Categorieën

Koffie is de motor van werkend Nederland, maar dan wel goede koffie. Het belang van goede koffie wordt door veel mensen nog onderschat. Terwijl ieder koffiemoment medewerkers een flinke boost geeft. Koffiedrinkers zijn hierdoor aantoonbaar productiever.

Inhoudsopgave

Ontdek jouw ideale koffiemachine: Start de keuzehulp en vind de perfecte match voor dagelijkse koffiemomenten op kantoor binnen enkele minuten.

Nu we thuis meer aandacht besteden aan goede koffie, verwachten we dat op het werk ook. Terecht als je het ons vraagt. Goede koffie verhoogt de medewerkerstevredenheid, is goed voor de productiviteit en is het visitekaartje van je organisatie.

De juiste koffiemachine

Wil je goede koffie serveren op het werk? Dan is het belangrijk om de juiste koffiemachine aan te schaffen. Een professionele koffiemachine koop je o.a. bij leveranciers van horeca-apparatuur of bij koffie leveranciers. Er is geen ‘one size fits all’ oplossing omdat ieder bedrijf een andere koffiebehoefte heeft, laat je daarom goed adviseren. Het dagelijkse koffieverbruik, de opties van de machine, diverse koffiespecialiteiten en de koffiekwaliteit zijn bepalend in keuze voor een professionele koffiemachine. Wil je de sterkte per kopje kunnen aanpassen? Wil je naast standaard koffie ook cappuccino en lungo kunnen maken? In het algemeen geldt: hoe meer functionaliteiten, hoe duurder de machine. Wil je goede koffie serveren? Kies dan voor een volautomaat met koffiebonen die hier speciaal voor zijn gebrand.

Wat is goede koffie?

De ene koffieboon is de andere niet en dat is van invloed op die koffiesmaak. Automatenkoffie heeft vaak een niet al te best imago. Dat komt voornamelijk doordat machines met instant of vriesdroog koffie jarenlang de standaard was op kantoor. Makkelijk in onderhoud maar een ramp voor de smaak. Het is namelijk minderwaardige koffie en dat proef je. Gelukkig verdwijnen deze machines steeds meer naar de achtergrond en wint kwaliteitskoffie ook op kantoor aan terrein. Dat is bij voorkeur vers gezette koffie van vers gemalen koffiebonen.

Nu moet je zeker niet direct de duurste koffiebonen kiezen. Het belangrijkste is dat de koffiemachine en de bonen op elkaar zijn afgestemd. Een perfect samenspel tussen de branding, zetmethode en de maling is nodig om tot de beste smaaksensatie te komen. Hoe recenter de koffiebonen zijn gebrand, hoe smaakvoller de koffie. Gebrande koffiebonen verliezen na verloop van tijd hun smaak. Koop dus bij voorkeur verse, recent gebrande koffiebonen van goede kwaliteit.

(H)eerlijke koffie

Goede koffie heeft niet alleen met de smaak te maken. Hoe ‘goed’ is koffie als boeren worden onderdrukt en geen eerlijke beloning voor hun werk krijgen? Het probleem rondom koffie is dat 90% van de totale koffiewaarde in de zakken van een handjevol multinationals terecht komt. Dit betekent dat hardwerkende koffieboeren slechts een heel klein deel van de waarde krijgen. Wordt er op jouw werk aandacht besteed aan duurzaam ondernemen? Dan kun je niet achterblijven op koffiegebied. Met ieder kopje koffie kun je impact maken door eerlijke koffie te kopen. Let kritisch op keurmerken, zoals Fairtrade, en informeer bij de koffieleverancier naar de afkomst van de koffie.

Een goed begin van de dag: Vind de juiste koffiemachine voor jouw bedrijf. Check de keuzehulp.

Lees ook…
Sinds 1 juli 2023 mag je klanten geen gratis wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen van plastic meer meegeven. Denk aan koffie-to-go-bekers en bezorg-…
In een wereld die steeds meer gericht is op duurzaamheid, is de overstap naar energie-efficiënte oplossingen cruciaal, ook op zakelijk gebied….
Overweeg je een kantoor in een bedrijfsverzamelpand? In dit artikel ontdek je de voor- en nadelen van zo’n gedeelde ruimte. Van netwerkmogelijkheden…
Koffie speelt een sleutelrol in elke onderneming. Maar hoe vind je als ondernemer de koffiemachine die past bij jouw zaak? In dit artikel delen we tips…
Een gezonde werkomgeving geeft rust en heeft een positieve invloed op je mentale gezondheid, creativiteit en productiviteit. Als ondernemer heb je zelf…
Wist je dat Nederlandse ondernemers vanaf 25 augustus afscheid moeten nemen van TL-verlichting? Volgens zowel de Nederlandse als Europese wetgeving is…