Wie houdt er niet van een leuk en betekenisvol cadeau? We zijn er allemaal dol op een verrassing ontvangen. Helemaal tijdens de feestdagen. Maak daarom ook jouw bedrijf het middelpunt tijdens aankomende feestdagen door het geven van een smaakvol persoonlijk relatiegeschenk aan je werknemers en klanten.

Inhoudsopgave

Champagne! Altijd een goed eindejaarsgeschenk voor je relaties!

Als ondernemer weet je als geen ander dat het bijhouden van zakenrelaties essentieel is om goede zaken te (blijven) doen. Relatiegeschenken zijn daarom ook uiterst nuttig. Vooral als het gaat om het verzenden van geschenken aan een bestaande klant. Dat is vooral te danken aan het feit dat het behouden van een bestaande klant veel makkelijker is dan het verwerven van een nieuwe. Natuurlijk kun je ook relatiegeschenken naar potentiële klanten sturen. In beide gevallen komen relatiegeschenken om de hoek kijken. December is natuurlijk een maand bij uitstek om tijdens de feestdagen zo’n relatiegeschenk te geven of op te sturen naar je relaties. Maak daar dan zeker ook gebruik van, om je onderneming of bedrijf succesvol te maken en te houden. 

Bruisende, bloeiende en nieuwe perspectieven 

Vaak zitten ondernemers met de handen in het haar als het aankomt op het uitkiezen van een goed en passend cadeau. Of het nu persoonlijk of professioneel is, het kiezen van het juiste cadeau is geen gemakkelijke taak. Nog uitdagender wordt het als je tijdens de feestdagen een relatiegeschenk wilt versturen. Maar eigenlijk is het toch heel simpel. Wat vindt bijna iedereen wel lekker? En welke drank biedt bruisende bloeiende nieuwe perspectieven in het nieuwe jaar? Geen enkele andere drank dan champagne wordt hier zodanig mee geassocieerd; voor een mooi uiteinde en begin van een nog beter nieuwjaar. Champagne bezorgen als cadeau is dan ook een uitstekende manier om medewerkers, nieuwe en bestaande klanten te bedanken en om de relatie warm te houden. Of het nu Moët & Chandon of een andere goede brut is, het valt altijd wel in goede aarde. En je kunt het champagne geschenk een persoonlijk tintje meegeven door een bedrijfslogo op het bijgeleverde kaartje te laten drukken. 

Champagne stelt niet teleur

Kortom, het belangrijkste doel van relatiegeschenken is ervoor te zorgen dat je klanten ook in de toekomst aan jouw zijde zullen blijven. En werkt het? Daar kunnen we volmondig ja op zeggen. Dit is namelijk een bewezen zaak. Neem eens een kijkje in de cijfers van dit onderzoek uit 2020. Samengevat: hieruit blijkt dat circa 68% van de klanten populatie toegeeft dat ze een sterkere band hebben met bedrijven die hun geschenken hebben gestuurd dan met bedrijven die dat achterwege hebben gelaten. Champagne is feestelijk en de opwinding van het openen van de verrassende cadeauverpakking en ontdekken wat erin zit, is een ervaring waar we allemaal van genieten. We willen echter nooit teleurgesteld zijn als we een geschenk zien dat geen zin heeft of niets toevoegt aan ons leven. En champagne stelt nooit teleur en is verkrijgbaar voor verschillende budgetten. 

Vergeet relatiegeschenken niet in je marketingplan  

Als je een beginnend ondernemer bent of al een paar jaar bezig bent, dan weet je waarschijnlijk wel wat een marketingplan is. Doelstellingen zoals een hogere omzet, het aansporen van een nieuwe markt of een grotere naamsbekendheid staan vaak bovenaan het lijstje. Het verzenden van een relatiegeschenk is een activiteit die niet in jouw marketingplan mag ontbreken. Het is immers niet alleen een teken dat je iets verzendt om dingen van het officiële takenlijstje af te vinken. Integendeel. Het is een weergave van uw bedrijfsidentiteit, jouw attentheid naar zakenpartners en werknemers toe en het laat zien dat je de bereidheid en de moeite neemt om het juiste cadeau te kiezen en nog veel meer. Zo ben je slim bezig! Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Wil je investeren of juist tekorten oplossen? Bereken online binnen 15 minuten wat je financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Cursus: Koop of verkoop een bedrijf succesvol
Ben je betrokken bij de koop of verkoop van een bedrijf? Volg de cursus Actief in Overnames. Ontvang tips en maak de beste deal. Zorg dat jouw overname een succes wordt.
Lees ook…
Voor het totale aanbod aan heren werkbroeken geldt dat er verschillende soorten, maten en ontwerpen zijn waaruit je als particulier kan kiezen. De…
Ook voor horecaondernemers is marketing een must. Binnen de marketingmix van restaurants, cafés, hotels en andere horecagelegenheden passen…
Wanneer je een bedrijf start, kan het moeilijk zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door alle opties…