De actuele gezondheidsproblematiek vraagt het nodige aanpassingsvermogen van iedere Nederlander. Voortdurend handen wassen, social distance en zoveel mogelijk thuis blijven en werken. Thuiswerken is een trend die al jaren opkomt en naar verwachting blijft stijgen. Hoe je productief thuiswerkt, lees je in de 6 tips van dit artikel!

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

1. Ritme

Tijd en plaats onafhankelijk zijn kenmerken van thuiswerken. Het is verleidelijk om net even wat langer in bed te blijven liggen of wat later naar bed te gaan. Ritme is essentieel om het maximale uit je werkdag te halen. Probeer dan ook het ritme van een normale kantoordag aan te houden. Kleed je zoals op kantoor en onderhoud je persoonlijke verhouding. Je hersenen koppelen kleding namelijk aan bepaalde activiteiten.

2. Beweeg

Klap je laptop tussendoor even dicht en ga een frisse neus halen. Dit zorgt voor extra productiviteit en een boost in je concentratie. Loop letterlijk en figuurlijk even weg van je werk en ga tussen de middag even een rondje lopen. Zo kun jij er het tweede dagdeel met frisse moed tegenaan.

3. Communicatie op afstand

De communicatie op kantoor loopt via een kortere lijn. Je loopt voor een klein vraagje simpelweg even langs en hebt binnen no-time antwoord. Met thuiswerken is dit wat gecompliceerder. Gelukkig zijn er voldoende communicatiekanalen die hierin een uitweg bieden. Zorg dat het hele kantoor online is op Skype, Slack of Microsoft teams. Zo kun jij, ook als je thuiswerkt, effectief en gemakkelijk communiceren.

4. Zithouding

Verleidelijk om op de bank neer te ploffen en vanuit daar in een uitgezakte houding te gaan werken. Niet doen! Naast dat dit dodelijk is voor je productiviteit, is het arbo-technisch ook niet zeker niet verantwoord. Op kantoor moet je je aan allerlei wet- en regelgeving houden wat betreft je werkhouding. Doe dit thuis ook! Zorg voor een prettige werkplek met verstelbaar bureau en afstelbare bureaustoel. Dit weerhoudt je van rug- en nekklachten.

5. Kantoor

Kies er dus voor om een thuiswerkkantoor te creëren. Werken aan een keukentafel zorgt voor een hoop afleiding. In je thuiswerkkantoor kun je uitstekend werk en privé gescheiden houden en hierom een volledige dag effectief aan het werk. Zorg voor voldoende frisse lucht en een goed gestylde ruimte voor extra productiviteit.

6. Daglicht

Voldoende daglicht is enorm belangrijk. In een verduisterde kamer krijgen je hersenen een seintje dat het bedtijd is. Hierom zal je een vermoeid gevoel ervaren. Toch wil je voorkomen dat het zonlicht prominent op je beeldscherm schijnt. Kies hierom bijvoorbeeld zonwerende rolgordijnen, waarmee je kunt spelen met het licht en de privacy. Een plissegordijnen top down bottom up in combinatie met in between gordijnen is uitstekende opties voor een thuiswerkkantoor.

Breng het thuiswerken naar een nieuw level. Met deze 6 tips werk jij productiever thuis dan ooit tevoren!

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
6 belangrijke tips voor ondernemers over taken, werktijden en roosters voor vastende medewerkers waarmee je hen tijdens de ramadan tegemoet…
Feedback geven kan lastig zijn maar wanneer je een aantal regels volgt kun je effectieve feedback geven die waardevol is en op een constructieve manier…
The war for talent is volop aan de gang en nog nooit wisselden zoveel werknemers – 1 op de 5 in 2022 – van werkgever. Bedrijven trekken alles uit…
Sinds 2022 is de wet met betrekking tot verplichte scholing voor werknemers veranderd. Als werkgever moet je scholing die wettelijk verplicht is…