Categorieën

Bert van Duuren is eigenaar van Chalet.nl, een bedrijf dat chalets in populaire skigebieden verhuurt. Negentien jaar geleden organiseerde hij alleen nog gezellige skireisjes voor vrienden, maar inmiddels heeft Chalet.nl een aanbod van ruim 2.300 chalets en appartementen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. 

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

“Ik begon in 1996 met het organiseren van groepsreisjes naar wintersportgebieden voor onze vriendengroep samen met een vriend. Elk jaar kregen we meer aanmeldingen en daarom kochten we de domeinnaam Chalet.nl. Mijn partner stopte er naar een paar jaar mee, dus toen ben ik zelf verder gegaan”, vertelt Bert.

Groei

Hoewel de website nu het belangrijkste onderdeel van zijn bedrijf is, was Bert in het begin nog helemaal niet bezig met internet. “Toen ik merkte dat internet belangrijk werd voor de reisbranche heb ik een website gemaakt met ons aanbod.” Dat hielp enorm. “Van origine begon ons aanbod in Frankrijk, maar twee jaar later groeiden we al door naar Oostenrijk, Italië en Zwitserland.”

Sturen op afstand

De thuisbasis van Chalet.nl ligt in Woerden, waar 23 medewerkers op kantoor zitten. Vanuit daar wordt alles in het buitenland geregeld. Maar ook in het buitenland werkt personeel voor Chalet.nl. Zo kun je bij je chalet vaste cateringservice huren. “Dit zijn één of twee mensen die de hele week ontbijt en diner voor je maken en er ook voor zorgen dat na het skiën het huis weer is opgeruimd, de open haard brand en er iets lekkers klaarstaat”, legt Bert uit. “Dat is een nieuwe dienst van ons.”

Maar hoe weet je vanuit Nederland dan of alles goed gaat? “Ik bezoek de gebieden een paar keer per jaar en ik heb mensen op locatie ingehuurd om te controleren of alles goed gaat. Daarnaast merk ik het ook aan de klantreacties: als die goed zijn, is er niks aan de hand.”

Trots

Bert is erg trots op het bedrijf dat hij heeft neergezet. “In het begin deed ik alles nog zelf en was ik overal van op de hoogte. Maar als je gaat groeien verandert dat. Je team breidt uit en je kunt niet alles zelf meer doen. Ik heb een mooi team hier, waaraan ik taken kan toevertrouwen. We hebben ook bijna geen verloop van medewerkers hier, omdat iedereen een passie heeft voor het vak. Dat is de uitdaging: het team sterk houden.”

Focus

Voor de komende periode ligt de focus op Duitsland. “Niet in de vorm van nieuwe chalets, maar de afzetmarkt. We hebben namelijk al Chalet.nl, Chalet.be en Chalet.eu, waarmee we verschillende doelgroepen bedienen. Nu komt daar Chaletonline.de bij.”

Lees ook:

Alles over domeinnamen en webhosting »
Nieuwe domeinnaam extensies interessant voor je bedrijf »

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Heb jij als ondernemer grip op je bedrijfsprocessen? Enterprise resource planning (ERP) is een softwaresysteem dat je helpt bij het runnen van je…