Online marketing is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor bedrijven. Bedrijven willen online vindbaar zijn en het liefst in de top vijf staan met relevante zoekwoorden. Om dit te kunnen bereiken zal je moeten investeren in online marketing. Maar wat is dan verstandiger; uitbesteden of het zelf doen? Wij vertellen je er meer over en zetten de voor- en nadelen voor je op een rij. 

Inhoudsopgave

Wat zijn de voordelen van online marketing uitbesteden?

Heb je concrete online marketing doelen voor het oog? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om die doelen en KPI´s samen met een online marketing bureau uit te werken. Maar wat zijn dan de voordelen van het uitbesteden van online marketing? 
 

Meer tijd over voor andere zaken

Als je ervoor kiest om online marketing activiteiten uit te besteden, ben je hier volledig van ontzorgd en kan je bedrijf zich volledig richten op andere belangrijke zaken. Hierdoor houd je zeeën van tijd over die je kunt investeren in je klanten bijvoorbeeld. 
 

Hogere kwaliteit

Een ander groot voordeel van het uitbesteden van je marketing is dat het vaak van hogere kwaliteit is. Je hebt namelijk een heel team van specialisten voor je klaar staan. Van copywriting tot online marketing. Je hebt in principe alle disciplines in je team waarbij de specialistische kennis van elk teamlid leidt tot hoogstaande kwaliteit. Daarnaast kan het uitbesteden van je marketing bij online marketing bureau Eindhoven er voor zorgen dat je online beter vindbaar bent. Ze weten namelijk precies wat ze doen. 
 

Wat zijn de voordelen van online marketing zelf doen?

Door zelf je marketing uit te voeren, ben je verzekerd van een aantal voordelen. Eén daarvan is dat de marketeer korte lijnen heeft met degenen die verstand hebben van jouw product of dienstverlening. Denk hierbij aan technische informatie, nieuwe ontwikkelingen of de vraagstukken waar sales veel mee te maken heeft. Een ander voordeel is dat de marketeer volledig voor jouw organisatie beschikbaar is. Hierdoor kun je snel schakelen en kunnen campagnes snel gelanceerd worden. De marketeer past zijn eigen kennis en kunde toe op de online marketing van de organisatie. 
 
Bij het zelf doen van de online marketing, zul je wel concessies moeten gaan doen. Je hebt vaak namelijk niet een heel team van specialisten voor je klaar staan. Daarvoor zul je moeten bepalen wat de meest belangrijke taken zullen zijn van de marketeer en zodoende welke kennis en kunde diegene zal moeten hebben. 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

15% korting op een Acer Chromebook
De ChromeOS devices van Acer zijn de veiligste oplossing op werkgebied. Profiteer nu via De Zaak met de kortingscode DEZAAK15 van 15% korting op je nieuwe Acer Chromebook.
Hoe ver ben jij met automatiseren?
Het MKB is vaak (te) veel tijd kwijt aan administratieve taken en mist actueel inzicht. Wat is jouw automatiseringsbehoefte? Ontvang direct jouw resultaten.
Lees ook…
“Ik wil zo graag mijn werkplek wat beter inrichten, maar waar moet ik beginnen?” Of je nu thuis of op kantoor je werkplek wat ‘ergonomischer’…
Sinds de corona uitbraak zijn er meer webwinkels geopend en hebben veel fysieke winkels hun service uitgebreid naar online. Ben jij ook van plan je…
De 7 wereldwonderen zijn plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Het zijn namelijk unieke plekken, waar je prachtige herinneringen kunt…