Deel van een tekst als pdf verzenden
Je wilt een stuk tekst uit een document per mail verzenden, maar met knippen en plakken schiet de opmaak alle kanten uit. Hierbij de oplossing.
Deze tip is van toepassing op:
 • Microsoft Word 2010
 •  Microsoft Outlook 2010
 
We schreven al eerder over het versturen van volledige  documenten per pdf, maar bij grote  rapporten is dat helemaal niet handig.  Je kunt in Word 2010 ook een deel van een document als pdf versturen. Het voordeel  hiervan is dat de opmaak precies blijft zoals jij dat hebt ingegeven in het document.

Voorbeeldbestand

Dit voorbeeld werken we uit met een voorbeeld van een offerte voor het maken van  Word sjablonen. Dit document bestaat uit een aantal pagina’s terwijl we alleen even het  stukje over het invulscherm willen versturen.
 

Werkwijze deel document als pdf versturen

 1. Open het Word document waar de tekst in staat
 2. Selecteer de tekst die je als PDF wilt verzenden
 3. Kies voor >> Bestand
 4. Kies voor >> Opslaan als
 5. Word zal nu de naam en bestandstype voorstellen van het geopende document. In ons voorbeeld is dat een Word document.
 6. Wijzig bij Opslaan als Word-document in pdf. Dat doe je door recht in dat vak op het keuze driehoekje te klikken en te kiezen voor pdf
 7. Standaard zal Word nu het hele document opslaan als pdf, maar wij willen slecht het geselecteerde gebied als pfd opslaan. Onder het deel waar de bestandsnaam staat ingesteld, is nu een knop >> Opties zichtbaar. Druk op deze knop.
 8. In het scherm dat vervolgens verschijnt, verander je bij paginabereik de selectie >> Alles in >> Selectie


   
 9. Druk vervolgens op >> OK
 10. Druk daarna op >> Opslaan
 11. De selectie is nu opgeslagen als PDF-document dat je vervolgens kunt verzenden per mail

Video-instructie

Van deze tip is een instructie te vinden op het YouTube kanaal van Easy Learning.

Voorbeeldbestand downloaden

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Learning

Op de website van Easy Learning is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke  schermafdrukken. Bekijk deze Office tip op >> Word tip: deel document als pdf versturen.
 

Over de auteur

Easy Learning levert via de website gratis computertips voorzien van handige schermafdrukken, voorbeeldbestanden en filmpjes. Easy Learning is leverancier van Online trainingen. Met Microsoft Office E-learning cursussen studeer je in je eigen tempo en tijd.
Gratis e-magazine: Elektrische mobiliteit
Waarom is elektrificering van je wagenpark belangrijk? Waar begin je mee als je je medewerkers (en klanten) hierin wilt faciliteren? En wat zijn de ervaringen van elektrische rijders tot nu toe?
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Proefrit: Mercedes EQB
De EQB is de ultieme ruime elektrische SUV voor het gezin. Elektrisch, ruim en dynamisch. Nieuwsgierig geworden? Ervaar de EQB nu zelf en reserveer jouw proefrit.

Lees ook…