Je kunt in Word kiezen voor een aantal standaard kleuren. Met een andere optie kun je exact de PMS of RGB kleur instellen. Zo komt Word overeen met de huisstijl.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Deze tip is van toepassing op:

Microsoft Word 2010

Tekst omzetten naar RGB 234-110-31

Easy Learning heeft in haar huisstijl voorgeschreven dat het oranje tekst als RGB 234-110-31 moet worden getoond. In onderstaand voorbeeld laten we zien hoe je dit in kunt stellen.

Werkwijze kleuren instellen in Word

  • Selecteer de tekst die voorzien moet worden van een kleur
  • Klik op het driehoekje naast de knop met kleuren
  • Het kleurenpallet opent met de standaard kleuren
  • Kies onder de standaardkleuren voor >> Meer kleuren
  • In het scherm dat verschijnt kun je allerlei kleuren kiezen, maar dat gebruik je bijna nooit.
  • Selecteer de tab >> Aangepast
  • Geef hier de RGB waardes in
  • Druk op >> OK
  • De tekst heeft nu de kleur uit de huisstijl

Kleuren in Word sjablonen

Het is heel veel werk om dit voor alle kopjes te doen. Uiteraard kun je de opmaak kopiëren, maar veel handiger is om gebruik te maken van een sjabloon met stijlen. In de stijl stel je eenmalig de kleur in van een kopje en is overal in je document de tekst voorzien van de juiste kleur.

Ook wanneer een kleur wijzigt, is dit in een keer te wijzigen. Zo voorkom je dat je een heel document door moet om de kleuren te wijzigen.

Meerdere plekken

In Word kun je kleuren op allerlei plekken instellen. Deze werkwijze geldt voor bijna al deze plekken.

PMS naar RGB

Om een exacte kleur in te stellen gebruikt Word RGB (Rood-Groen-Blauw) waardes.

Als je PMS kleuren hebt doorgekregen kun via allerlei websites de RGB waardes verkrijgen. Google maar eens op “PMS to RGB”.

Video-instructie

Van deze tip is een instructie te vinden op het YouTube kanaal van Easy Learning.
Video kleuren instellen in Word.

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Learning

Op de website van Easy Learning is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken. Bekijk deze Office tip op >> Word tip: PMS kleuren instellen.

Over de auteur

Easy Learning levert via de website gratis computertips voorzien van handige schermafdrukken, voorbeeldbestanden en filmpjes. Easy Learning is leverancier van Online trainingen. Met Microsoft Office E-learning cursussen studeer je in je eigen tempo en tijd.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Je hoeft geen glazen bol te hebben om te voorspellen dat kunstmatige intelligentie de manier waarop werken ingrijpend verandert. Als ondernemer is het…
Iedereen die in Word met nummering in documenten werkt voor hoofdstukken en paragrafen loopt er vroeg of laat tegenaan: de nummering geeft ‘ineens’ een…
Succesvolle organisaties leveren kwaliteit, werken graag efficiënt en zijn innovatief. Maar hoe zit het dan met het afval dat vrijkomt? Denk…
Hybride werken is in veel organisaties de norm geworden. Mensen werken op kantoor én vanuit huis. Dat kan voordelen opleveren op het gebied van…