Nu de feestdagen weer voor de deur staan, is het tijd om je werknemers, opdrachtnemers en zakelijke partners te bedanken voor een mooi jaar. Hoe kan dat beter dan met een goed gevuld kerstpakket vol lekkers en leuke producten?

Inhoudsopgave

Met de tips in dit artikel scoor jij dit jaar geslaagde kerstpakketten voor jouw personeel en partners.

Waarom een kerstpakket geven van belang is

Als eerst is het interessant om te kijken naar het ‘waarom’ achter een kerstpakket. Want waarom is het zo belangrijk om met de feestdagen een kleinigheidje of attentie te geven aan de mensen met wie je werkt? Simpel: om je dankbaarheid uit te spreken op een leuke en toegankelijke manier. Het geven van kerstpakketten is een goed voorbeeld van het versterken van de onderlinge band en dát is weer goed voor de groei van je bedrijf. Uiteindelijk pluk je daar zakelijk gezien dus zelf de vruchten van. Daarnaast zijn de feestdagen natuurlijk het perfecte moment om een klant of werknemer te verrassen.

1. Denk na over de inhoud van een kerstpakket

Tegenwoordig kun je kerstpakketten kant-en-klaar bestellen. Dat is ideaal voor ondernemers met veel mensen in dienst of met veel zakelijke contacten, maar ook perfect voor kleine bedrijven. Toch is het aan te raden om niet blind wat pakketten te bestellen, maar om goed naar de inhoud te kijken. Sluit de inhoud aan met de wensen van de ontvanger? En voegt het echt iets toe? Je kunt gaan voor een pakket met veel kleine, goedkope producten of voor een pakket met een paar, iets duurdere items.

2. Ga voor een thema of basis bij kerstpakketten

Wanneer je het lastig vindt om een kerstpakket samen te stellen, kan het helpen om vanuit een thema of een basis te werken. Hang een passend thema aan het kerstpakket, bijvoorbeeld ‘avontuur’, ‘op reis’ of ‘een nieuw begin’. Op basis daarvan is het veel gemakkelijker om kerstpakketten te vullen met producten en lekkers. Daarbij wil het oog ook wat en dat zit met een pakket in één thema helemaal goed.

3. Bepaal het budget voorafgaand aan je zoektocht

Hoe leuk een pakket vol items en lekkere dingen ook is; je moet wel rekening houden met een bepaald budget. Wat je budget is, hangt af van je persoonlijke wensen maar ook van de hoeveelheid kerstpakketten die je moet bestellen. Om het jezelf eenvoudiger te maken, is het aan te raden om het budget voorafgaand aan je zoektocht vast te stellen. Dat scheelt je uiteindelijk veel tijd.

4. Zorg voor minstens één uniek item in kerstpakket

Om je werknemers en zakelijke partners een goede blijk van waardering te geven, is het daarbij een aanrader om te kiezen voor minstens één uniek item in het kerstpakket. De meeste mensen vinden een beetje originaliteit namelijk erg leuk. Dat laat zien dat je met volle aandacht een kerstpakket hebt uitgekozen en/of hebt samengesteld en daar worden mensen vaak blij van. Denk bijvoorbeeld aan een toffe gadget, een bijzondere wijn of een uniek boek.

5. Bestel je kerstpakketten altijd op tijd

Tot slot moet je weten dat het echt noodzakelijk is om je kerstpakketten op tijd samen te stellen en te bestellen. De periode voor de feestdagen is namelijk ontzettend druk. Het zou zonde zijn als je net te laat bent met het bestellen van kerstpakketten waardoor de pakketten niet op tijd bij de ontvangers terecht komen. Daarbij moet er een offerte worden samengesteld, moet de inhoud worden uitgekozen en moet een bedrijf de pakketten vullen. Wil je er zeker van zijn dat je werknemers en zakelijke relaties hun kerstpakketten op tijd krijgen dan moet je dit zeker enkele weken tot maanden voor de feestdagen beginnen regelen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Als ondernemer weet je waarschijnlijk als geen ander hoeveel soorten programma’s en software er bestaan om je te helpen bij de ondersteuning van je…
We zien dat de laatste tijd natuurlijk steeds meer mensen structureel thuis zijn gaan en ook blijven werken. Des te belangrijker is het dan dus ook om…
In deze tijd is het lastig om effectief te werken. Het punt is namelijk dat je elektronische apparaten je snel af kunnen leiden. Daarom is het vaak…
Beleggen in aandelen, obligaties of één van de vele beleggingsproducten is vandaag de dag gemakkelijker dan ooit. Waar beleggen voor de één een ver…
Je bent niet de enige die graag wil dat zijn of haar website op nummer 1 staat in de zoekmachine. En juist daarom is het zo’n lastige opgave! Vrijwel…
Als ondernemer ontkom je in de tijd van digitaliseren en automatiseren niet aan een snelle uitbreiding van het IT-landschap binnen jouw organisatie….