekt in 2016 weer aan"

Liggen er in 2015 kansen voor ondernemers in de taxibranche? 2014 is een roerig jaar geweest. De tarieven in het contractvervoer staan onder druk, de introductie van de verplichte boordcomputer (BCT) verloopt niet vlotjes en Uber probeert consumenten te verleiden om zelf als taxi te gaan rijden. 
Aannemen de zaak checklist.jpg
12 nov 2014

Checklist: Weet je alles van de Wet Werk en Zekerheid?

In 2015 is er er behoorlijk wat veranderd in de wetgeving rond personeel. Door de Wet werk en zekerheid (Wwz), wijzigen vooral de regels rond tijdelijk personeel en ontslag. Ben je op de hoogte? Een checklist.
Ontslag
30 sep 2014

‘Als je mensen doen wat ze moeten doen, ontsla je ze niet'

Helaas moet u soms afscheid nemen van een medewerker, bijvoorbeeld als hij niet functioneert. Maar procedures kosten tijd en geld. Ondernemer Dick Eberhardt heeft veel ervaring met verloop van personeel en vertelt zijn verhaal.
Getoond 1 tot 12 van 29. Er zijn meerdere pagina's.
Of het nu gaat om een slecht functionerende werknemer of inkrimping om economische redenen: het ontbinden van een arbeidsovereenkomst kan niet zomaar. Lees hier meer over het aanvragen van een ontslagvergunning en ontbinding via de kantonrechter. Maar ook over de procedure als werknemers uit eigen beweging uw bedrijf verlaten.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming