Brandstof is er om op te besparen. Hoe zorg je ervoor dat jij – en jouw medewerkers – het maximale uit een volle tank halen? 5 tips die direct geld opleveren.

Inhoudsopgave

Kies zorgvuldig waar je gaat tanken

Het tanken langs de snelweg is uiteraard erg gemakkelijk, maar ook duur. Bij deze tankstations heb je namelijk te maken met een hogere literprijs dan bijvoorbeeld bij een onbemand tankstation. Dit verschil kan al snel oplopen bij iedere tankbeurt. Laat staan op jaarbasis, of een groot wagenpark!

Gelukkig bestaan er tegenwoordig handige hulpmiddelen om te controleren waar je het goedkoopste kan tanken óf zelfs aan te geven waar je medewerkers mogen tanken. Een voorbeeld hiervan is de app van MoveMove. In deze app heb je de mogelijkheid om de benzinestations langs de snelweg uit te zetten of kan je aangeven dat duurdere premium brandstoffen niet getankt mogen worden.

Tip: Met een tankpas maak je het brandstofverbruik voor jezelf en je werknemers inzichtelijk. Ontvang via de Zaak jouw kortingscode voor een gratis tankpas.

Betrek je personeel bij brandstofbesparing

Rijden jouw medewerkers voor je bedrijf in bestelbusjes of leaseauto’s? Betrek ze dan bij je plannen om brandstof te besparen. Maak het interessant door er bijvoorbeeld een wedstrijdelement aan toe te voegen. Wie heeft voor het laagste bedrag in een bepaalde periode getankt? Extraatje van de baas!

Belangrijk is natuurlijk wel dat je het brandstof verbruik, en dus ook de uitgespaarde brandstof, goed inzichtelijk hebt.

Stimuleer thuiswerken

Het thuiswerken bevalt de meeste medewerkers zo goed, dat ze gedeeltelijk willen blijven thuiswerken. Want waarom zou je in de file staan als je binnen de muren van je eigen huis ook productief kan zijn?

En dat heeft ook voor jou als werkgever positieve gevolgen. Zo blijkt dat veel thuiswerkende werknemers productief werken, meer tevreden zijn en minder de auto gebruiken. Dat bespaart dus direct veel brandstof!

Rustig wegrijden uit stilstand

Hoeveel brandstof een auto verbruikt, hangt uiteraard af van het merk en model, maar ook je rijgedrag. Je rechtervoet gecontroleerd naar beneden brengen als het verkeerslicht op groen springt, kan zomaar 16% brandstof schelen, zeker als de motor nog koud is.

Tip: Maak het inzichtelijk voor jezelf en werknemers hoe het rijgedrag invloed heeft op het brandstofverbruik.

Kies voor elektrisch

Wil je echt een grote besparing maken op je brandstofkosten? Kies dan voor elektrische auto’s. Het energieverbruik per gereden kilometer is namelijk 25% lager bij elektrische auto’s ten opzichte van een auto op een benzinemotor. Dit komt onder andere doordat een elektrische auto veel efficiënter met de gegenereerde energie omgaat. Kortom, beter voor het milieu en beter voor jouw portemonnee.

Ben je klaar met alle losse bonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen? Ervaar het gemak van een tankpas.

Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement

MoveMove, partner van De Zaak

Een overzichtelijke administratie en eenvoudig alle btw van je reiskosten terugvragen. Dat zijn de belangrijkste redenen voor het aanvragen van een tankpas. Met de MoveMove-tankpas betaal je bij álle tankstations in Nederland en bij meer dan 55.000 tankstations in het buitenland. Maar MoveMove is méér dan een tankpas. Naast tanken kan je ook gebruikmaken van OV, OV-fiets, straatparkeren, P+R parkeren, wasstraat en autovloeistoffen. Je betaalt een vast laag bedrag per maand, zonder verrassingen achteraf.

Bekijk alle artikelen van MoveMove>

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement