Het klimaat gaat alle kanten op, van een lekker zonnetje in de ene week tot aan een sneeuwval een week later. Hierdoor is het belangrijk dat we allemaal een steentje bijdragen aan het milieu. In deze blog vertellen we je op welke manier je dat kunt doen. 

Inhoudsopgave

Maak een enorme duurzame impact 

Zonnepanelen

Door over te stappen op zonnepanelen wek je stroom op. Door voor een zonnepanelen montageframe te kiezen kunnen de monteurs de zonnepanelen makkelijk plaatsen op je dak zonder blijvende schade aan te richten. Ze maken hierbij gebruik van zonnepanelen montagemateriaal. Door over te stappen op zonnepanelen ben je niet meer afhankelijk van een energieleverancier en haal je de investering van zonnepanelen altijd terug. Het is zeker de inverstering waard. 

Koken op inductie

De meeste huishoudens in Nederland hebben al de overstap gemaakt van gas naar inductie. Door over te stappen naar inductie is het niet alleen energiezuiniger, maar ook veiliger. Bij inductie wordt alleen de plaat die je aanzet verwarmd en wordt er geen gas voor gebruikt. Een ander voordeel is dat het ook veel makkelijker schoon te maken is dan een gaskookplaat. Simpelweg een doekje eroverheen halen is al voldoende.

Elektrische auto’s

We zien ze langzaam steeds vaker voorbij komen op de weg, de elektrische auto’s. Het merendeel van de automerken hebben hybride of zelfs helemaal elektrische auto’s op de markt gebracht. Het is niet duurzaam voor het milieu, maar het scheelt ook benzinekosten. De prijzen van benzine liggen op het moment zo hoog dat een elektrische auto nu ook veel voordeliger is. Ook komen er langzaam steeds meer parkeermogelijkheden inclusief laadpalen in de steden en parkeergarages. 

Kleine ingrepen met een groot resultaat

Maar er zijn natuurlijk ook kleinere ingrepen die je makkelijk kunt toepassen en die ook bijdragen aan het milieu. We houdt er niet van een lange douche? Niet alleen korter douchen bespaart, ook een duurzame douchekop aanschaffen helpt jou om duurzamer te worden en water te besparen. Daarnaast kun je je levensstijl ook aanpassen op duurzaam leven. Zo kun je aantal dagen in de week vegetarisch eten. Bij het bewerken van vlees komt namelijk ook veel water en energie kijken. Bovendien kan het dragen en kopen van vintage of tweedehands kleding ook al enorm bijdragen aan een duurzaam leven.  Elk huishouden kan zijn steentje bijdragen aan duurzaamheid door grote of kleine aanpassingen. Ook de kleine aanpassingen kunnen al een hoop resultaat opleveren. Stap jij al over naar een duurzamer leven? 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Cursus: Koop of verkoop een bedrijf succesvol
Ben je betrokken bij de koop of verkoop van een bedrijf? Volg de cursus Actief in Overnames. Ontvang tips en maak de beste deal. Zorg dat jouw overname een succes wordt.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
Een van de belangrijkste stukjes blockchain-nieuws van 2020 was de geplande overgang van de ethereum blockchain van proof of work naar proof of stake….
Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone. Je bent bereikbaar, overal online en je hebt altijd toegang tot een camera. Toch kan een smartphone…
Mettom kondigt vandaag de lancering van haar werkgeverswijzer voor marketingbureaus aan. De reden is het 10-jarig bestaan van het payrolling bedrijf ….