Categorieën

Een eigen kantoor als ondernemer, helemaal voor jezelf. Wat een luxe, toch? Geen vergaderingen met klanten of spontane bezoekjes van zakenpartners. Dus waarom zou je nog investeren in zakelijke outfits en accessoires?

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Eerste indrukken zijn blijvend, zelfs bij jezelf

Voor velen van ons is kleding meer dan alleen een laag stof. Het is een vorm van expressie en het kan zelfs ons zelfvertrouwen een boost geven. Zelfs als je de enige bent die het ziet, kan de juiste outfit je helpen in de juiste mindset te komen voor je werkdag.

Het praktische belang van zakelijke accessoires

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om georganiseerd te blijven. En daarbij komen zakelijke accessoires om de hoek kijken. Zo kan een laptop tas voor dames niet alleen een stijlvolle aanvulling op de outfit van een ondernemende vrouw zijn, maar ook helpen bij het beschermen en ordenen van je belangrijke zakelijke spullen.

Een brug tussen werk en privé

Werken vanuit een eigen kantoor kan soms betekenen dat de grenzen tussen werk en privé vervagen. Het dragen van zakelijke kleding kan je helpen die grenzen te definiëren. Wanneer je ‘s ochtends je zakelijke outfit aantrekt, zeg je tegen jezelf: “Het is tijd om te werken.” En als de werkdag voorbij is, kun je je ontspannen outfit weer aantrekken en echt ‘uitloggen’ van je werk.

Investeer in kwaliteit, niet kwantiteit

Het is niet nodig om een hele garderobe vol zakelijke kleding te hebben als je alleen werkt. Maar een paar kwalitatieve stukken kunnen een groot verschil maken. Hetzelfde geldt voor accessoires. Zo kan een kwalitatieve laptop rugzak voor heren langer meegaan, betere bescherming voor je spullen bieden en dat professionele gevoel geven, zelfs als je de enige bent die het ziet.

Flexibiliteit in je dagelijkse keuzes

Het mooie van ondernemer zijn en je eigen kantoor hebben, is de vrijheid en flexibiliteit die het met zich meebrengt. Terwijl op sommige dagen een zakelijke outfit je kan helpen om in de ‘werkmodus’ te komen, zijn er andere dagen waarop je misschien behoefte hebt aan het comfort van casual kleding. Luister naar wat je op dat moment nodig hebt. 

Misschien draag je soms die strakke blazer tijdens een belangrijke videoconferentie, terwijl je op andere dagen kiest voor een comfortabele trui. Het gaat erom een evenwicht te vinden dat voor jou werkt, zodat je altijd op je best bent, ongeacht de outfit of accessoire die je kiest.

Conclusie

Het antwoord op de vraag of je zakelijke outfits en accessoires nodig hebt als je alleen op je eigen kantoor werkt, is niet zwart-wit. Voor sommigen kan het een verschil maken in productiviteit en zelfvertrouwen, terwijl anderen zich misschien comfortabeler voelen in hun vrijetijdskleding. 

Het belangrijkste is om te doen wat voor jou werkt en je in staat stelt je beste zelf te zijn op je werkplek, of dat nu in een pak is of in je favoriete jeans. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je je goed voelt en klaar bent voor een succesvolle dag.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Heb jij er weleens over nagedacht dat bierviltjes meer zijn dan alleen maar een functioneel onderdeel van de drankenservice in de horeca? Je kunt ze…
Als beginnende ondernemer hoef je het wiel gelukkig niet opnieuw uit te vinden. Er zijn immers al duizenden jaren ondernemers actief en daar kun je van…
Als je een eigen bedrijf hebt, kan het lonen om je zo goed mogelijk in te dekken tegen eigen (of door medewerkers gemaakte) fouten. Je zit namelijk…
Ondernemen is een avontuur op zichzelf, maar wat als je het ondernemersavontuur naar een hoger niveau kunt tillen? Steeds meer ondernemers ontdekken de…
Openbare gebouwen moeten er vriendelijk en uitnodigend uitzien, waardoor bezoekers worden aangemoedigd om naar binnen te stappen. Dat betekent dat voor…
Als je wilt stoppen met je bedrijf dan is dat vaak een emotionele stap. Jaren heb je er je ziel en zaligheid in gelegd en nu komt daar een eind aan….