Categorieën

In samenwerking met
Als ondernemer ben je altijd verbonden met je bedrijf, zelfs wanneer je geniet van een welverdiende vakantie. Steeds vaker reist je laptop of tablet met je mee in je bagage. Maar pas op, juist wanneer je ter plekke verbinding maakt met een lokaal wifi-netwerk in je hotel of een restaurant, loert het gevaar van cybercriminaliteit. Om ervoor te zorgen dat jouw vakantie niet wordt verstoord door een hack, zijn hier 5 essentiële tips om veilig online te blijven.

Inhoudsopgave

Profiteer nu van tijdelijke korting op Zakelijk Internet, razendsnel en veilig. Nu de eerste 9 maanden extra voordelig voor €30,- per maand. Check de speciale aanbiedingen voor ZZP of MKB.

Tip 1 – Controleer wifi-netwerken of gebruik je mobiele hotspot

Het is verleidelijk om onmiddellijk verbinding te maken met gratis wifi in je hotel, op het vliegveld of in een restaurant. Maar pas op. Openbare wifi-netwerken brengen risico’s met zich mee. Kwaadwillenden kunnen toegang krijgen tot jouw laptop of smartphone via deze netwerken en toegang krijgen tot je e-mails, bestanden en socialmedia-accounts. 

Verbind nooit met een wifi-netwerk zonder wachtwoord. Als je dat toch doet, log dan nergens in en vermijd bijvoorbeeld online bankieren. Een veiliger alternatief is verbinding maken via je mobiele telefoon met je mobiele hotspot.

Tip 2 – Maak gebruik van een VPN 

Om je online activiteiten te beschermen, is het verstandig om een Virtual Private Network (VPN) te gebruiken. Dit zorgt voor een privénetwerk binnen een groter netwerk, waardoor anderen geen inzicht hebben in jouw internetgebruik. 

Tip 3 – Beveilig je apparaten 

Zorg ervoor dat je een wachtwoord hebt ingesteld op je laptop, tablet en smartphone. Als je dit nog niet hebt gedaan, is dit een goed moment. Zo voorkom je dat vreemden toegang krijgen tot je apparaten als je ze verliest.

Tip 4 – Activeer de “Zoek Mijn” functie 

Sommige apparaten hebben een functionaliteit om ze terug te vinden als ze verloren zijn gegaan. Zorg ervoor dat deze functie is ingeschakeld. In geval van verlies kun je je apparaat vaak traceren. Het is ook mogelijk om op afstand alle data van je apparaat te wissen om te voorkomen dat vreemden toegang krijgen.

Tip 5 – Beperk social media activiteit op vakantie 

Hoewel de verleiding groot kan zijn om je vakantie-ervaringen te delen op social media, is het beter om terughoudend te zijn. Het advies luidt zelfs om helemaal niets te posten over je vakantie terwijl je weg bent. Het delen van reisinformatie kan cybercriminelen de gelegenheid geven om aanvallen te plannen of inbraken te plegen.

Onthoud: bescherm jezelf tegen ongewenste online inbreuken, zelfs als je geniet van je welverdiende rust. Met deze 5 tips kun je onbezorgd blijven genieten van je vakantie zonder je zorgen te maken over cyberdreigingen.

Onderneem razendsnel met Zakelijk Internet. Nu de eerste 9 maanden extra voordelig. Ontdek jouw aanbieding voor op je eenmanszaak of op kantoor.

Picture of Marlies Bonnike

Marlies Bonnike

Marlies Bonnike is uitgever, schrijver en redacteur. Zij startte haar loopbaan bij een internationale tijdschriftenuitgeverij, had haar eigen pr-bureau en was directeur van een tijdschriftenuitgeverij. Ze was de mede oprichter en eigenaar van Editio, een online schrijversacademie.
KPN logo

KPN, partner van De Zaak

KPN is al bijna 140 jaar de toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT-diensten in Nederland. Elke Nederlander gebruikt dagelijks direct of indirect het KPN-netwerk, van de glasvezelverbindingen in de grond tot de pinautomaten in een winkel of de matrixborden boven de snelweg. Via het netwerk van Nederland, waar KPN continu in investeert door de aanleg van glasvezel en de uitrol van bijvoorbeeld het nieuwe mobiele 5G-netwerk, bedient KPN consumenten en zakelijke klanten met diensten voor telefonie, data, televisie, internet-of-things, cloud, werkplekken en security. KPN heeft een open netwerk waarover ook andere providers diensten aanbieden.

Bekijk alle artikelen van KPN

Lees ook…
i.s.m.
Glasvezel biedt veel voordelen, juist ook voor kleine bedrijven en start-ups. We zetten de belangrijkste pluspunten voor je op een…
Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing. Werken in de cloud heeft voor jou als ondernemer bepaalde voordelen. Hier leggen we uit wat…
i.s.m.
ChatGPT geeft ons toegang tot een ongekende technologische vooruitgang. De schaduwzijde van dit soort AI-tools is dat ze de weg openen voor nieuwe…
Als we het hebben over technologische ontwikkelingen, valt al snel het woord AI (Artificial Intelligence). Geen verrassing, want kunstmatige…
i.s.m.
Ben jij ondernemer en werk je vaak vanuit huis? Dan weet je hoe belangrijk een snelle en stabiele internetverbinding is. Want je wilt zonder frustratie…
i.s.m.
Langzame internetverbindingen op de werkvloer zijn niet alleen frustrerend, maar schaden ook de productiviteit. In dit artikel delen we 11 eenvoudige…