Als ondernemer wil je vooral doen waar je goed in bent: zorgen dat je dienst of product top is en je bedrijf kan groeien. Daarvoor is een gezonde cashflow nodig. Dankzij factuurovername kun je groeien met je eigen geld. Zes keer wat het je oplevert als je je geld meteen in handen hebt.

Inhoudsopgave

Achter je geld aan zitten: weinig ondernemers worden er blij van. De meeste mensen worden geen ondernemer omdat ze debiteurenbeheer zo leuk vinden. Ze willen aanpakken, creëren en innoveren, maar daar heb je wel werkkapitaal voor nodig. Het liefst niet in de vorm van een lening, maar door je werkkapitaal te verbeteren of vergroten met geld dat al van jou is. En dat is precies wat je doet met factuurovername: je haalt de betaling naar voren, waardoor je sneller je eigen geld kunt inzetten.

Zo werkt het

Het werkt als volgt: je verkoopt je facturen aan een factoringbedrijf. Binnen 24 uur staat het bedrag al op je rekening en kun je het geld gaan gebruiken voor jouw onderneming. Afhankelijk van de voorwaarden van de factoringmaatschappij hoef je nu wellicht ook geen debiteurenbeheer meer te doen en ben je niet meer verantwoordelijk voor de betalingsrisico’s. Hou deze voorwaarden in gedachten bij het kiezen van een factoringmaatschappij. Hoeveel werk wil jij er als ondernemer nog aan over houden?

Het bespaart je dus sowieso tijd en energie, die je dan weer kunt steken in wat jij het liefst doet: zorgeloos ondernemen. En het geld dat je al na 24 uur weer tot je beschikking hebt, kun je inzetten voor het…

  • creëren van een flexibele schil: interne of externe arbeidskrachten die flexibel inzetbaar zijn. Denk aan een zzp’er die je inhuurt.
  • inkopen van extra voorraad of het huren van een grotere opslagruimte voor je voorraad.
  • maken van snellere en betere betaalafspraken met je leveranciers. Je kunt bijvoorbeeld een korting afspreken wanneer je eerder betaalt. Die kan zelfs hoger zijn dan de fee die je aan het factoringbedrijf betaalt.
  • op tijd betalen van je rekeningen, de btw en het salaris van je personeel.
  • creëren van een potje voor momenten van piekbelasting. Denk aan het uitbetalen van de 13e maand of het vakantiegeld.
  • vergroten van je seizoensweerbaarheid: je hebt je geld sneller in het hoogseizoen en in het laagseizoen kun je ervoor kiezen om je facturen niet te verkopen met sommige vormen van factoring. Dan hoeft je niet al je debiteuren onder te brengen.


Is jouw pensioenpot al gevuld voor een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Het lijkt zo onderhand wel een mantra in ondernemersland: We moeten allemaal duurzaam gaan werken en produceren. Het wagenpark wordt elektrisch en op…
Voor veel bedrijven is groei een natuurlijk onderdeel van het bedrijfsleven, maar het komt met uitdagingen. Het vinden van de juiste balans tussen…
Elke ondernemer weet dat investeringen noodzakelijk zijn en dat deze op korte of lange termijn hun vruchten moeten…
Als bedrijf wil je er alles aan doen om te voorkomen dat je personeel zich ziek meldt. Natuurlijk is het niet helemaal te voorkomen. Iedereen is wel…
Ondernemers staan continu voor de uitdaging om hun bereikbaarheid en klanttevredenheid te verbeteren. AI-integratie in telefoniesystemen biedt daarbij…
In een stad waar bedrijven strijden om dezelfde doelgroep, is het cruciaal om een sterke online aanwezigheid te hebben. Maar hoe kun je ervoor zorgen…