Ben je van plan om als zakelijke ondernemer aan de slag te gaan? Dan is het van belang om je ook op internet te begeven. Daar kopen de meeste mensen namelijk de producten. Ook nemen steeds meer mensen diensten online af. Zonder goede hosting is het lastig om je te profileren op internet.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Hoe vind jij dan de juiste webshop hosting? In dit artikel geven we enkele tips.

Kijk goed naar de recensies

Een goed hostingbedrijf heeft zich ingeschreven bij de zoekmachines. Daar hebben klanten vervolgens de mogelijkheid om het bedrijf te beoordelen. Het is zeker aan te raden om deze recensies goed door te lezen. Kijk goed naar het gemiddelde aantal sterren en ook of de recensies betrouwbaar zijn.

Heeft de persoon die de recensie schrijft bijvoorbeeld ook andere recensies geschreven? Kijk goed naar de namen en analyseer ook of er negatieve recensie geplaatst zijn. Op basis daarvan krijg je een goed beeld van de betrouwbaarheid. Lees enkele uitgebreide recensies ook goed door.

Hoeveel opslagruimte heb je nodig?

Bij het kiezen van de hosting is het ook van belang om je af te vragen hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Gebruik je de website slechts als visitekaartje van je onderneming? Heb je bijvoorbeeld wat informatieve teksten over je diensten of producten op de website staan? Dan heb je doorgaans weinig opslagruimte nodig. Dit is anders wanneer je van plan bent om een webshop te starten. Dan heb je veel meer opslagruimte nodig. Kijk vooraf dus eerst goed hoeveel opslagruimte je nodig hebt en bepaal op basis daarvan welk pakket het beste bij je past.

Verwacht je veel bezoekers?

Hoe meer bezoekers je verwacht, hoe meer dataverkeer je nodig hebt. Ben je recentelijk begonnen als ondernemer? Dan verwacht je ongetwijfeld nog niet veel bezoekers. Je kunt dan beter voor een pakket met weinig dataverkeer gaan. Je hebt dan toch geen grote hoeveelheid dataverkeer nodig. Ga je later toch groeien? Dan is dat geen enkel probleem, want je hebt dan de mogelijkheid om je pakket up te graden.

Verwacht je als ondernemer veel bezoekers? Ga dan voor een pakket met veel dataverkeer. Anders kan de website namelijk traag worden bij veel bezoekers tegelijkertijd. In sommige gevallen kan de website dan zelfs uitvallen en dat is niet goed voor de omzet. Ook is dit natuurlijk slecht voor de reputatie van je onderneming.

Welke diensten zoek je?

Hostingbedrijven bieden doorgaans verschillende pakketten met diensten aan. Heb je alleen ruimte nodig of zoek je ook verschillende andere diensten? Misschien heb je ook nog een domeinnaam, e-mail en een spamfilter nodig. Schrijf vooraf duidelijk op welke diensten je nodig hebt en vergelijk op basis daarvan vervolgens het aanbod.

De kwaliteit van de service

Goedkopere hostingbedrijven bieden doorgaans minder ondersteuning. Heb je zelf weinig verstand van hosting, websites en de zaken die daarbij komen kijken? Dan kun je beter voor managed hosting gaan. Het hostingbedrijf helpt jou dan bij de installatie en configuratie. Uiteraard zijn daar wel kosten aan verbonden. Wanneer je digitaal onderlegd bent, dan heb je die service doorgaans niet nodig. Dit geldt ook voor ondernemers die vrienden of kennissen met veel digitale ervaring hebben. Kijk dus goed welk type ondersteuning je nodig hebt.

Je budget

Er zijn veel hostingbedrijven actief in Nederland en daarom is de concurrentie groot. Jij als ondernemer hebt ongetwijfeld een budget voor de hosting. Je wilt goede service en tegelijkertijd weinig geld betalen. Veel hostingbedrijven hebben gelukkig aantrekkelijke pakketten.

Conclusie

Als ondernemer moet je website goed draaien. Daarvoor heb je een goede provider nodig. Hopelijk weet je die met deze tips te vinden.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Als ondernemer ontkom je in de tijd van digitaliseren en automatiseren niet aan een snelle uitbreiding van het IT-landschap binnen jouw organisatie….
Naarmate de zakenwereld zich blijft ontwikkelen, moeten ondernemers afgestemd blijven op het opkomende talent dat de toekomst vorm zal geven. Eén zo’n…
Nu we in Nederland nog steeds volop te maken hebben met personeelstekort is de kans aanwezig dat je binnen je organisatie vacatures open hebt staan….
Globalisering heeft de wereld in een paar decennia een stuk kleiner gemaakt. Onder andere de komst van het internet en de daaropvolgende ontwikkelingen…
Een elektronisch point of sale-systeem oftewel een kassasysteem kan ongekende waarde hebben voor ieder horecabedrijf. Veel ondernemers en bedrijven in…
Een eigen kantoor als ondernemer, helemaal voor jezelf. Wat een luxe, toch? Geen vergaderingen met klanten of spontane bezoekjes van zakenpartners. Dus…