Categorieën

Zoveel ondernemers stranden in hun samenwerking binnen de eerste paar jaar. Zoveel werkgevers lopen aan tegen hoog verzuim, uitstroom en conflicten. Zoveel contracten blijken eenzijdig en verstikkend.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

“Ik was 16 jaar toen ik ging ondernemen”, vertelt de 26-jarige rasondernemer Iris Gündel. Jarenlang heeft ze zich ingezet voor de positie van het kind binnen een scheiding. Daarnaast ontwikkelde ze de zakelijke ambitie om in het bedrijfsleven echt het verschil te maken. En nu middenin de corona crisis richt ze alweer haar derde bedrijf op; Voorkans

En het kan echt anders!

Al tijdens haar studie en jaren later werkte Iris op de hoogste niveaus in de topsport en in de artiestenwereld. Zij wilde die werelden door vertalen en verbinden in het bedrijfsleven. Optimale prestatieomgevingen inrichten. Altijd met oog op de generatieverschillen, de communicatie en de organisatiecultuur. Iris: “Ik heb heel veel veranderingen mogen begeleiden en zaken mogen ‘opruimen aan de achterkant’, nu wil ik het helemaal voorkomen.”

Preventie, preventie

Mediation is conflict-georiënteerd, nu wil Iris juist naar relatie-georiënteerd. Preventief dus. Iris: “Preventieve Mediation wordt vaak ingezet om tijdig in te grijpen bij spanningen. Wij zitten daar nog een stap voor. Voordat er überhaupt spanningen of irritaties zullen en kunnen ontstaan. Zo lanceerde ik in samenwerking met AMV-Opleidingen de nieuwe methodiek: Prediation®.

Samenwerken is een werkwoord

Voorkans is opgericht vanuit het besef dat samenwerkingen nodig zijn en vaak leiden tot groei. Daarbij wel met de kanttekening dat het vaak een onderschatte uitdaging is. Samenwerken is niet voor niets een werkwoord. Met de verschuivingen die ze zien in de markt, van generatieverschillen tot aan verzuim, stappen ze in een nieuwe dienstverlening: preventieve vastlegging om de samenwerking op de relatie te regisseren aan de voorkant. “Het is dé nieuwe vorm voor de vastlegging van zakelijke samenwerkingen”, vertelt Iris.

“Het is zonde om ‘nog even te tekenen bij het kruisje’, of ‘ook nog statuten te regelen’. Ik wil bewuste contracten, zelf maken met elkaar. Van juridische contracten naar psychologische contracten. Dat je echt weet wat je tekent, dat je niets vergeet en dat je anders met elkaar blijft evalueren. Anders samenwerken dus. Zo voorkomen we gedoe als er iets verandert.”

Versterking van de basis

Iris begeleidt familiebedrijven, cultuurveranderingen en spreekt regelmatig over de verbinding tussen generaties en het andere samenwerken van nu.

“Wij verbinden onze experts met jou om de wederzijdse verwachtingen, ambities, de gedeelde visie en alle mogelijke scenario’s vooraf te managen. We gaan van standpunten naar belangen. Zo versterken we de basis van de samenwerking.”

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….
Als franchisenemer stap je in een beproefd concept. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid, marketing en inkoop van een bestaande formule. Mooi…
Het starten van een eigen handelsonderneming is de laatste jaren erg in trek. De handelssector is namelijk zeer toegankelijk en biedt diverse…