Categorieën

Ben je van plan om als zakelijke ondernemer aan de slag te gaan? Dan is het van belang om je ook op internet te begeven. Daar kopen de meeste mensen namelijk de producten. Ook nemen steeds meer mensen diensten online af. Zonder goede hosting is het lastig om je te profileren op internet.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Hoe vind jij dan de juiste webshop hosting? In dit artikel geven we enkele tips.

Kijk goed naar de recensies

Een goed hostingbedrijf heeft zich ingeschreven bij de zoekmachines. Daar hebben klanten vervolgens de mogelijkheid om het bedrijf te beoordelen. Het is zeker aan te raden om deze recensies goed door te lezen. Kijk goed naar het gemiddelde aantal sterren en ook of de recensies betrouwbaar zijn.

Heeft de persoon die de recensie schrijft bijvoorbeeld ook andere recensies geschreven? Kijk goed naar de namen en analyseer ook of er negatieve recensie geplaatst zijn. Op basis daarvan krijg je een goed beeld van de betrouwbaarheid. Lees enkele uitgebreide recensies ook goed door.

Hoeveel opslagruimte heb je nodig?

Bij het kiezen van de hosting is het ook van belang om je af te vragen hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Gebruik je de website slechts als visitekaartje van je onderneming? Heb je bijvoorbeeld wat informatieve teksten over je diensten of producten op de website staan? Dan heb je doorgaans weinig opslagruimte nodig. Dit is anders wanneer je van plan bent om een webshop te starten. Dan heb je veel meer opslagruimte nodig. Kijk vooraf dus eerst goed hoeveel opslagruimte je nodig hebt en bepaal op basis daarvan welk pakket het beste bij je past.

Verwacht je veel bezoekers?

Hoe meer bezoekers je verwacht, hoe meer dataverkeer je nodig hebt. Ben je recentelijk begonnen als ondernemer? Dan verwacht je ongetwijfeld nog niet veel bezoekers. Je kunt dan beter voor een pakket met weinig dataverkeer gaan. Je hebt dan toch geen grote hoeveelheid dataverkeer nodig. Ga je later toch groeien? Dan is dat geen enkel probleem, want je hebt dan de mogelijkheid om je pakket up te graden.

Verwacht je als ondernemer veel bezoekers? Ga dan voor een pakket met veel dataverkeer. Anders kan de website namelijk traag worden bij veel bezoekers tegelijkertijd. In sommige gevallen kan de website dan zelfs uitvallen en dat is niet goed voor de omzet. Ook is dit natuurlijk slecht voor de reputatie van je onderneming.

Welke diensten zoek je?

Hostingbedrijven bieden doorgaans verschillende pakketten met diensten aan. Heb je alleen ruimte nodig of zoek je ook verschillende andere diensten? Misschien heb je ook nog een domeinnaam, e-mail en een spamfilter nodig. Schrijf vooraf duidelijk op welke diensten je nodig hebt en vergelijk op basis daarvan vervolgens het aanbod.

De kwaliteit van de service

Goedkopere hostingbedrijven bieden doorgaans minder ondersteuning. Heb je zelf weinig verstand van hosting, websites en de zaken die daarbij komen kijken? Dan kun je beter voor managed hosting gaan. Het hostingbedrijf helpt jou dan bij de installatie en configuratie. Uiteraard zijn daar wel kosten aan verbonden. Wanneer je digitaal onderlegd bent, dan heb je die service doorgaans niet nodig. Dit geldt ook voor ondernemers die vrienden of kennissen met veel digitale ervaring hebben. Kijk dus goed welk type ondersteuning je nodig hebt.

Je budget

Er zijn veel hostingbedrijven actief in Nederland en daarom is de concurrentie groot. Jij als ondernemer hebt ongetwijfeld een budget voor de hosting. Je wilt goede service en tegelijkertijd weinig geld betalen. Veel hostingbedrijven hebben gelukkig aantrekkelijke pakketten.

Conclusie

Als ondernemer moet je website goed draaien. Daarvoor heb je een goede provider nodig. Hopelijk weet je die met deze tips te vinden.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Ben je eigenaar van een bedrijf en stuur je zelf jouw team aan? Dan zijn goede managementvaardigheden onmisbaar. Niet alleen bij het aansturen en…
Als je wilt dat je onderneming succesvol wordt, is het natuurlijk belangrijk om een goed team samen te stellen. Dit doe je natuurlijk door talent naar…
Een evenement organiseren voor je bedrijf kun je doen om verschillende redenen. Het kan zijn dat je iets te vieren hebt, of je wilt graag een nieuw…
Wil jij de huisstijl van je bedrijf ontwikkelen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Het hebben van een huisstijl is onmisbaar voor jouw bedrijf….
Regelmatig spreken we ondernemers die stellig beweren dat een arbodienst niet verplicht is. Dat hebben ze gelezen op een of andere website of gehoord…
Heb jij veel sieraden in bezit en wil je graag wat meer organisatie zodat je gemakkelijk jouw gewenste paar oorbellen terug kan vinden? Lees dan deze…