Een printer is nog altijd heel belangrijk op kantoor, samen met je telefoon vormt deze namelijk de ruggengraat van je bedrijf. Maar het is niet makkelijk om de juiste printer te kiezen, vooral niet als starter.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

 Kies je voor die HP printer? Wordt het een inkjet? Het is super belangrijk om goed te kijken naar wat je nodig hebt voordat je er een koopt, anders kan het je uiteindelijk meer geld kosten dan je dacht. Waar moet je dan allemaal op letten?

Werkcyclus

Printers hebben allemaal een werkcyclus, wat simpelweg betekent hoeveel pagina’s ze maximaal per maand aankunnen. Deze werkcyclus verschilt van printer tot printer. Het is slim om een printer van PrintAbout te kiezen waarvan de werkcyclus hoger is dan je maandelijkse behoefte gedurende de tijd dat je de printer gebruikt. De meeste printers kunnen wel 10.000 pagina’s per maand verwerken, maar duurdere modellen kunnen meer aan.

Functie

De meest eenvoudige printers zijn meestal ook meteen de goedkoopste optie als je er een koopt, maar voor de meeste startende ondernemingen en kleine bedrijven zijn extra functies handig. Multifunctionele printers worden steeds geavanceerder en bieden betere kwaliteit. Hoewel eenvoudige printers geschikt kunnen zijn voor bijvoorbeeld bedrijven die gespecialiseerd zijn in het printen van foto’s, kunnen multifunctionele printers scannen, faxen en kopiëren. Dit is natuurlijk onmisbaar voor op kantoor.

Snelheid

De printsnelheid van een printer wordt gemeten in pagina’s per minuut (PPM), en de meeste printers hebben een gemiddelde printsnelheid van ongeveer 15 PPM. Als je dagelijks grote hoeveelheden documenten afdrukt, wil je kijken naar printers met een hogere printsnelheid, soms tot wel 70 PPM. Dit kan de tijd die nodig is om printopdrachten te voltooien in je kantoor verkorten.

Connectiviteit

De meeste nieuwe printers bieden verschillende opties aan, zoals draadloze functies via kaartlezers, Bluetooth of Wi-Fi. Traditioneel werken eenvoudige printers met een bekabelde verbinding,  terwijl multifunctionele printers hun verbinding delen met zo’n 10 apparaten via Bluetooth of Wi-Fi. Als je een klein kantoor hebt met enkele werknemers, is het vaak handiger om een draadloze printer te kiezen vanwege het gemak dat het met zich meebrengt. Hiermee kunnen meerdere mensen eenvoudig vanaf verschillende apparaten printen zonder gedoe met kabels. In principe waren dit de 4 belangrijkste punten om rekening mee te houden, maar als je meer specifieke behoeftes hebt, kun je ook nog letten op het geheugen van de printer, het type inkt, en meer.

Formaat papierlade

Bij het kiezen van een printer is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de papierlade. De meeste gewone printers kunnen ongeveer 150 pagina’s in hun lade houden, wat prima is voor normaal gebruik. Maar als je dagelijks grote hoeveelheden documenten afdrukt, wil je niet steeds opnieuw papier moeten toevoegen. Grotere printers hebben vaak lades die 250 pagina’s kunnen bevatten, en voor zakelijke printers is er zelfs de mogelijkheid om tot wel 1.000 pagina’s te verwerken met meerdere papierladen. Dit kan een handige functie zijn om de efficiëntie van je afdrukwerk te vergroten.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Autorijden kan behoorlijk prijzig zijn. Brandstof, onderhoud, verzekeringen – het telt allemaal snel op. Maar wees niet getreurd, beste automobilist!…
Nu de particuliere woningen al voor een groot deel van zonnepanelen zijn voorzien. Is de zakelijke markt voor zonnepanelen aan de beurt….
De cashflow of kasstroom is de belangrijkste graadmeter om te zien hoe jouw bedrijf ervoor staat. Het is in principe belangrijker dan winst. Wat is de…
Elektrisch rijden heeft de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt en heeft een aanzienlijke impact gehad op verschillende aspecten van ons dagelijks…
Als je op zoek bent naar een veelzijdig hulpmiddel voor het personaliseren van verschillende materialen, dan is een lasergraveermachine misschien wel…
In de zakenwereld is het belang van een goede eerste indruk onbetwistbaar. Voor zakenvrouwen betekent dit niet alleen deskundigheid tonen en je vak…