PARTNERCONTENT - Jaarlijks is één op de vijftien werknemers betrokken bij een bedrijfsongeval. Daarom vragen opdrachtgevers vaak VCA gecertificeerd personeel. Je komt sneller in aanmerking voor opdrachten als je personeel VCA gecertificeerd is.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Wat levert de VCA certificering van je personeel op?

VCA certificering wordt ingezet om te voldoen aan de ARBO-regels op gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Ondernemers die beschikken over VCA gecertificeerde werknemers komen sneller in aanmerking voor gevaarlijke werkopdrachten dan ondernemers waarvan de werknemers niet VCA gecertificeerd zijn.

VCA gecertificeerd personeel levert dus niet alleen meer veiligheid op de werkvloer op, maar ook meer en grotere kansen binnen de arbeidsomgeving.

Nieuwe ontwikkelingen op gebied van VCA cursussen

VCANederland is altijd op zoek naar ontwikkelingen en innovaties die kunnen bijdragen aan de kwaliteit van VCA cursussen. VCANederland richt zich op ondernemers en werknemers en biedt de B VCA cursus en de VOL-VCA cursus en examens aan.

Bij de B VCA cursus is er sprake van basiskennis wat betreft VGM (veiligheid, gezondheid en milieu). Zodra een werknemer in het bezit is van een B VCA diploma, kan hij of zij veilig werken en rekening houden met het milieu en de gezondheid van zichzelf en anderen.

De VOL-VCA cursus is gericht op leidinggevenden en ZZP-ers op locaties waar VCA verplicht is. Met het diploma wordt er aangegeven dat de betreffende persoon veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van de medewerkers waaraan leiding gegeven wordt.

VCANederland verzorgt nieuwe interactieve cursussen

Sinds 1 september wordt er tijdens de VCA cursussen bij VCANederland gebruik gemaakt van filmpjes met praktijkvoorbeelden die worden getoond op een groot scherm. Na het filmpje worden er vragen getoond, die de cursisten kunnen beantwoorden via een stemkastje.
Op deze manier kan de docent zien welke onderwerpen meer aandacht nodig hebben of juist goed zijn begrepen. Ook kan de docent dan sneller doorgaan naar een ander onderwerp of hoofdstuk. VCANederland zorgt hiermee voor efficiënte lessen die uiteindelijk resulteren in hogere slagingspercentages. Daarnaast  wordt het volgen van de cursus een stuk aantrekkelijker omdat de cursisten niet hoeven te lezen uit een boek.

Tevens wordt er voor de VOL-VCA cursisten in plaats van de voorbereiding met boek, een e-learning methode ingezet waardoor zij de voorbereiding via internet kunnen doen.

Voor de B VCA cursisten zal helemaal geen lesboek meer nodig zijn. Desgewenst kan dit optioneel nog wel worden bijbesteld.
De nieuwe lesmethode  zorgt ervoor dat de cursusdag iets korter is. Dit zal uiteraard bij je werknemers in goede aarde vallen.

10% korting voor leden van De Zaak

Inschrijven voor één van de cursussen kan via www.vcanederland.nl. Je krijgt, als lezer van De Zaak, 10% korting op een cursus zodra je in het opmerkingenveld op de website ‘’DeZaak” vermeldt.

Lees ook:

Organiseren van bedrijfshulpverlening »

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
6 belangrijke tips voor ondernemers over taken, werktijden en roosters voor vastende medewerkers waarmee je hen tijdens de ramadan tegemoet…
The war for talent is volop aan de gang en nog nooit wisselden zoveel werknemers – 1 op de 5 in 2022 – van werkgever. Bedrijven trekken alles uit…
Sinds 2022 is de wet met betrekking tot verplichte scholing voor werknemers veranderd. Als werkgever moet je scholing die wettelijk verplicht is…