Nu er alsmaar meer bedrijven in Nederland te vinden zijn, betekent dit dat er in diverse branches sprake is van meer concurrentie. Dat houdt in dat het nu misschien nog wel belangrijker dan ooit is om te investeren in je onderneming en je personeel. We hebben momenteel namelijk ook nog eens te maken met een personeelstekort in ons land.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Beschik je dus over goed personeel; zorg er dan voor dat je deze binnenboord houdt. Daarbij is een zogeheten HR professional absoluut onmisbaar. Wat een HR professional precies inhoudt en waarom vrijwel ieder bedrijf over deze functie moet beschikken, lees je in dit artikel.

HR professional: wat is dat precies?

Binnen elk bedrijf werken mensen. HR, oftewel Human Resources, is ooit in het leven geroepen om de schakel te zijn tussen het personeel en het management van een organisatie. Tegenwoordig staat HR dan ook voor alles wat met het personeel te maken heeft. Een HR professional is hierbij verantwoordelijk voor het volledige personeelsbeleid binnen een bedrijf. Hij of zij is een kei in communiceren, begrijpt de business als geen ander en heeft de moed en energie om mensen en processen te ontwikkelen.

Hoewel we steeds vaker te maken hebben met geautomatiseerde functies, slimme toepassingen en kunstmatige intelligentie binnen het bedrijfsleven is en blijft het beroep van een HR professional onmisbaar. Dat komt omdat het bij deze baan echt om mensen gaat; daar kan technologie niks aan veranderen. Daarom zal een dergelijke functie niet eenvoudig kunnen worden vervangen met een bepaalde technologische ontwikkeling. De vraag is echter: waarom is een HR professional nou verder zo onmisbaar binnen een bedrijf?

1. HR professional is de schakel in een bedrijf

Zoals je hierboven kunt lezen, is een HR professional de schakel tussen het management en het personeel. Binnen deze functie moet je deze twee onderdelen op een gezonde manier met elkaar verbinden. Bedrijven zonder HR professional hebben deze belangrijke spil niet en moeten bepaalde zaken zelf oplossen of regelen. In de praktijk blijkt dat de belangen van het personeel en het management in zo’n geval al gauw langs elkaar heen gaan. Dat is niet de bedoeling en daarom is een HR specialist onmisbaar.

2. Groei van bedrijf staat voorop bij HR specialist

Daarbij heeft de HR professional als functie om medewerkers en zo het bedrijf te stimuleren om verder te groeien. Menig leidinggevende laat de basis van de groei en ontwikkeling van een organisatie over aan HR. Dat is niet voor niets het geval, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het menselijke karakter van ondernemen en met behulp daarvan successen behalen op zakelijk gebied. Zonder stabiel en goed personeel kom je namelijk niet ver in het bedrijfsleven.

3. HR stimuleert gezondheid van medewerkers

In het kader daarvan kijkt HR nog verder dan dat en wordt de mentale en fysieke gezondheid van je personeel ook meegenomen. In de praktijk betekent dit dat werknemers die gezond en gelukkig zijn vaak meer kunnen betekenen voor een onderneming dan mensen die niet blij zijn met hun baan. Een HR specialist houdt zich actief bezig met het tevreden houden van personeel zodat die cirkel op een gezonde manier rond kan blijven gaan. Loopt het bedrijf immers goed, dan krijgen mensen ook daar weer een boost positiviteit van.

4. Voldoe aan de juiste wet- en regelgeving door HR

Waar veel ondernemers niet aan denken is dat een HR professional ook veel kan betekenen op het gebied van juridische hulp. Hij of zij zorgt er namelijk voor dat het bedrijf voldoet aan alle wet- en regelgeving omtrent arbeidsrecht en andere zaken die daarmee te maken hebben. Je moet je als ondernemer immers wel houden aan de regels omtrent werken met personeel. HR professionals zijn constant up to date van dergelijke wetgeving, zodat je dat als ondernemer zelf niet hoeft te doen.

5. HR professional zorgt voor een sterk employer brand

Tot slot is een HR professional onmisbaar omdat hij of zij verantwoordelijk is voor het creëren van een sterk employer brand. In andere woorden: dergelijke professionals zorgen ervoor dat de organisatie aantrekkelijk genoeg is voor het aantrekken van nieuwe medewerkers. Dat is sowieso al onmisbaar wanneer je onderneming constant aan het groeien is, maar in tijden van personeelstekort nog net iets belangrijker. Hierbij streeft men naar een positieve reputatie van het bedrijf met tevreden en betrokken medewerkers.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Het aantal bedrijven in Nederland zit nog steeds in een stijgende lijn. Inmiddels zijn er zelfs meer dan 2 miljoen ondernemingen in ons land te vinden….
Je bedrijf promoten? Dan is marketing van groot belang. Het is de sleutel tot het bereiken van een breed publiek en het aantrekken van klanten. Alleen,…
Marketing is een belangrijk onderdeel van het succes van elk bedrijf. In de steeds competitiever wordende markt is het belangrijk om op te vallen en je…
Ben je als ondernemer eigenlijk aansprakelijk voor immateriële schade? Het is een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien. Dit komt niet alleen…
Ondernemen is een reis vol uitdagingen en kansen, waarbij het streven naar succes hand in hand gaat met de noodzaak om essentiële diensten en middelen…
Het is je misschien al opgevallen dat aardgas de laatste jaren steeds meer in trek is als investeringsoptie. Het heeft namelijk het potentieel om…