Als ondernemer speelt het beheren van energie een grote rol. Het is daarom ook belangrijk om zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan en zo veel mogelijk kosten te besparen. In dit artikel zullen we kijken naar een aantal belangrijke aspecten van energiebeheer voor ondernemers. Daarnaast is er ook aandacht voor het belang van energiebeheer. Lees snel verder.

Inhoudsopgave

Een kWh-meter is de eerste stap

Een kWh meter is een enorm belangrijk apparaat voor het energiebeheer binnen jouw bedrijf. Het meet de hoeveel elektriciteit die verbruikt wordt in kilowattuur (kWh) en geeft je dus inzicht in hoeveel energie je bedrijf gebruikt. Door een kWh-meter te installeren, kun je het energieverbruik gemakkelijk én nauwkeurig monitoren om zo besparingsmogelijkheden te identificeren. 

Installatieautomaten

Naast de kWh-meter speelt ook de installatieautomaat een grote rol in het energiebeheer van ondernemingen en bedrijven. Een installatieautomaat is een schakelaar die de stroomtoevoer naar elektrische apparaten regelt. Het beschermt tegen overbelasting en kortsluiting, waardoor de veiligheid van het elektrische systeem wordt gegarandeerd. Je wordt door de toepassing van de automaat in staat gesteld om de risico’s op brand en storingen te minimaliseren. 

Energiebesparende maatregelen

Wanneer je inzicht hebt gekregen in het energieverbruik binnen jouw onderneming is het tijd om energiebesparende maatregelen te treffen. Hier zijn een aantal voorbeelden:

  • Identificeer apparatuur die veel energie verspilt en vervang deze door efficiëntere modellen.
  • Vervang traditionele gloeilampen met energiezuinige LED-lampen of met lampen die enkel aangaan wanneer een bewegingssensor deze triggert.
  • Overweeg het gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie.
  • Betrek het personeel en spoor hen aan om allemaal energiebewust te handelen. Zij kunnen bijvoorbeeld de onnodige stekkers uit de stopcontacten trekken en hun computers aan het eind van de dag uit zetten in plaats van op stand-by. 


Het belang van energiebeheer voor ondernemers

Handig al die tips, maar wat is nou het belang van dat energiebeheer voor ondernemers? Energiebeheer is van directe invloed op de bedrijfskosten en de duurzaamheid van je bedrijfsvoering. Niet enkel kun je kosten besparen, ook wordt jouw bedrijf als een stuk duurzamer gezien. Iets wat potentiële klanten en partners aantrekt!

Kortom, energiebeheer is van groot belang voor ondernemers om zowel kosten te besparen als duurzaamheid te stimuleren. Met de hulp van een kWh-meter en een installatieautomaat kun je het energiegebruik makkelijk en op een veilige manier monitoren. Maak energiebeheer en prioriteit en neem maatregelen om van jouw bedrijf een groene onderneming te maken. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Contact onderhouden met service- en deliverymanagers, schuiven met medewerkers, nieuwe rollen definiëren of vraag en aanbod op elkaar afstemmen….
Bamboe producten schieten als paddenstoelen uit de grond; net als de plant zelf! Dat is niet zo vreemd, want deze groene stengels hebben heel veel…
Het vergroten van de naamsbekendheid van een bedrijf is van groot belang voor het aantrekken van nieuwe klanten en het versterken van de band met…
Nederland kampt momenteel met een groot personeelstekort. Hierdoor is het ontzettend lastig geworden om als werkgever geschikte kandidaten te vinden…
Dat zonnepanelen bijdragen aan een beter milieu en er ook voor zorgen dat je maandelijks een flinke som geld kunt besparen op je energierekening, dat…
Een sportbh wordt vaak geassocieerd met sportkleding en het uitoefenen van sportactiviteiten. Echter, afhankelijk van het type werk dat wordt…