Categorieën

Wil je weten hoe je kunt parkeren Maastricht? De prachtige stad in het zuidelijkste puntje van ons land is een populaire bestemming voor veel dagjes uit. Reis je niet met de trein, bus of taxi naar het prachtige Maastricht en ga je liever met de auto? Ga voorbereid op weg met je reservering voor een parkeerplaats op zak. Wij vertellen je alles over waar jij je auto kan parkeren in Maastricht! Zo kan je optimaal genieten van jouw citytrip.

Inhoudsopgave

Voorkom problemen

Maastricht is de ideale autostad. De Limburgse hoofdstad heeft een groot aantal ondergrondse parkeergarages verspreid over de hele binnenstad. Dus wil jij de historische binnenstad van Maastricht ontdekken? Heerlijk struinen langs de pittoreske oever van de Maas? Parkeren kan snel en makkelijk ook in de buurt van het Vrijthof en het autovrije voetgangersgebied! 

Toch is het soms lastig om meteen een parkeerplaats te vinden. Gelukkig zijn er wegen om de zoektocht naar een vrije plek te verkorten! Zo kan je snel genieten van Maastricht. Met een reservering houden we altijd een plaatsje voor je vrij en voorkom je zo lange wachtrijen bij het betalen.   

Vrijthof parkeren

Een van de populairste plekken in de Maasstad is natuurlijk het Vrijthof in de binnenstad. Met de legio terrassen en gezellige restaurantjes kan je genieten van het Limburgse bourgondische leven. Ook kun je hier geschiedenis opsnuiven in de zogenaamde ‘kerkentweeling’, iets dat in Nederland nauwelijks voorkomt. De protestantse parochiekerk van Sint-Jan ligt vredig naast de Rooms-katholieke basiliek van Sint-Servaas. Ontdek bijvoorbeeld de ondergrondse schatkamers en kloostergangen!

Q-Park parkeren

In Maastricht kun je jouw auto 24 uur per dag, 7 dagen in de week kwijt bij Q-Park. Wil je het doolhof van de grotten van de Sint Pietersberg bezoeken? Of wil je liever de duizenden boeken doorbladeren van de Dominicanenkerk? Parkeer snel en gemakkelijk. Heb je een elektrische auto? Geen probleem! In de meeste parkeergarages staan laadpalen. Als je uitgekeken bent in Maastricht spring je dus zo weer in je (opgeladen) auto naar huis.

Q-Park kijkt naar wat jij nodig hebt. Wil je op loopafstand parkeren van het historische centrum? Dan kan je parkeren bij het centraal gelegen Q-Park Frontenpark. Of wil je liever parkeren langs de Maas? Daar is Q-Park de Griend gelegen. Of heb je een parkeerplaats nodig bij het station? Dan kan je beter parkeren bij Q-Park De Colonel.

Helpoort parkeren

Ben jij op zoek naar de beste plek waar je auto kan staan terwijl jij geniet van de historische Maasstad? Bezoek bijvoorbeeld de Helpoort, de oude stadsmuur uit verre tijden staat nog steeds overeind. Zeker een bezoek aan het museum van deze oudste stadspoort in Nederland is de moeite waard. Wil je op citytrip terug naar de Middeleeuwen in je auto? Dat kan makkelijk in Maastricht: ook bij de Helpoort is parkeren eenvoudig.

Met Q-Park is het mogelijk om goedkoop te parkeren door je van tevoren aan te melden. Bespaar tijd en geld door op tijd een parkeerplaats te reserveren. Met een reservering weet je zeker dat er plaats is als je aankomt in de soms drukke stad langs de Maas. Natuurlijk is reserveren goedkoper dan betalen bij aankomst. Geniet zonder zorgen en goedkoop van je stadsreisje naar Maastricht!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
In het strafrecht beoordeelt de strafrechter of iemand een strafbaar feit heeft gepleegd en of hij /zij daarvoor gestraft moet worden. Hierbij geldt…
Om een marketingcampagne, marktonderzoek of je acquisitie te doen slagen, dient de data die je inzet actueel en volledig te zijn. Veel marketing- en…
Niet iedere PC is geschikt voor zakelijk gebruik. Je werkt vaak met zware en bijzondere software, waar een zware rekenkracht voor nodig is. Om te…