Als ondernemer is het belangrijk om goed op de kosten te letten. Dat geldt ook voor een zakelijke autoverzekering. Je wilt een voordelige verzekering, maar wel een betrouwbare die past bij jouw situatie. Daarom geven we 6 tips om te besparen op een goede zakelijke autoverzekering.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Tip 1: ga voor de juiste dekking

Het is belangrijk dat je een goede verzekering voor jouw zakelijke auto hebt. Maar dit hoeft niet te betekenen dat je ook voor de meest uitgebreide verzekering hoeft te gaan.

Uiteraard moet je een WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid) hebben, want die is wettelijk verplicht. De vraag is of je cascodekking nodig hebt. Bij casco heb je de keuze tussen beperkt casco en volledig casco.

De volledig casco-autoverzekering is de meest uitgebreide dekking. Deze dekking wordt ook wel all risk genoemd. Naast schade die je bij een ander veroorzaakt, ben je ook verzekerd voor schades aan je eigen auto en tegen vandalisme en diefstal. 

Om ervoor te zorgen dat je voor de juiste dekking kiest, moet je kijken naar hoe oud de auto is die je wilt verzekeren. De meeste verzekeraars hanteren hierbij de vuistregel dat auto’s tot 4 of 5 jaar oud zowel WA-dekking als volledig casco nodig hebben.

Auto’s van 6 tot 10 jaar oud zijn het best verzekerd met een WA-dekking plus beperkt casco. Heb je een auto van 10 jaar of ouder? Dan is alleen een WA-dekking over het algemeen voldoende.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat de leeftijd van de auto niet de enige factor is die meespeelt. Je moet ook altijd rekening houden met het risico dat je loopt.

Tip 2: overweeg kleine schades zelf te betalen

Heb je kleine schade opgelopen? Betaal die dan zelf. Als je deze schade bij een verzekeraar claimt, is de kans groot dat je een deel van je no-claimkorting verliest.

Het verlies van schadevrije jaren zorgt ervoor dat je meer premie gaat betalen.

Tip 3: verhoog je eigen risico

Wanneer je voor een beperkt of volledig casco kiest, heb je bij veel verzekeraars te maken met een eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Je kunt zelf het eigen risico op een hoger bedrag stellen. Als je niet vaak schade hebt en beschikt over eigen vermogen, kan dit zeer voordelig zijn.

Tip 4: kies niet voor volledige pechhulp

Natuurlijk is het fijn wanneer je hulp krijgt bij pech onderweg. Toch is hiervoor lang niet altijd een volledig lidmaatschap of een verzekering nodig. Verdiep je in de mogelijkheden.

Tip 5: let op dubbele dekkingen

Onderzoek of je zaken niet al via een andere verzekering hebt verzekerd. Bijvoorbeeld bij een aanvullende inzittendenverzekering.

Tip 6: Vergelijk verzekeringen

We raden je aan om verschillende verzekeringen te vergelijken. En check ook zeker je huidige verzekering. Wanneer het voordeliger en beter kan, kun je overstappen.

Conclusie

Er zijn dus verschillende dingen die je kunt doen om voor een goedkopere zakelijke autoverzekering te zorgen.

Kijk goed naar welke dekking het best bij je situatie past.

  • Betaal kleine schades zelf.
  • Kijk of het zinvol is om het eigen risico te verhogen.
  • Overweeg het schrappen van hulp bij pech onderweg.
  • Wees scherp op dubbele dekkingen.
  • Vergelijk verschillende verzekeringen met elkaar.

Door deze tips te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je een passende zakelijke autoverzekering hebt tegen een scherpe prijs.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Wanneer je lekker in je eentje op kantoor zit, dan hoef je je geen zorgen te maken om wat een ander prettig vindt qua warmte. Zet jij in de zomer de…
Ben jij en je team veel op de weg? Je weet dan hoeveel tijd je kwijt bent aan administratie. Denk aan al die uren, gemiddeld 33 per maand, die je…
De hoge energietarieven uit de afgelopen winter maakten dat veel particulieren in Nederland heel bewust op zoek gingen naar een goedkopere…
Hoe communiceer je helder, empathisch en gelijkwaardig, én krijg je voor elkaar wat je wilt? Het lijkt een hele kluif, maar wie zich een aantal…
Werken op kantoor kan soms een uitdaging zijn. De vele afleidingen, de drukte en het gebrek aan motivatie kunnen de productiviteit van de mensen…
Het verzenden van kleding is een unieke uitdaging, vooral voor bedrijven. Het in onberispelijke staat houden van de kleding tijdens het verzenden…